Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a jobb egy: egy házasság nélküli igazán jó párkapcsolat vagy egy mások miatti kötelező házasság boldogtalansággal, megcsalással?
28 éves férfi vagyok, nem pártolom a házasságot, rengeteget láttam tönkremenni. Barátnőmmel 7 éve vagyunk együtt. Ő se pártolta az esküvőt, megbeszéltük hogy nem lesz családi, vallási és egyéb okok miatt. A 7 év alatt a tágabb baráti, ismerősi körben én vagyok az egyetlen aki nem csalta meg semmilyen szinten a párját. Még nőknek se irogattam soha a neten, nem flörtöltem, semmi. A legrendesebb ismerősünk is minimum csinált ilyet. Megcsalás is sok van. A tenyeremem hordom minden téren, mindent megkap. A lakásom felét a nevére irattam hogy ne érezze magát vendégnek nálam!
Ehhez képest most kitalálta hogy szakítani akar mert szégyenkezik mindenki előtt hogy ő 26 évesen nem feleség, nem volt esküvője. Van két legjobb barátnője akik megházasodtak. Az egyiket verte a férje, a másiké a neten csajozott meg fizetösökhez járt. Aztán mindkettö válás lett. Az persze nem szégyen mások elött, a lényeg hogy ök már elmondhatják hogy volt esküvö. Egy harmadik barátnönek 28 évesen már a harmadik férje lesz.
És ö kiabál velem hogy öt neveti ki mindenki. Szép lakásunk van, jól megvagyunk. Gyereket ö nem akar, én meg nem eröltettem! Én is kibukhattam volna.
Jobb egy rossz házasság mint egy jó kapcsolat mert az a társadalom számára a normális? Mit csinálnátok a helyemben. Ennyi volt?
Ellene volt ö is, de a szülei ragaszkodnak dolgokhoz, szertartáshoz ami nem fog összejönni. Más a vallásunk, az enyémmel soha az életbe nem fog minket összeadni a papjuk a templomban! A szülei meg ö is ehhez ragaszkodnak. A vallást szóba se hozom, inkább mondanám származásnak mert nem szoktam vallásoskodni. Fehér ruha, katolikus templom, százfös násznép, lagzi. Ez kellene. Említettem neki, hogy menjünk el a hivatalba összeházasodni amikor a lakás átiratás téma volt, elöször úgy akartam, de elzárkózott, kizárta. A szülei meg egyenesen kitagadják miatta, megmondták. Erröl a nagy csillogó rongyrázós izéröl álmodozik amit a celebeknél lát, a növére is olyat akart aztán nem az sült ki belöle, egy csomó pénzt meg beletettek.
Szóval ez volt a kiindulópont! Az elején kiderültek ezek a dolgok és amellett hogy nem is akarta-ellene volt a házasságnak, pont kijött hogy így sem én, sem ö nem akarjuk az esküvöt, jól megvagyunk. Amúgy van idösebb ismerösünk akinek középiskolások a gyerekei de nem házasodtak meg és ugyanolyan boldogok mint mi eddig. Nem értem miért találta most ezt ki ... Persze a gyerek téma nála tabu, nem bírja elviselni öket, nem akar! Ezt elfogadtam! Minek az esküvö? Hogy a nagy rongyrázásban megetessünk 100-200 embert aztán minden megy tovább ugyanúgy? Csak lehet mutogatni a gyürüt másoknak? Ezért akar kiszállni egy jó kapcsolatból?
Jobb annak a barátnöjének, ö kevésbé van szégyenben, aki 3 hónap után megcsinálta a nagy felhajtás-esküvöt aztán mire elérték az egy évet már váltak. Kérdeztem töle, állítólag neki nem kell már szégyenkeznie, mert volt már házas, csak az a gaz, szemét férje tönkretette. Az ö hibája, a többi nö vele megértö, adják alá a lovat, vigasztalják. Míg az én kedvesemet szivatják a dolog miatt!
Akkor sincs köze ennek a házassághoz.
Kislány, akit a szülei irányítanak - éltem ilyennel, ők éppen nem engedték neki, hogy összeházasodjunk - de mindegy is.
Ha ennyi idős korában nincs saját akarata, az elég gáz, akár lesz esküvő, akár nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!