Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi számít agressziónak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi számít agressziónak, bántalmazásnak? Ha csak megszorítja erősen a karom, az is?

Figyelt kérdés

Nem voltam itthon egy hétig, párom szólt, hogy sok a vasalnivaló ingje meg nadrágja, vasaljak ki. Nekiálltam, jó hosszú ideig tartott, a vasalót pedig mindig az állványból kihúzható kis fémtartóra tettem, mikor eligazgattam a ruhát, a trató ezáltal felforrósodott, de erre nem gondoltam. Be akartam tolni, mert ugye végeztem, így elégettem a kezem, felkiáltottam, mert fájt, ahogy belenyúltam. A párom erre felcsattant, hogy mit nyafogok már, ha csak szenvedni tudok, hagyjam abba a vasalást. Mondtam, hogy ne kiabáljon velem, elégettem a kezem, inkább megköszönhetné, hogy kivasaltam.

Erre még tovább kezdett ordibálni, hogy ha ez ekkora teher, akkor hagytam volna rohadni a ruhákat a francba, nem kell látványosan szenvedni, én meg visszaordítottam, hogy ha így beszél velem, akkor én most elmegyek. Mikor elindultam az ajtó felé elállta az utat, nem akart kiengedni, még kiabáltunk egymással, a vége meg az lett, hogy oldalról megfogta mindkét karom és nagyon megszorította, és rálökött az ágyra meg kicsavarta a kezem, hogy maradjak ott, és kiabálta, hogy maradjak a seggemen és hogy nem vagyok normális. Nagyon sírtam és fájt :(

Mondtam, hogy kérjen bocsánatot, mert fájdalmat okozott, azt mondta, hogy oké, bocsánatot kér, de ne csodálkozzak, hogy így reagál, ha felidegesítem, meg hogy ez nem bántás egyáltalán, mit fújom fel. Szerintetek bántás? Szerintem az, de nem vagyok benne biztos, mert más nőket tudom, hogy sokkal jobban bántanak, egy ilyet fel se vennének. De fájt, amikor történt, és ma ott már kék a karom. 45 kiló vagyok, én nem igazán tudom magam megvédeni, ha ilyen történik.

Mi a véleményetek? Mit csináljak, beszéljek vele, hogy ez nem volt így oké egyáltalán? Vagy nagyon felfújom? Lehet...

21/N

2017. ápr. 8. 11:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Ennél a kérdésnél az lesz a valódi, hasznos válasz, ha valaki a teljes ellentétét írja le, mint amire asszociálna a kérdés megfogalmazásából, mivel kb ilyen mértékben lett a csajszi szemszögéből, önsajnáltatásából adódóan a saját igaza felé manipulálva mindenki, aki ezt elolvassa. Szinte biztos, hogy a teljes ellentéte az igaz.
2017. ápr. 8. 12:27
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"Nem voltam itthon egy hétig, párom szólt, hogy sok a vasalnivaló ingje meg nadrágja, vasaljak ki." - MI VAN??!

Mit csináljál??! Ne haragudj, én több évtizede egy férfival élek együtt, az a generáció vagyok, aki még a tradicionális elveket vallja, de soha nem engedtem, h ő mondja meg mit csináljak!! Ha van kedvem, meg szeretnék neki örömöt okozni, megcsinálom. De, csak ha én Akarom!

Meg a másik: más nőket sokkal jobban bántanak???! Ezt honnan vetted??! Azt próbálta volna meg, az lett volna az utolsó dobása...

Kislány, hol élsz te??! 🙁

Végig kellett volna puszilnia a kis kezeidet, mert megégetted, mint ahogy az én férjem teszi, nem ordibálni, karodat megszorítani, ágyra lökni... 😩

Menekülj tőle kérlek, ez nem Férfi,ez egy féreg... 😢😢

2017. ápr. 8. 12:28
 13/21 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat, bocsanat az ekezetekert, telefonrol irok. Sajnalom, ha valaki a sajat kapcsolatabol maradt frusztracioit vetiti ki a kerdesemre, nem a parom akarom lejaratni, szeretem ot, csak tanacsot kertem es velemenyt. Mert ez nem oke igy szerintem sem.

Ma szeretnek vele meg beszelni ezt, remelem megerti, mert most kelt fel es kerdezgeti, hogy mi bajom. Koszonom meg egyszer nektek!

2017. ápr. 8. 12:41
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az én kapcsolatomban ilyen ordítozásig fajult a helyzet, tudtam, hogy valami beteg dolog van. Végül eljutottunk a fizikai bántalmazásig is, akkor kellett volna észbe kapnom, mikor ordibálás volt. Akit szeretek, azzal nem ordibálok. Pont.
2017. ápr. 8. 13:25
 15/21 anonim ***** válasza:
"Párod"?? Nem úgy akartad írni, hogy "exed"?
2017. ápr. 8. 14:47
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok egy figyelmes ember, de ha egy vadidegen a közelemben, nemhogy a párom, megsérül, ugrok és megnézem, jól van-e és igyekszem segíteni. Szerintem ez a normális. Az olyan szörnyetegeket, mint a párod, fel kellene jelenteni.
2017. ápr. 8. 15:31
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, én ha elutazom egy hétre, akkor nem a vasalás vár, amikor hazaérek, hanem a csilivili lakás és finom vacsora.

Te szerintem még nem láttál rendes embert, ha képes vagy ezt a görényt védeni és normális embernek nevezni. De a te életed, majd ne sírj, amikor meg is ver, ami már csak idő kérdése.

2017. ápr. 8. 16:39
 18/21 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

Igen, ez BÁNTÁS. Sajnálom, hogy ilyen fiatalon belekerültél és azt is, hogy felmerülhet Benned ilyen kérdés, hogy esetleg vannak "olyan" bántások, amiket el kell viselni azon az alapon, hogy mások többet is elviselnek. Nincsen olyan foka a bántásnak, amit el kellene viselni és az, hogy más mit visel el, nem szabad, hogy mércéd legyen. Ilyen erővel senki ne menjen orvoshoz ha eltöri a karját, hiszen vannak emberek, akik még halálos kórokkal se kérnek segítséget.

A házimunkát illetően lehet, hogy ügyetlen (vagy annak tetteti magát), de a vasalás egyértelműen nem a házimunka része, hanem az ő alapszükséglete, aminek elvégzése egyedül az ő feladata, de ha ez nem megy, vannak erre cégek, fel lehet bérelni vasaló személyt, vagy megKÉRhet Téged, ha pont nagyon unatkozol, nem pedig éppen hazaszakadtál valahonnan. Vagy viselhet pólót és azt nem kell vasalni.

Azt egyszer és mindenkorra érdemes elfelejteni, hogy a saját bunkó viselkedéséért valaki a másikat okolja, nem alapértelmezett a bunkó viselkedés és ilyen idős korára jó esetben az embernek már megvan a saját akarata és belátása hogy disztingváljon. Ha ő beragadt valahol a négyéves csokiért hisztériázó szintjén, az nem túl ígéretes.

#11: Itt van a másik oldali sztori: basszus már nincs egy ingem se, mikor jön már haza, na végre itt van, he, hallod figyeljmá nincs egy ingem se, vasaljámá! Hé mit rikoltozol most megzavartál, elrontottam miattad ezt a játszmát és még rinyász, micsoda egy gyenge nő vagy te anyádszégyene, hagyd akkor a francba a ruhát ha nem tudsz csendbemaradni, zavarsz hé, hát játszom, nemlátod?! Mithogybeszélek heee, hovamészte? Na mindjárt megmutatom hovamész, na megint a hiszti, hátkész, mit kell nekem szenvednem itt veled, így még férfi nem szenvedett ahogy én, hát ha így fel... az agyamat, hát jóhogy kiborulok ha itt rikoltozol meg mittomén.

És nem csak a kék folt az agresszió, hanem a hangerő, a hanghordozás, a beszéd felgyorsulása, a szavak olyan jelentése és szélsőséges esetben az empátia hiánya és a segítségnyújtás elmaradása egy olyan helyzetben, ahol ez lenne elvárható.

2017. ápr. 9. 03:17
 19/21 A kérdező kommentje:

Nagyon sokat segítettetek! Megmutattam neki a kérdésemet a válaszokkal együtt. Elszégyellte magát, azt mondta, nem akart fájdalmat okozni semmilyen formában, kérte, hogy ne haragudjak rá, ezentúl tisztelettel fog velem bánni és beszélni. Én megmondtam, hogy ez az egy dobása volt, ha bármi ehhez hasonló történik, csak a cuccaim helye várja haza.

Sok erőt adtatok, mert amúgy ezt az egészet szerintem szó nélkül, magamat emésztve és hibáztatva elnyomtam volna mélyre, mert általában ez a "jó" szokásom, nálunk a családban mindig ez volt a normális apukám és anyukám között. Az ember elfelejti, hogy attól még, hogy ebben nőtt fel, ez nincsen rendben.

2017. ápr. 9. 10:32
 20/21 anonim ***** válasza:
51%

Vele maradtál, úgyhogy nyugodtan befoghatod, nem kell a rinya!

Én azzal a lendülettel elhagyom, ha ilyet csinál - felhívok pár erős ismerőst, és ha nem enged, majd ők helyrevágják őkelmét.

2017. ápr. 10. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!