Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy pszichopatával élek együtt. Mit tegyek, hova meneküljek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy kicsit megtévesztő a kérdésem címe, de nagyon nagy szükségem lenne véleményekre és tanácsokra, mert jelenleg teljesen kilátástalannak érzem a helyzetem... hosszú lesz, előre is bocsi.

A párommal 6 hónapja vagyunk együtt. Jól megvagyunk, néha összekapunk, de csak olyan módon, ami minden kapcsolatban előfordul, komolyabb problémáink sosem voltak. Az egyetlen, ami mindig "zavart" benne, hogy borzalmasan féltékeny, már-már betegesen, és bár állítása szerint próbál ezen változtatni, nem igazán látom eredményesnek a dolgot.

2 hete a szüleinél voltunk vacsorázni, és az apukája rákérdezett, csak úgy viccesen, hogy "na tervben van már a lagzi, baba?" vagy valami ilyesmi. Erre a párom azzal felelt, hogy nagyon komolyak a szándékai. Én ezen csak mosolyogtam, meg amúgy örültem is neki, viszont az édesanyja másnap felhívott, hogy szeretne velem beszélni. (egyébként rajta mindig azt éreztem, hogy távolságtartó velem, mintha nem örülne a kapcsolatunknak) Átmentem hozzá, leültetett, és olyan dolgokról kezdett beszélni, hogy először majdnem kinevettem, mert nem hittem el. Azt mondta, meg se forduljon a fejemben, hogy hozzámegyek a fiához, ha nem akarom tönkretenni az életem. Elmesélte, hogy a párom hogy bánt az előző barátnőjével, folyamatosan terrorban tartotta, állandóan féltékenykedett, nem engedte sehova a lányt, a legutolsó vitájuk pedig odáig fajult, hogy agyba-főbe verte a nyílt utcán. Természetesen én ilyenekről nem hallottam, és nem is úgy ismertem meg a párom, mint aki ilyenre képes, szóval nem hittem neki, de miután megemlítette, hogy 1-2 éve egy családi összejövetelen rá is rátámadt, illetve megadta a volt barátnőjének a lakcímét, beleültette a bogarat a fülembe, már csak azért is, mert a végére akartam járni. Elmentem a lányhoz, elsőre, mikor mondtam neki, kivel kapcsolatban keresem, el akart küldeni, szóval bekamuztam, hogy eljegyzett, és mivel hallottam róla dolgokat, szeretném megtudni az igazságot, így végül nem küldött el. Az elejétől a végéig elmesélte a kapcsolatukat, 2 évig voltak együtt, olyan dolgokat mesélt, hogy egyszerre kapott el a hidegrázás, a sírás, és a hányinger, megmutatta a látleleteit, és a képeket, amiket a verés után csinált, azt mondta, ezek csak a kapcsolatuk dolgai, hogy ez az ember milyen is valójában, azt jobb, ha magam derítem ki, illetve hogy ha eljutok odáig, hogy elegem van belőle, inkább szívódjak fel, de eszembe ne jusson vele szakítani, mert elképzelésem sincs, hogy mire képes, ha feldühítik....

Lehet, hogy nagyon rossz döntés volt, de elkezdtem nyomozni utána, mikor egyedül voltam a lakásán, feltúrtam a cuccait, a céges papírjait, mindenét, még a volt barátnőjétől kaptam egy telefonszámot, ami egy férfihez vezetett, aki régebben nagyon jóban volt a párommal, őt is felhívtam, nem akart segíteni különösebben, annyit mondott, hogy tiplizzek, mert az ördöggel élek együtt. Ez egy hete volt, azóta én ahogy tudom, kerülöm őt, de egyre nehezebb, és kezdi is észrevenni, bennem pedig egyre nagyobb a félelem, tartok tőle, hogy mi lesz, ha rájön, hogy nyomoztam/nyomozok utána. Nagyon-nagyon össze vagyok zavarodva, fogalmam sincs, mit tegyek, amiket megtudtam róla, legszívesebben tényleg azt az utat választanám, hogy egyszerűen eltünök, de bennem van a félsz, hogy akkor majd biztos bántja a családomat, vagy valami hasonló. (világossá vált előttem, hogy mindenre képes, tényleg mindenre)

Mégegyszer elnézést, hogy ez egy kisregény lett, de már tényleg nem tudom, hova forduljak segítségért, napról napra egyre jobban rettegek tőle. Kérlek, vegyétek komolyan a kérdésemet, és nagyon köszönök bármiféle tanácsot, segítséget, véleményt.

2017. máj. 29. 21:15
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
1. vagyok: oké, ott keresne, de ha elmondod a szüleidnek, segítséget kérsz tőlül, ha kell feljelentitek
2017. máj. 29. 21:33
 12/34 anonim ***** válasza:
Ha ez tényleg igaz, akkor játszd el a súlyos mentális beteget, fizess le egy orvost, amit akarsz, majd irány külföld. A böngészési előzmenyeidet, hívasnaplódat, mindent állandóan törölj (ideálisabb lenne szelektálva, akkor nem lenne gyanús sem), kényes témákat ne beszélj telefonon és így tovább.
2017. máj. 29. 21:34
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Általában 99%-ban mindig azt mondom, hogy az egyenes út az igazság. De nem akkor, amikor a tulajdon testi épséged forog kockán. Ha úgy érzed, lépni kell, lépj le! Beszéld meg a szüleiddel, hogy mi a pálya, kezeljék ezt BIZALMASAN(!!!), de tudjanak róla, hogy fennáll az esélye, hogy fizikálisan zaklatni fognak, ha tényleg ennyire durva a srác, akkor védened kell magad!

Valami indokkal szakíts vele, de mindenképp valami nyilvános helyen (kávézó, stb.) ahol emberek vannak és ha kell, szükség esetén egy-két haverod "telepítsd" oda, ha elfajulna a dolog, tudjanak segíteni!

És ne félj feljelentést tenni, ha kell!!!

2017. máj. 29. 21:35
 14/34 anonim ***** válasza:
41%

Mai esti mese.

Ha megis igaz, lelépsz. Ha kellemetlenkedik, akkor feljelentés.

Nem kell martirkodnod. Egyszerű ez.

15/34 anonim ***** válasza:
96%

Ez az elo pelda arra, hogy miert nem koltozunk ossze minden jottment randipartnerrel, akit kicsit jobban megkedveltunk.

De egyebkent amikor nincs otthon koltozes, csaladot beavatni, 2-3 ferfi rokont bevonni, hogy szukseg eseten jobb belatasra teritsek a fergedet.

16/34 Költőnő? ***** válasza:
61%
Nyilván az egyetlen potenciális lépés a szakítás. Ezen kívül mit vársz a gyk népétől?
2017. máj. 29. 21:38
 17/34 anonim ***** válasza:
91%

Lehet, hogy félted a családod - amit meg is értek - de hidd el, ha feláldozod magad emiatt, csak rosszabb lesz.

Most még tiszta fejjel tudsz gondolkozni, úgyhogy kérlek, beszéld meg a családoddal mi a helyzet, és lépj ki a kapcsolatból.

Esetleg kérj távol tartási végzést.

Nagyon sajnálom, hogy az előző kiscsaj sem jelentette fel ezt a férget. :(

21/L

2017. máj. 29. 21:40
 18/34 A kérdező kommentje:
Az összeköltözésünknek nem az volt az oka, hogy már el akartam kötelezni magam mellette, kb. a kapcsolatunk 2. hónapjában nem tudtam fizetni az albit (előtte jöttem el a munkahelyemről), így ideiglenesen költöztem hozzá. Mikor lett másik munkahelyem, mondtam neki, hogy visszaköltözök albérletbe, nem akarok a nyakán lenni, de erőszakoskodott, hogy maradjak, "úgyis olyan jól elvagyunk"
2017. máj. 29. 21:42
 19/34 anonim ***** válasza:
60%
Mostantól fogva ne mosakodj, ha már nrm állja a szagodat, maga fog kidobni.
2017. máj. 29. 21:47
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Öhm... Amúgy mi fogott meg benne?
2017. máj. 29. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!