Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem, elveszítem a barátnőmet. Sosem volt még ilyen szép barátnőm. Ötletek, hogy tartsam meg?
Nem csak szép, de sajnos(?) okos is. Ami nem azért "baj", mert sérti az egómat, hanem mert mellette jómódú is, nyáron unokatestvérénél (milliomos magyar szemmel) nyaralt és nyelvet tanult Franciaországban. Most meg ki akar menni Erasmusszal Svédországba öt hónapra, szeptemberben.
Nem irigylem tőle a lehetőségeit, és bízom abban, hogy hűséges hozzám, csak rettegek attól, hogy amit én tudok nyújtani neki, az kevés ahhoz képest, amit a családja tud. Most egy külföldi nyaralás, holnap Erasmus, holnapután egy külföldi munkalehetőség... biztosan elveszítem.
Gondolkodtam azon, hogy megpróbálok alkalmazkodni hozzá, és olyan szakmát választok, amivel el tudok helyezkedni külföldön. Legvégső esetben háztartásbeli férj leszek :D
Elkeserédsemben arra is gondoltam, hogy valahogy "szabotálom" a karrierjét, de ekkor megundorodtam magamtól.
Nem bánom, ha többet keres, ha összeházasodunk és gyerekünk lesz, én vállalom, hogy otthon maradok, de rettegek, hogy elhagy.
Te is tanuld vele a svéd nyelvet, és ki is mehetsz akár vele, ha van jó munkalehetőség.
De amugy a szakács egy jó szakma, nem kell feladnod azért mert egy törtető barátnőd van. Ő ilyen típus, kell hogy csináljon mindig valamit, nekem is van ilyen ismerősöm, angolul, németül, japánul beszél, gitártanár is mellette, idegen nyelvű óvodában is tanít, meg külön angolórát tart a gyerekeknek, mindemellett csinálja az egyetemen a német meg a japán szakot, most pl 1 évre ment ki Japánba ösztöndíjjal, és még mindig együtt van a barátjával.
Nincs semmi veszve, ha szeret téged, nem hagy el, addig ne változz meg. Ha már szóvá teszi ezeket, akkor elgondolkozhatsz hogy érdemes e érte változtatnod az életeden.
Utolsó... azt hittem, a nők szeretik, ha a férfi nyitott a "szerepcserére". Nem akarok mindenáron gyesen maradni otthon, ha többet keresnék, értelemszerűen ő maradna otthon.
Miért áldoznám be a nemlétező karrieremet? Itt vagyok szakács Magyarországon, nem keresek valami fényesen, a külföldi munka csak előnyömre válhat.
Egy ismerősöm informatikus végzettségű, jó volt a szakmájában, most Írországban van raktárosként napi 6 órában és mellette három gyereket nevel a feleségével aki teljes állásban dolgozik. És így sokkal boldogabb.
Nyelvet tanulni itthon is lehet.Ha körülnéznél,sok oldalon A1 szinttől akár felsőfokig vannak oktató videók,amikben a nyelvtant is elmagyarazzák,gyakoroltatják.Nekem spanyolban sokat segített a nyelvvizsgára.Ott a GOnémet nevű oldal is,ahol 54 rongyért megkapod a nyelvtani magyarázatokat 0-tól felsőfokig,meg még egy csomó szókincsfejlesztőt és beszédértő fejélesztőt.Úgy,hogy arra próbálj spórolni,mindig jobban megéri,mint egy maszek tanár.Van más nyelvben is hasonló opció,pl. spanyolban,angolban.A GO honlapnak szerintem más nyelvből is van lehetőség,nézz utána.
Mi a végzettséged?2 szakmát ingyen kitanulhatsz.
Mondjuk egy karrierista nőnek pont,hogy egy védőbástya kell,aki tartja a hátát,otthon van,főz.Ott megfordulnak a szerepek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!