Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Választás elé allítom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Választás elé allítom a barátom rosszul teszem? Hasonló helyzetekben mi volt a megoldás?

Figyelt kérdés
Külföldön él a barátom és 3hónaponta jön haza akkor is csak két hétre. Szülei és köztem 2-3órás távolság van . Szeretném ha minnél többet lennénk együtt viszont ő a családjával is elég sok időt akat tölteni vagyis 7-8napot... A családjahoz különböző okok miatt nem szívesen mennék amit ő is megért. Nem rég beszéltünk erről a helyzetről és amit idáig megbeszéltünk h pár napra ketten elmegyünk nyaralni azt mondta hogy felejtős mert anyukája sír és hogy több időt akar ott lenni anyukája miatt. Mondtam neki hogy jó lenne ha eldöntené hogy ki a fontosabb én vagy a szülei... Feltettem neki a kérdést hogy mi lenne ha választania kellene egyértelműen a szüleit választotta. Nem tudom hogy rosszul tettem e.... Szeretjük egymást de úgy gondolom hogy ha már kinnt él akkor ennyit igazán megtehetne értünk vagy nagyon önző viselkedés ez tőlem?
2017. jún. 23. 09:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%

Nem választás elé kell állítani, mert ő már választott: a síró, manipuláló anyukáját. Ott kell hagyni és olyat keresni, akinek nem az örök második leszel és akit nem az anyukája irányít.

Megbeszélt nyaralást is lemondja, mert anyukája sír? Szerinted milyen közös életetek lesz? Anyuka is veletek egy ágyban fog aludni?

2017. jún. 23. 10:12
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőtök hibás egy kicsit.

Te azért, mert választás elé állítottad.

Ő azért, mert lemondta a közös nyaralást is miatta. Ha én megígérem a páromnak a nyaralást, nem fogom lemondani. Ebből látszik, hogy nem vagy megfelelő mértékben fontos neki sajnos.

21/L

2017. jún. 23. 10:19
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nem nevezném kapcsolatnak.
2017. jún. 23. 10:21
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Na ez az a történet, ahol egyik szereplőnek sem tudok igazat adni.

Nézzük anyut. Nem tudja feldolgozni, hogy a fia felnőtt, van saját élete, egyrészt külföldön dolgozik, másrészt ha hazajön, akkor a barátnőjével (is) szeretne lenni. Ezt a legócskább lelki terrorral, sírással oldja meg.

Van a barátnő, aki szintén a kisajátítás eszközét használja, és értelmes kompromisszum helyett egy hülye döntésbe kényszeríti a pasit, vagy ők, vagy én.

Van a fiú, aki elég felnőtt ahhoz, hogy külföldön dolgozzon, de nem elég felnőtt ahhoz, hogy ne hagyja magát manipulálni.

Amit szerintem rosszul tettél, az az, hogy ilyen döntéshelyzetbe kényszerítetted a barátodat, vagy ők, vagy én... Egyrészt azért, mert ezek általában másképp szoktak elsülni, mint ahogy az ember várná, másrészt meg azért, mert áthárítod a felelősséget a másikra. Te dönts! Kell neked ez a kapcsolat akkor is, ha nem tudtok értelmes kompromisszumot kialakítani? Szükséged van egy olyan partnerre, akit valaki más akarata, anyuka sírása, vagy barátnő ultimátuma befolyásol a döntéseiben?

2017. jún. 23. 10:23
 15/20 anonim ***** válasza:

>jó lenne ha eldöntené hogy ki a fontosabb én vagy a szülei

Szerintem ez nagyon rossz taktika, én nem szeretem az efféle ultimátumokat. Az ultimátummal nem csak választásra kényszeríted a másikat, hanem az összes felelősséget letolod magadról és átrakod rá. Ő dönt, tehát ha "rosszul" választ, akkor ő teszi tönkre a kapcsolatot, az ő hibája, te nem csináltál semmit. Ez így nagyon nem korrekt. Ráadásul azt várni valakitől, hogy a családja rovására válasszon téged eléggé övön aluli.

Természetesen azt is megértem, hogy több időt szeretnél tölteni vele, és el tudom képzelni, hogy túlságosan ragaszkodik a szüleihez. Sőt, azt is megértem, hogy te a jelenlegi helyzetet nem tudod elfogadni. De akkor meg kell próbálni alaposan megbeszélni, kompromisszumokat kitalálni, és ha semmi sem megy, ha nem tudjátok megoldani a problémát és egyikőtök sem tud/akar engedni többet, akkor szépen megegyezni abban, hogy nem működik a dolog.

Szóval tessék vállalni az álláspontodat és a felelősségedet, nem átnyomni mindent a másikra.

2017. jún. 23. 10:29
 16/20 Diavolino44 ***** válasza:

En ezt nem ertem, igen, ebben a szituacioban, az anyuka manipulal, de ugyanugy a ketdezo is!! Csak azert vagytok a kerdezo allaspontjan, mert az o szituaciojaba konnyebben lehet azonosulni.

A megoldas az lenne, nyilvan, hogy a srac megemberelje magat, s 2 napra menjenek el.

De amugy en a kerdezot sem ertem, miert nem megy ki o hozza, s akkor ott egyutt tudnanak lenni. Jo-jo tudom azert neki is aldozatot kellene hozni, (penz, ido) s az mindenkinek budos.

2017. jún. 23. 10:46
 17/20 anonim ***** válasza:

#8. Persze, nyilván előzze meg az ultimátumot beszélgetés. Azt azért ne felejtsük el, hogy a szülők azok itt 2 felnőtt ember vélhetően már párkapcsolatban. Nem hiszem, hogy a gyerek dolga pesztrálgatni őket. Nyilván kell időt szánni a családra, de a kérdező és a párja sos3m lesznek család, ha a srác így áll a dolgokhoz.

30/f

2017. jún. 23. 10:58
 18/20 anonim ***** válasza:
92%
Ne haragudj, de ez nem volt szép dolog tőled. Ha tőlem ilyet kérne a párom, nem azért dobnám ki, mert a szüleimet választanám, hanem azért, mert ilyen helyzetbe hozott. Semmi joga, de még a feleségemnek sem, hogy ilyen ultimátumot szabjon nekem. Ez független attól, hogy anyuci picit fia vagy sem. Én sem anyuci pici fia vagyok, de ha a barátnőm azt mondaná nekem, hogy válasszak közte és a szüleim között, minden hezitálás nélkül a szüleimet választanám. Hogy miért? Azért mert ők neveltek fel, mindenben segítettek, ők a szüleim. Barátnőt és feleséget találhatok még többet is, de szülőt nem. Érted? Ez elég aljas dolog volt tőled. Már csak azért kidobtalak volna, mert választás elé kényszerítettél. Semmi jogod hozzá.
2017. jún. 23. 11:13
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Simán megteheti, hogy anyucit válassza. Te meg megteheted, hogy keresel egy felnőtt férfit a közeledben. Ennyi.
2017. jún. 24. 06:57
 20/20 anonim válasza:

Mindenképp lépj ki ebből a kapcsolatból, amíg még ki tudsz.

Neked kellene a legfontosabb személynek lenned az életében, nevetséges, hogy az anyját előrébb helyezi nálad ennyi idősen. Az én exem is ilyen anyuci pici fiacskája volt, konkrétan a srác úgy ugrált neki, ahogy a nő fütyült. Az ilyen anyák általában manipulálják is a gyereküket, tok mindegy hany évesek a fiúkák, lehetséges, hogy itt is az van a háttérben. Nekem borzasztó rosszul esne, ha ebben a kevés időben is, amikor együtt lehetnénk, inkább a szüleit választaná...

Sajnos az ilyen pasik nem nagyon változnak meg, keress valaki olyat, aki igazan értékel téged, és nem érezteti azt semmilyen cselekedetével, hogy csak a második vagy neki

2020. máj. 26. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!