Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom állandóan számítógép...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom állandóan számítógépes játékokkal játszik, hogyan értessem meg vele, hogy ez már túl sok?

Figyelt kérdés

Lassan 20 évesek vagyunk, és 3.5 éve vagyunk együtt. Az elmúlt egy évben vetődött fel ez a probléma, előtte nem is mondta, hogy így szereti a játékokat. Ha nem vagyunk együtt, a szababidejének nagyrészét csgo-zással és más pc játékokkal tölti.

Ez engem nem csak akkor zavar, amikor végre láthatom, és akkor másfél órán át e-sportot kell néznie, hanem amikor azt hallom, hogy minden nap hajnali 2-ig játszik. Szerintem ez nagyon egészségtelen, nem beszélve arról, hogy sokkal hasznosabb dolgokkal is tölthetné az idejét. Megjegyzem, a szorgalmi időszakának első része is ezzel telt, úgyhogy a vizsgaidőszakban már azt hittem, észre veszi, hogy ez így nem oké...De most folytatja. Ha nem játszik, akkor youtube videókat néz a játékokról, komolyan, még a wc-re is viszi emiatt a telefont...

Voltatok már hasonló helyzetben? Szerintetek hogyan tudnék ezen segíteni? Vagy nem is kéne?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

2017. jún. 24. 22:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

Elküldheted orvoshoz, max. annyit tehetsz.

Én alkesz voltam, de amíg ÉN be nem láttam, hogy ez gáz, addig kb mindenki mondhatott, amit akart.

2017. jún. 25. 15:39
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Többen írták, hogy napi tizenpár órát játszottak/játszott a párjuk. Szerencsére itt nem tartunk, egyetemre bejár, viszont a szabadideje nagyrésze ebből áll. Próbálok programokat szervezni, sajnos van, hogy nem tetszik neki amit kitalálok, és el sem megyünk... Máskor meg, ha együtt vagyunk, és nem csak egy-két órát akkor már érzem, hogy menne haza és játszana, ami elég rosszul esik. Jelenleg 1 hetes e-sport esemény van, és azt nézi. Persze ha 1-2 meccset megnéz, azt megértem, de amikor egész héten emiatt alig találkozunk, sőt, péntektől vasárnapig a képernyő előtt ülést tervezi, akkor eléggé elszomorodok. Ha felhívom, hallom, hogy a meccs megy a gépén, és nem is figyel rám, aztán bocsánatot sem kér.

Nemrég próbáltam vele többször is beszélgetni erről. Az elsőből egy iszonyatos sértődés lett, egyszerűen nem szabad megfogalmaznom a véleményem, ha az kritikával illeti őt. Később kicsit tovább jutottunk ennél. Viszont kikérte magának, hogy ez a mennyiség már túl sok, és azt mondta ez egy hobbi, a jövőben is tervezi, hogy minden nap játszik, amennyit ideje engedi, ez lehet 5 óra is. Szerintem amikor valaki napi 5 órát szán erre a azabadidejéből (egyáltalán kinek van felnőttként ennyi?) az már nem hobbi. Nagyon aggódom, hogy ez így fog folytatódni, vagy akár még rosszabb lesz. Sokkal átgondoltabbnak tartottam őt annál, minthogy erre ennyi időt szánjon az életéből. Ne értsetek félre, tudom, hogy szórakozni is kell, de szerintem ez elég egészségtelen és haszontalan módja a szórakozásnak, főleg, hogy kiszorít egy csomó fontos dolgot az életéből.

Szóval most így áll a helyzet, nem tudom megértetni vele magam, azt mondja, neki ez a legjobb. Amin még elszomorodtam, hogy azt mondta, sosem érezte még rosszul magát, ha egy napot átjátszott akkor sem. Főleg, hogy most van még nyári szünetünk, az utolsók egyike, és jó lenne kihasználni. Szerintetek adjam fel, várjak, vagy kinövi vagy nem? Persze szerinte a legtöbb gamer felnőtt, és nem fogja kinőni.

2017. júl. 19. 14:35
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

Elképzelhető hogy kinövi, én nem voltam az a full nagy gémer, de én szinte totál abbahagytam a gépezést.

Lehet ő is megunja valamikor. Kérdés hogy te azt kivárod e... Szerintem nem fogod, és nem is kell. Én is azt mondom napi 1-1,5 óra játék normális lenne. Persze ez sem minden nap.

Mások az igények, nem passzoltok, valamikor döntened kell....

2017. júl. 20. 01:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Hat nagyon ismeros a helyzet es az elottem szolokhoz hasonloan nem tudlak sok joval biztatni.

Mi 2011-ben jottunk ossze (en 15 voltam o 16) es 2ev mulva kezdodott nala ez a fuggoseg. Eloszor csak keveset jatszott aztan fokozatosan egyre többet. Az egyetemet is elbäszta emiatt, nem lett meg egy tàrgy és ott hagyta. Én egy kicsit sem érdekeltem, mikor szexelni akart jo voltam, de en meg akkor annyira meg voltam sertodve amiért egyebkent letojja a fejem hogy nem engedtem neki. :D Napi 12-15 orakat jatszott. Könyörögtem szinte évekig, en is egy idiota voltam hogy nem hagytam ott, de azt hittem meg tudom valtoztatni. Hat nem, csak magatol ment tonkre a kapcsolat es magamnak okoztam szenvedest. :D De annyira fajt, hogy tudtam hogy ő alapból nem ilyen, csak beteg lett az agya.

Aztan vegul vhogy szakitottunk, ketszer is. Ugye en sokat hisztiztem a fuggoseg miatt o meg bevagta h neki nem kell kapcsolat. Aztan 2het mulva osszejottunk ami egy fatalis hiba volt mert reszegek voltunk es utana semmi nem valtozott. :D Ugyanugy a jatek volt az elete. Meg 2 honapig huztuk es aztan ismet szakítottunk vagyis en kezdemenyeztem de siman ravagta akkor is h oke akkor szia. Vegulis ra par honapra megkeresett es belatta hogy egy idiota volt es eljatszotta a bizalmam. Egy ideig "teszteltem" de vegul osszejottunk ujra es mar egy jó ideje tiszta:) De az biztos, hogy nem elnem at ezt az egeszet ujra es belatom hogy mar az elejen el kellett volna engedni, es nem ülni a kakiban. Szoval sehogy nem tudod vele megértetni, csak ha erezteted vele hogy elveszit. Ha fontos vagy neki hajlando változtatni, ha nem akkor meg jobban is jartal igy. Bocsi a kuszaságért, de már ragad a szemem. Sok sikert:)

2017. júl. 26. 02:17
 15/15 allmart válasza:
Sajnos ez az a kategória amit már függőségnek kell nevezni.Rengetegen vannak akik 1-1 játék kapcsán függővé vállnak. Leszokni, leszoktatni nehéz! Azzal, hogy ezért veszekszel, háborogsz, csak nehezítesz a helyzeten és előbb utóbb szakítás lesz a vége.Csak fokozatosan, lehet elérni, hogy egyre kevesebbet játszon, míg rá nem döbben, hogy nincs szüksége rá! A legnagyobb baj, hogy a valóságtól elrugaszkodva egy virtuális világban érzi jól magát. Talán, ha nem veszekszel annyit vele ezért (ami nehéz tudom)lehet, hogy a valós világot is megkedvelné! Ne telepedj rá a partneredre soha! Rengeteg szakítás, válás oka ez. Volt egy nagyon jó barátom régebben, antialkoholista volt. Megnősült, a felesége mindíg mondta mikor mit csináljon, szenvedett végül a kocsmába érezte jól magát és oda menekült. Alkoholista lett! Elváltak az alkoholizmus miatt. Volt neje azóta haragszik rám mióta közöltem vele, hogy Ő tette alkoholistává. Az élet engem igazolt ma már megint nem iszik. Lehet a barátod is a játékba menekül valami elől. Az emberek 98%-a folyton másban keresi a hibát! Próbáld meg előbb az okot megtalálni és akkor talán közelebb jutsz a megoldáshoz. Nem lesz könnyű feladat!
2018. febr. 7. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!