Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan érzem úgy, hogy túl jó vagyok a páromhoz?
27 éves nő vagyok, a párom 38 éves, több mint egy éve vagyunk együtt, nemrég bútoroztunk össze. A párom eddig finoman szólva magasról tett a lakására, amit rendbe tettünk, mikor még oda sem költöztem hozzá. Vettünk új bútorokat, új matracot és ágyat is, kifestettem egyedül, kidekoráltam mindent, kitakarítottam minden apró zegzugot. A főzést bár beosztjuk, én gyakrabban csinálom, sütök is majdnem minden héten, én intézem a bevásárlást és a házimunkát is elvileg beosztjuk, de mégis mindig úgy jön ki, hogy én végzem a nagyobb részét, meg ha én csinálom, akkor az sokkal alaposabb munka és nem unszolásra végzem, hanem magamtól.
Ezen felül járok edzeni, ő nem jár, abbahagyta, azt mondogatja, hogy nincs rá ideje, mert neki a terem messze van a munkahelyétől, pedig van arra egy nem is rossz terem, kezdi elhagyni magát. Szeret, ezt érzem és büszke is rám, viszont én kezdek már beleunni ebbe az egészbe. Mindig én kedveskedek neki főzéssel-sütéssel, de persze én is teljes állásban dolgozom. Mindig én csinálom a házimunka nagy részét, ha egyszer valamit megcsinál, azt egy hétig hangoztatja. Nem voltunk ebben az évben még sehol sem, régebben legalább jártunk színházba, moziba, étterembe. Idén meg semmi. Szóvá tettem neki ezt, de rám támadt, hogy miattam nem megyünk, mert én folyton takarítani akarok. :D
Mit gondoltok erről? Én leültem megbeszélni vele, de csak hárított és bizonygatta, hogy ő sokat csinál meg a házimunkából és szokott nekem apróságokat hozni a boltból (én is szoktam neki). Nekem vannak túl nagy elvárásaim? Vagy csak nekem is tojnom kéne rá és nem takarítani annyit és nem főzni?
Jó akkor rövid leszek és tömör.
Nem, nem érzed jogosan, hogy túl jó vagy hozzá. Azt írtad hétköznap összesöpörsz és elmosogatsz. Hétvégén meg max 3 óráig takarítasz. Hát tényleg ezzel aztán túl jó nő vagy hozzá.... jobbat nem is érdemelhet.
Az hogy valaki jár edzeni vagy nem, azzal ne dobálózzunk már, hogy én jobb vagyok hozzá mert ügyelek az alakomra. Azzal magadnak teszel jót nem neki.
Az pedig hogy nem jártok el sehova, annak szintén nincs köze hozzá hogy túl jó vagy hozzá. Akkor lennél túl jó ha te hordozgatnád őt vacsorázni.
Az utolsó kérdéseket megválaszolva:
Igen, kicsit túlzásba viszed az elvárásaid.
Igen, tojhatsz rá hogy nincs kitakarítva és nincs főzve, de szerintem egyértelmű, hogy ez egy háztartásban a nő feladata. És ha mennek esetleg vendégek nem a barátodról lesznek rossz vélenénnyel hanem rólad. Én se szeretek takarítani de nem várom el hogy a barátom kezdje el pucolni a zuhanyzót sárga gumikesztyűben.
Itt nem azzal van a gubanc hogy neked ez probléma. Hanem hogy emiatt szerinted te túl jó vagy hozzá. Szeret, segít néha, pont. Most ugye nem várod el hogy úgy részt vegyen a házimunkában mint egy nő. Nem hiszem hogy az apja porszívózni tanította.
Na és mi lesz később, ha gyerekek lesznek?
Mehet a lepontozás.
Igen, mi lesz később, ha gyerekek lesznek? Én dolgozom, hazamegyek, kitakaritok, bavasarolok, megfozok, foglalkozom a gyerekekkel, leülök vele tanulni, ő meg hazajön munkából es pihen, csak mert farok van a lába között? Es ha kedve van, kegyeskedik segíteni??? Mi az, hogy segíteni? Nem az en munkámat csinálja, hanem a saját részét, az nem segítség, hanem az ő része.
Egyébént az apja megtanította porszivozni, a szülei mindent közösen csinálnak, ő is ezeket az elveket vallja, csak a megvalósításban van baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!