Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm túlzásba viszi a kutyaimádatot, mit tegyek?
En a masok szerint nevelheteen terrieremmel minden hajnalban futok 10 km-t es azok utan minden javaslatom elfogadja. Ha nem futok vele,nem figyel ugy a kereseimre. Olyankor szegyellem magam.
Minden nap 3 fele fott etelt adok neki. Napi 2-3-szor. Orulok,ha bejon az agyymba,mindig puszit kap es olelgetem.
Kerdezo,nem lehet,h Te is ugyanannyi szeretetre es odafigyelesre vagysz,mint a bnod kutyaja?
N
"Valami tanács, hogy hogyan kezeljem a dolgot?"
Sehogy. Az ő kutyája. Ha el akarja cseszni, hát elcseszi.
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a szeretet egy önmagában elégséges valami - csak hát szeretni is lehet rosszul is, meg jól is. Embert is, meg kutyát is. Cesar Miller sokat tudna mesélni erről, SzVSz.
(Praktice a leggyakoribb hiba pont az, hogy "a kutya az első" - NEM! A kutya az emberek UTÁN az első. Máskülönben falkavezérré tolódik elő, amit aztán vagy elbír - és akkor csak a háziaknak "jaj" -, vagy nem. utóbbiba a kutya is belehülyül.)
Túlzásnak tartom, ahogy tartják a kutyát, de az meg nem normális, hogy te akarod megmondani az ÚJ barátnődnél, hogy mi hogy legyen. Mi az, hogy elérted, hogy kiküldjék mikor ott vagy?! Ha becsöppenünk egy családba, nem kezdjük átalakítani az életüket, a szabályaikat. Ha valakihez elmegyünk, akkor az ott élők szokásaihoz alkalmazkodunk. Ha nem sikerül, mert annyira ellentétes a mi gondolkodásunkkal, akkor nem megyünk oda többször.
Az, hogy valamiről elmondom a véleményem, vagy kiharcolom, hogy az úgy legyen, ahogy én azt akarom, két különböző dolog.
Viszont ismét hangsúlyozom, nem tartom normális dolognak, ahogy a kutyát nevelik, vagyis épp ez az, hogy nem nevelik...
A kutyáról is érdemes lenne olvasni, falka állat, falkavezer kell neki.
Az, hogy a kutyára raszolunk, szabályok vannak, feladata van nem biztos hogy jót tesz a kutyának.
De nekem van kutyám, kertes házban de van benn kanapéja, tudja a bejön akkor ott a helye.
Tudok vele az utcán sétálni, ha másik kutya neki akar menni nem visszavág hanem hagyja hogy én rendezzem le etc. Porazzal sétálunk mert tekintettel vagyok másokra de póráz nélkül is velem setalna.
Nem vagyok eb szakértő de kicsit olvastam róla, lehet hogy a nodnek is kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!