Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi a teendő konkrétan ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a teendő konkrétan ha a volt férjem nem fizeti a gyerektartást?

Figyelt kérdés
A volt férjem nem fiztei a gyerektartást már 3 hónapja, hanem hagyja, hogy a szerencsétlen gyerek éhezzen. Hova forduljak? Úgy halottam, hogy először a bírósághoz kell menni, majd az átadja az ítéletvégrehajtónak az ügyet. Vagy én is kereshetem az ítéletvégrehajtót? Úgy tudom hogy börtönbe is jutatthatom
2017. júl. 28. 20:22
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

Kár, hogy két diploma kevés volt, hogy annyi eszed legyen, hogy ilyen alaknak nem tartod oda a pitsádat. Majd a következő pulyánál jobban nézd meg, kinek szülsz.

Addig meg eltartod te a gyereket. Elvégre a bíróság neked ítélte.

2017. júl. 28. 22:46
 32/35 anonim ***** válasza:

biztos nagyon keresett szakma a filozófus :)

De akkor ülj le és filozófálj írj egy könyvet, komolyan 9 éve azon filozófálhatnál hogyan lehet megélni.

9 éved volt idáig, piszok jó lehetsz a szakmádban ha 9 év semmire se volt elegendó csak arra hogy felcsináltasd magad.

2017. júl. 29. 06:33
 33/35 anonim ***** válasza:

Jah, hogy szerinted a filozófia azért ér valamit, mert kevesen értenek hozzá? Hahaha Miért, szerinted egy országnak hány filozófusra van szüksége?

Ha már annyira oda voltál azért hogy diplomás legyél legalább életképes dolgot választottál volna, ezzel annyit érsz, hogy kiteszed a falra dísznek.

Láthatod is, hogy nem tudsz vele elhelyezkedni. De inkább otthon várod a sültgalambot a szádba, minthogy elmenj valahova dolgozni. Eltartatod magad a szüleiddel meg a gyerekeddel. Mert tulajdonképpen a gyerek után jóval többet kapsz (tartásdíj+csp), mint magad után. Nem szégyenled emiatt magad?

Lehet apuka is azért nem utal, hogy rábírjon végre, hogy húzzál el dolgozni. Mert most kb a tartásdíjból tengődsz, előtte meg ő tartott el. Én a helyébe elperelném tőled a gyereket, aztán fizess te gyerektartást.

2017. júl. 29. 10:48
 34/35 anonim ***** válasza:

Drágaságom nekem 3 diplomám volt (nem büfészak, az egyik jogi doktor) és amikor nem sikerült egy darabig állást találnom (külföldön élek, ahol a magyat jogi doktori cím nem sokat ér) akkor símán bevállaltam minimálbéres melókat, illetve egy újabb diploma megszerzésével járó gyakornoki szerződést.

És ha arról lenne szó, hogy épp nincs állásom, és a gyerekem hiányt szenved valamiben, mennék a McDonald's-ba is dolgozni, és nem mondanám, hogy "nem ezért tanultam"...

Elképzelhető hogy te hú de mekkora értékű diplomának tartod ami a kezedben van, de teljesen őszintén : totál piacképtelen.

Vagy tessék felköltözni Budapestre, ha mindenáron a szakmádban akarsz dolgozni.

Vagy ha ilyen jól beszélsz nyelveket (bár kérdés, milyet...) akkor miért nem mész el külföldre?

Amúgy két dolgot nem ártana észben tartanod:

1. A szüleid nem élnek örökké. Most segítenek, de mi van ha majd nem tudnak?

2. Melyik munkáltató fogja szerinted jó szemmel nézni, hogy 9 évig nem dolgoztál? Elárulom, semelyik... motiváció nulla...

2017. júl. 29. 21:08
 35/35 anonim ***** válasza:

Tiszta középkori inkvizició! Mit műveltek emberek! Nem azt kérte a kérdező hogy ítéljétek el és égessétek el a máglyán! Nagyon durva milyen a világ!

Kérdésre válaszolva:

Panasznapon bemégy a bíróságra és elmondod mia problémád. Ott vannak szakemberek akik segítenek a beadvány elkészítésében. A bíróság elrendeli a végrehajtást, azzal elmehetsz a végrehajtóhoz, de az is lehet hogy a bíróság eleve megküldi a végrehajtónak.

Ezzel egyidőben elmégy a Gyámhivatalba és kérsz tartásdíjat, azt megelőlegezik neked és később az állam behajtja a férjeden.

Remélem tudtam segíteni.

2017. szept. 20. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!