Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
6 év után újra összejöttem az exemmel. Óriási szerelem volt, sőt a 6 év alatt szinte nem volt nap, hogy ne gondoltam rá. Most viszont más. Nem olyan, mint anno, amire emlékeztem. Ez miért van?
Szerintem 1. túlzottan idealizáltad, csak a jó dolgait vetted észre stb. 2. Nem tudom mióta vagy benne, de lehet hogy újra meg kell szokni ezt a környezetet, illetve eme környezet újdonságait 3. Pont ezekben az években változnak a legtöbbet az emberek, karrierépítés, sikerek, kudarcok, stb.
Mióta vagytok együtt?
Természetes, és gyakori történet.
6 év alatt szépen egyre inkább felépítettél magadban egy álomképet róla. A negatív tulajdonságait szépen elhalványítottad, a pozitívakat kiemelted, sőt, felruháztad újabb és újabb olyan tulajdonságokkal, amikkel valójában nem is rendelkezik.
Ez persze a 6 év alatt egyszer sem sérült, nyugodtan gondolhattad, hogy "ha most itt lenne, ő ezt mondaná, vagy azt nem csinálná", hiszen nem volt ott, nem volt semmi, ami széttörte volna a fantáziádat.
Most pedig kíméletlenül bekopogtatott a valóság, ugyanolyan húsvér ember, mint eddig volt (vagy voltak azok, akikhez hasonlítottad), a fele tulajdonsággal nem is rendelkezik, amivel felruháztad, és ugyanúgy megvannak a hibái.
Sajnálom, de nem lesz ugyanolyan, mint volt, mert az már csak a fejedben létezik, a kérdés az, hogy képes vagy e az új embert szeretni, vagy menthetetlenül szembesültél a valósággal, akkor viszont mindkettőtök érdekében engedd el mihamarább, mert egy álmot kergetsz.
Egyébként nem csak ő változott 6 év alatt, hanem Te is rengeteget.
Gondold csak azt végig, hogy egy átlag nap mit csináltál 6 éve, mi érdekelt, mit néztél a tv-ben, mit olvastál. A többsége már viccesnek fog tűnni, manapság a többségéről el sem tudnád képzelni, hog az érdekeljen.
Ugyanez van az emberi kapcsolatokkal. Lehet, hogy egyszerűen már más tulajdonságokat részesítesz előnyben, mint tetted 6 éve, amikor azok még nem voltak érdekesek. Ő maradt ugyanaz aki, de Te már nem egy olyan típusú embert keresel.
Na mindegy, nem akarom túlokoskodni, én a helyedben nagyon gyorsan megrágnám ezt, és döntenék, hogy legyen e folytatás, vagy jobb elengedni, és nem rabolni egyikőtök idejét sem.
"mert nem azt nyújtja, önhibáján kívül"
Ez nagyon jó kulcsmondat. Ez egyáltalán nem a másikról szól, éppen ezért igazából nem is fog tudni megfelelni a kérdezőnek.
Valóban túlgondoltad, ami valljuk be, könnyű akkor, ha a másik nincs veled, csak egy idealizált képként jelenik meg az életedben. :)
Ha együtt akartok maradni, akkor itt jön a tudatos kapcsolatépítés, mert a rózsaszín ködön már túl vagytok.
21/L
6 év az még az én koromban is nagyon sok idő (60+), szóval, ha ennyi kiesik két ember kapcsolatából, az rosszabb, mintha a nulláról kezdenétek.
Engem valami egykori haver b_sztat, 10 év szünet után, hogy találkozunk, beszélgessünk. Egyszer elmentem hozzá, aztán a sok kínos csend.
Totál jogosak a kételyek, ne erőltessétek, ha esetleg nem hoz boldogságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!