Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nárcisztikus a feleségem?! Vannak itt sorstársak? Okoskodòk kíméljenek, van elég bajom.
Itt vannak a "tünetek":
A 7-8 es 27-28 es 33-as kivetelevel mind nagyon nagyon ràillik a helyzetunkre, illetve a felesègemre...sorstàrsakat keresek, magam sem tudom mièrt... van kèt gyönyörû gyermekünk, miattunk nem rùghatok fel mindent... vagy lehet h nekik is jobb lenne? Ezt mèg nem tudom...
Koszonom az utolso ket hozzaszolast. Nos lehet hogy ez lesz az ut, akkor is ha kôkemèny lesz lelkileg, anyagilag ès operatíve.
Tudjatok en szeretem a felesegem ès "meg akarom menteni" ôt is. Ezt meg fogom probalni, mindent beleadok most... lehet h nincs ertelme en meg hiszek benne. Hanez sem segit akkor semmi. A viselkedèsère àltala kimondott fô ok a kèt kisgyerek, kis korkulonbseggel. Allitolag amig a kisebb nem lesz kb 2 eves addig a legnehezebb. Aztan sokak elmondasabol ugy hiszem h kis gyerek kis gond es biztos vagyok benne h lesznek mèg sokkal nagyobb gondok is, mert az elet ilyen.
Barátom, ezt most a lehető legkomolyabban mondom, mert ugyanezen keresztülmentem, mint te: nem lehet megmenteni senkit. Kizárólag önmagát tudja megmenteni mindenki.
A feleséged megmentheti magát, és te is megmentheted magad. Változás akkor következik be a környezetedben, ha te felismered a problémáidat, és elkezdesz változni. Őt te nem fogod sem megváltoztatni, sem pedig megmenteni. Tudom, hogy szomorúan hangzik, de ez így van.
Sok sikert kívánok, a legjobb az volna, ha együtt túl tudnátok jutni ezen a krízisen. Nem volt szándékomban téged a válásra uszítani, csak ha nagyon nagy a baj, akkor nem szabad ettől meghátrálni.
Tényleg nehéz két kisgyerekkel, nem minden nő viseli könnyen az anyaságot. Nagyon sok inger éri ilyenkor az embert, amik közül már egy is sok, pl a kialvatlanság. Engem diákként már egy húzósabb zh hét is nagyon megvisel, el sem tudom képzelni, mit élhetnek át az anyák egy nyűgös baba mellett... Az alváshiány komoly mentális problémákat tud okozni, nem véletlenül használják kínzásként.
A feleséged megmentésében konkrét tippeket sajnos nem tudok adni, mert ebben nincs tapasztalatom. A külső segítség nagyon fontos, mind a család és a barátok támogatása, mind a szakemberé. A pszichológus nem úri huncutság, a mentális betegséget ugyanolyan komolyan kell venni, mint pl. a magas vérnyomást.
Jó lenne, ha ti arra lennétek példa, hogy a pszichés betegség nem jelenti a párkapcsolat végét, hanem ebből is ki lehet gyógyulni. Majd néha megírhatnád, hogy mi lett veletek, biztos sokat segítene másoknak.
Igen, a külső segítség fontos a mentális betegek számára is, de csak akkor van jelentősége, ha van betegségtudat. Addig, míg önmaga nem ismeri fel a saját problémáit, teljesen lényegtelen, hányan állnak mellette. Ráadásul a megmentő szerepben tetszelgő emberek sosem fognak megmenteni senkit, mert ugyanolyan betegek, mint azok, akiken segíteni akarnak, csak nem ugyanúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!