Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem hajlandó dolgozni, hogyan vegyem rá?

szerintem 3 év alatt ha nem akart melózni, akkor nem fog most se. együttéltek? te tartod el? ha igen, akkor költözzetek külön. ha nem éltek együtt, ne is tervezd.
mit tudsz tenni? leülsz vele megbeszélni. max ennyit.
ha nem akar, nem fog melózni

Figyu, én ellene vagyok az "azonnal dobd ki" stílusú válaszoknak.
De ez annyira alapvető dolog, hogy nem szabad hagyni. Én úgy közelíteném meg a dolgot, hogy tudatnám vele, hogy támogatom mindenben, ahogy csak tudom, ugyanakkor azt is leszögezném, hogy hosszú távon ez nem fog így működni. Nem ultimátumra gondolok, hanem arra, hogy érezze a dolog súlyát és tegyen valamit.
Az egésznek szerintem az az alapja, hogy ő akar-e egyáltalán változtatni. Ha akar, akkor tudsz neki segíteni. Határozzatok meg konkrét célokat, feladatokat és határidőket. Derítsétek ki, hogy mi nem megy és miért nem megy. Miért nem akar dolgozni? Csak simán egy lusta disznó, vagy valami más problémája van?
Ha viszont egyáltalán nem is akar változtatni, akkor nem sok lehetőséget látok.

Miért akarod, hogy dolgozzon?
Ezt nagyon jól gondold át. Adj magadnak pár órát napot és magadnak válaszolj, mert e szövegből csak helyzet furcsaságára mutatsz, ami nem valós ok.
Mérlegeld helyzeted. Mennyire fontos ő, szerelme., milyen ember ő, stb, kontra, mennyire fontos, hogy rabszolgáskodjon.

"ugyanakkor azt is leszögezném, hogy hosszú távon ez nem fog így működni. "
Nincs igaza aki ezt írta. 3 év. Ez már hosszú távon is működik. Akkor minek dolgozzon a pasas?
Talált egy balek nőt aki eltartja, neki meg a tenyészbika szerep jutott. Csak jól meg kell húznia esténként és nincs gond..
Szerintem éljetek így bolgogan.
Amit ne értek: Hogy tud a fickó így tükörbe nézni?

Én is a depresszióra gondolok.
Mindenki azt látja, hogy 3 éve nem dolgozik, DE! előtte dolgos volt, aztán jött a vállalkozás, ami csődbe ment.
Valószínűleg ez volt az álma, és most összetört.
Te nem tudod rávenni, hogy dolgozzon, és úgy tűnik, ő sem tud megküzdeni a problémával.
A megoldás a pszichológus lenne, de oda meg csak akkor fog elmenni, ha ő is belátja, hogy ez így nem jó, és hajlandó hozzá eljárni, nem hagyja ott 1-2 alkalom után.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!