Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőmnek fontosabbak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőmnek fontosabbak a könyvek, mint én?!

Figyelt kérdés

Nem is tudom,hogy kezdjem el.Nem akarok hisztisnek tűnni,szóval inkább elmondok magamról néhány infót.A gond az,hogy kiskoromban NAGYON keveset foglalkoztak velem csak igazán,és SOSEM éreztem azt,hogy fontos lennék.Közre játszott még 1-2 dolog,de nem akarom magam sajnáltatni,szóval azokat megtartanám magamnak,de higgyék el,nagyban hozzájárultak ehhez.Mindig is vágytam arra,hogy valaki szeressen,törődjön velem,és kapjak én is egy kis figyelmet.Ez mostanáig nem jött össze.Tény,hogy nagyon fiatal vagyok,mindössze 15 éves.De 15 év figyelem,szeretet,törődés nélkül is nagyon sok.Kérem ne higgyék,hogy sajnáltatom magam,mert nem.Egyszerűen én ezt így gondolom.Nos,azt hiszem,sikeresen megérthették,hogy nem hisztizni járok ide.A probléma a következő: Találtam magamnak egy nagyon kedves,értelmes,aranyos lányt,aki messze túlszárnyalta minden elvárásomat(amik egyébként is eléggé magasak voltak!). Minden rendben van köztünk,nagyon szeretjük egymást,boldogok vagyunk.DE! A kisgyermekkori "élmények" miatt van egy nagyon rossz tulajdonságom,miszerint azt akarom,hogy CSAK rám figyeljen,CSAK rám áldozzon időt,CSAK velem foglalkozzon a szeretett személy.Ha nem így történik,akkor NAGYON rossz,és kibírhatatlan érzés fog el,ha más személlyel van,akkor pedig megesz a féltékenység.Gondolhatjátok,hogy ez mekkora probléma,ha ki is mutatom! Szerencsére tudok uralkodni ezen érzések felett,így nem okozok veszekedést soha ezzel.Az aktuális dolog,ami padlóra küldött: Egész nap vártam barátnőmre,hogy írjon mailen,mert jó csomó napig nem láthatjuk egymást,és nagyon hiányzunk egymásnak. Úgy 1 órája írt,hogy bocsássak meg neki,hogy ilyenkor ír mostanában csak,(egyébként már jó pár napja csak késő este ír) de állandóan CSAK OLVAS.Most komolyan..ennyire hiányozhatok neki,hogyha többre nem futja,csak napi 2-3 mailre,néhány óra msnre,aztán kész? Le is vagyok ezzel tudva..? :S Azt megértem,hogy este nem tud msnre jönni.. De hogy még mailt sem ír délutántól fölfele,mert olvas..Hát nem tudom.. :S Most komolyan jobban szeret olvasni,mint velem beszélgetni? Fontosabb attól a személytől,akit mindennél jobban szeret(ezt ő mondja egyébként) néhány hülye papírhalmaz? Jó most megértem,ha belefeledkezik egy-két izgalmas könyvbe.. De váltig állítja,hogy ő még olvasás közben sem feledkezik meg rólam egy percig sem. Akkor most mit kellene hinnem?

Elnézésüket kérem ezért a kirohanásomért..De ezek a dolgok nagyon bántanak. Még egy kérdés: HOGYAN tudnék megváltozni? HOGYAN tudnék olyan megszabadulni ezektől az érzésektől? Elnézést,hogy nagyon hosszú lett.Remélem ilyenkor az értelmi fogyatékosokon kívül van fent pár értelmes ember,aki tudna nekem segíteni.

Köszönöm a figyelmüket,és a segítségüket is előre!

2010. máj. 23. 00:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Kellene neked egy pszichológus és ezt nem rosszból mondom!Pontosan tudod,hogy amit érzel elég abnormális abból a szempontból,hogy bárkivel is lesz párkapcsolatod,olyan nincs,hogy ő csak veled foglalkozzon.Külön egyéniségek vagytok,külön érdeklődési körrel,hobbival és nem lehet senkire a nap 24 órájába rátelepedni.Foglald el magad te is.Nem azt jelenti,hogy nem hiányzol a csajnak,de ha állandóan veled lóg,akkor esélye sincs,hogy hiányoljon.Van élet a párkapcsolaton kívül is!
2010. máj. 23. 00:33
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Menj el pszichológushoz, mert ezzel a hozzáállással előbb vagy utóbb minden kapcsolatodat tönkre fogod vágni. Senki sem bírja, ha rátelepszenek. Lelőném azt a pasit, aki napi néhány óra csetelés és 2-3 levél után még nyivákol, hogy nem foglalkozom eleget vele. Nekem már ennyi is bőven sok. Vagy tényleg együtt vagyunk, látjuk, érezzük egymást, vagy hagyjuk egymást lélegezni, de számítógépen ne raboljuk egymás idejét.
2010. máj. 23. 00:35
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Akarat kérdése, hogy tudsz-e változni. Kellene, mert ez már beteges. Értem én, hogy miért alakult ki benned, de attól még nem normális, és hosszú távon senki sem fogja elfogadni. Ha magadtól nem tudsz változtatni rajta, akkor kérj segítséget! Nem szégyen. Menj el pszichológushoz. Lehet a sulitokban is van (a miénkben sajnos nem volt), ha van, akkor menj be hozzá.

A barátnődnek meg lehet egy kis szabadság kell. Attól, hogy nem ír neked állandóan, még szerethet. Amúgy meg... olvas. Ritka a tizenévesek között, hogy valaki napokig könyvekbe temetkezzen. Vigyázz rá és becsüld meg! Gondolom tudja ő is, hogy miért igényled az állandó figyelmet, ha mégse, akkor beszéld meg vele, de ne várd el tőle, hogy mindig csak terád figyeljen. Megvan a saját élete is, ahogy neked is. Örülj, hogy te is a része lehetsz az életének, de ne akarj az egész lenni.

2010. máj. 23. 00:35
 4/22 anonim ***** válasza:
57%
Hát ez elég érdekes...ebben a helyzetben én is így lennék...de szerintem ezt vele próbáld megbeszélni,mond meg neki hogy neked rosszul esik hogy többet olvas,mint hogy veled is lenne.Jó,lehet érdekes könyv,vagy bármi..mert énis voltam így vele,addig nem tudtam lerakni,míg ki nem olvastam..Hidd el majd ő változtat ezen,ha annyira szeret.Vagy ha ennyire szeret olvasni,csináljatok közös programot,mármint hogy olvasson neked is,beszéljétek meg mi nem,illetve mi tetszett benne...vagy bármi:D Vagy foglald le magad valamivel..lógj a haverokkal,stb. Remélem tudtam segíteni:)
2010. máj. 23. 00:37
 5/22 A kérdező kommentje:
Teljesen igazuk van.Istenem,hogy lehetek ENNYIRE hülye?! :S Azt hiszem nagyon sok mindent át kell gondolnom.Viszont itt hozzá kell tennem,hogy ezekről az érzéseimről ő nem tud.Nem mutatom ki felé,semmilyen formában,például ha mondja,hogy elmegy a barátnőivel másnap egy kicsit beszélgetni,sétálgatni,akkor nem mondom neki,hogy márpedig nem mész sehova,hanem velem leszel akkor is,hanem mondom neki,jó,rendben,jó szórakozást.Ezeket az érzéséket magamban rendezem le mindig.Pszichológus sajnos nincsen az iskolánkban :S Így magán emberhez kényes lenne elmenni,ugyanis hogyan adagoljam ezt be a szüleimnek,hogy pszichológushoz akarok menni? Szerintem kinevetnének.Elmagyarázni ezeket pedig cikinek érezném,mert akkor is kinevetnének.. Szóval nem tudom.Tényleg nem.Valahogy önerőből próbálom akkor megoldani. Köszönöm szépen a válaszokat,nagyon sokat segítettek! Tényleg nagyon hálás vagyok! Köszönöm!
2010. máj. 23. 00:44
 6/22 anonim ***** válasza:
Több óra msn-ezés egyáltalán nem kevés. Életünk szerelmével sem feltétlenül akarunk egész nap együtt lenni.
2010. máj. 23. 00:46
 7/22 anonim ***** válasza:
74%
Így késő este akartam valami f.szságot postolni, de úgy érzem, ehhez nincsen szivem, úgyhogy mindösszesen annyit fűznék hozzá ehhez, hogy döntsed el magadban, képes vagy-e felnőni, és nélkülözni a szeretet. Gondolj csak bele, milyen rossz lesz, ha úgy éled le az életedet, hogy most 10-15 éven át boldog vagy egy rossz korszak után, aztán ismét ellaposodik a kapcsolat, jönnek a gyerekek, azokkal lesz törődve, rád nem is marad idő. Mikor igazán aktív törődésre volt szükséged, már elmúlt. Duzzoghatsz, hogy lekéstél róla, de ami történt, megtörtént. Már a felé a kor felé tartasz, mikor már gyak. elfelejtheted, hogy egész nap veled fognak törődni. Lógjál te is haverokkal, lazuljál, vagy teremts olyan helyzeteket, ahol mindig a barátnőddel lehetsz, de azért ne vidd túlzásba se. Ha ráakaszkodsz, rövid úton meg fogja unni. Ha azt akarod esetleg, hogy többet beszélgessetek, kérjed el tőle a könyveit, amikkel már végzett, és beszélgess róluk vele. Neki is jól fog esni, hogy "érdeklődsz utána". Ismerd meg mégjobban a papírok által, és az a tőrödés amit te nyújtasz mindkettőtökért, az elmúlt évekért kárpótolni fog.
2010. máj. 23. 00:48
 8/22 anonim ***** válasza:
A pszichológust elsősorban miattad írtam,hogy neked tenne jót,ha nem marnád magad tovább belül,mert ha nem is mutatod a lány felé,belül megőrülsz.Ezen talán tudna segíteni.Ha nem tudsz személyesen elmenni,akkor keress neten olyan oldalt,ahol tényleg pszichológusok válaszolnak feltett kérdésekre.Mindenképpen jobban járnál,mert ezen a gyakori oldalon főleg laikusok vannak és nincs gyógymód a tarsolyukban sajnos.
2010. máj. 23. 00:48
 9/22 A kérdező kommentje:

Rendben,akkor legalább a neten keresek olyan oldalt.Viszont mi van akkor,hogyha a pszichológus azt fogja mondani,hogy ezt inkább személyesen kellene megvitatni? Elmenni nem fogok tudni hozzá.De első körben magam szeretném elhárítani ezt a problémát.Ha hosszú távon nincs javulás,akkor jöhet a pszichológus. A felolvasás,és a könyv kölcsönkérés nagyon jó ötletek. Sajnos olyan helyzeteket nem fogok tudni teremteni,mert elég bonyolult történések miatt csak-jó esetben-heti 3x láthatjuk egymást. Így ráakaszkodásról szó sincs! Egyébként haverjaim sajnos nem nagyon vannak.. :S Eléggé zárkózott vagyok.

Azt pedig,hogy nem mutatom ki ezeket az érzéseimet csak azért mondtam,hogy tudjátok,nem fogom ezzel tönkre vágni a kapcsolatunk.

2010. máj. 23. 00:59
 10/22 anonim ***** válasza:
Beszélhetnél az osztályfőnökkel is.
2010. máj. 23. 01:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!