Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy pszichopatával élek együtt. Mit tegyek, hova meneküljek?
Tudom, hogy kicsit megtévesztő a kérdésem címe, de nagyon nagy szükségem lenne véleményekre és tanácsokra, mert jelenleg teljesen kilátástalannak érzem a helyzetem... hosszú lesz, előre is bocsi.
A párommal 6 hónapja vagyunk együtt. Jól megvagyunk, néha összekapunk, de csak olyan módon, ami minden kapcsolatban előfordul, komolyabb problémáink sosem voltak. Az egyetlen, ami mindig "zavart" benne, hogy borzalmasan féltékeny, már-már betegesen, és bár állítása szerint próbál ezen változtatni, nem igazán látom eredményesnek a dolgot.
2 hete a szüleinél voltunk vacsorázni, és az apukája rákérdezett, csak úgy viccesen, hogy "na tervben van már a lagzi, baba?" vagy valami ilyesmi. Erre a párom azzal felelt, hogy nagyon komolyak a szándékai. Én ezen csak mosolyogtam, meg amúgy örültem is neki, viszont az édesanyja másnap felhívott, hogy szeretne velem beszélni. (egyébként rajta mindig azt éreztem, hogy távolságtartó velem, mintha nem örülne a kapcsolatunknak) Átmentem hozzá, leültetett, és olyan dolgokról kezdett beszélni, hogy először majdnem kinevettem, mert nem hittem el. Azt mondta, meg se forduljon a fejemben, hogy hozzámegyek a fiához, ha nem akarom tönkretenni az életem. Elmesélte, hogy a párom hogy bánt az előző barátnőjével, folyamatosan terrorban tartotta, állandóan féltékenykedett, nem engedte sehova a lányt, a legutolsó vitájuk pedig odáig fajult, hogy agyba-főbe verte a nyílt utcán. Természetesen én ilyenekről nem hallottam, és nem is úgy ismertem meg a párom, mint aki ilyenre képes, szóval nem hittem neki, de miután megemlítette, hogy 1-2 éve egy családi összejövetelen rá is rátámadt, illetve megadta a volt barátnőjének a lakcímét, beleültette a bogarat a fülembe, már csak azért is, mert a végére akartam járni. Elmentem a lányhoz, elsőre, mikor mondtam neki, kivel kapcsolatban keresem, el akart küldeni, szóval bekamuztam, hogy eljegyzett, és mivel hallottam róla dolgokat, szeretném megtudni az igazságot, így végül nem küldött el. Az elejétől a végéig elmesélte a kapcsolatukat, 2 évig voltak együtt, olyan dolgokat mesélt, hogy egyszerre kapott el a hidegrázás, a sírás, és a hányinger, megmutatta a látleleteit, és a képeket, amiket a verés után csinált, azt mondta, ezek csak a kapcsolatuk dolgai, hogy ez az ember milyen is valójában, azt jobb, ha magam derítem ki, illetve hogy ha eljutok odáig, hogy elegem van belőle, inkább szívódjak fel, de eszembe ne jusson vele szakítani, mert elképzelésem sincs, hogy mire képes, ha feldühítik....
Lehet, hogy nagyon rossz döntés volt, de elkezdtem nyomozni utána, mikor egyedül voltam a lakásán, feltúrtam a cuccait, a céges papírjait, mindenét, még a volt barátnőjétől kaptam egy telefonszámot, ami egy férfihez vezetett, aki régebben nagyon jóban volt a párommal, őt is felhívtam, nem akart segíteni különösebben, annyit mondott, hogy tiplizzek, mert az ördöggel élek együtt. Ez egy hete volt, azóta én ahogy tudom, kerülöm őt, de egyre nehezebb, és kezdi is észrevenni, bennem pedig egyre nagyobb a félelem, tartok tőle, hogy mi lesz, ha rájön, hogy nyomoztam/nyomozok utána. Nagyon-nagyon össze vagyok zavarodva, fogalmam sincs, mit tegyek, amiket megtudtam róla, legszívesebben tényleg azt az utat választanám, hogy egyszerűen eltünök, de bennem van a félsz, hogy akkor majd biztos bántja a családomat, vagy valami hasonló. (világossá vált előttem, hogy mindenre képes, tényleg mindenre)
Mégegyszer elnézést, hogy ez egy kisregény lett, de már tényleg nem tudom, hova forduljak segítségért, napról napra egyre jobban rettegek tőle. Kérlek, vegyétek komolyan a kérdésemet, és nagyon köszönök bármiféle tanácsot, segítséget, véleményt.
#16: mégis mire gondolsz? Egyetlenegy ésszerű megoldás a szakítás. Ha csak a negyede is igaz annak, amit írt a kérdező.
Ez nem ez a kategoria, hogy a parom nem mosogat, beszéljük meg.
Az ilyen nem megbeszélés kérdése. Egyetlenegy reális döntés az azonnali szakítás.
#20 : nyilván nem ezekkel a dolgokkal indított :)
Ő egy nagyon intelligens ember amúgy, ért a nőkhöz (legalábbis, amíg be kell őket hálózni, addig nagyon) Most így utólag azt tudom mondani, hogy tipikusan az a fajta pasi, aki azt mondja, amit hallani akarsz. Nekem amúgy is imponál, ha egy pasi romantikus, kedveskedik, stb., ő pedig ezt olyan szinten művelte, hogy nagyon hamar elborította az agyam a lila köd. Egy nagyon pozitív arcot mutatott.
Pedig jobb lenne, ha a családodhoz költöznél vissza. Másképp értük is még jobban aggódnál.
Az én tippem is az, hogy pakolj össze hamar, amikor nincs otthon, és tűnj el onnan.
nem rossz, a heti best of troll kérdést eddig viszed.
(igaz még csak hétfő van)
Kemény sztori. Amúgy nagyon jófej az anyuka, hogy figyelmeztet, de valószínűleg az ő és az apuka nevelésének eredménye egy ilyen ember...
Az előző barátnő családját is zaklatta?
utolsó :D
Amúgy az nem derült ki, hogy az exe hogy tudta lerázni magáról?
A saját anyjára rátámadt, az exére rátámadt, érthetetlen, miért van még szabadlábon...
Lépj le... pon, itt nincs miről beszélni, a pasid egy barom, ne várd meg, míg agyonver.
Vagy várd meg, úgyis arra készülsz, mert a kifogástenger megy, de az, hogy otthagyd - akár abban a cuccban, amiben vagy, meg az irataiddal - már nem igazán.
Ez nem az a pont, ahol lehet mérlegelni, hanem el kell tűnni akár csak egy levelet hátrahagyva.
A családodnak természetesen szólj, nekik is meg kell védeniük magukat - vagy téged, és ha teheted vagy hozzájuk menj, vagy külföldre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!