Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek normális az, hogy a párom először a szüleinek akar házat venni és csak utána magunknak?
A szülei elvesztették a saját lakásukat a hitel miatt, ezért évek óta albérletben vannak ahogy mi is ketten egy másikban. Meg akarja nekik venni azt a lakást, amiben vannak hitelből (az anyjáék nem kapnának már hitelt) és majd csak utána akarna nekünk közöset vásárolni. Én ezzel nagyon nem èrtek egyet, mivel úgy tervezzük h kb 5-6 év múlva gyereket akarunk és a mi jövőnket kéne biztosítani, nem az ő szüleit pátyolgatni, mikor tudják fizetni az albérletet és megélnek.
Nyilvan a törlesztőrészletet ők fizetnék, de èn ilyenkor arra gondolok, hogyha történik a szüleivel valami, akkor majd nekünk kell fizetni helyettük.
A párom szerint én vagyok a szívtelen. Úgy érzem, hogy ezzel engem később visszahúzna, mert én azért tanulok és dolgozom, hogy a saját gyermekeimnek megteremtsem az otthont. Hogy mondjam el neki szépen, hogy nem okos dolog amit csinálni akar? Azt mondta ez nem az én dolgom,és hogy ne avatkozzak bele. Szerintetek?
A 9-essel értek egyet. Szerintem teljesen normális a srác viselkedése.
Nézzük logikusan: ha felveszi a hitelt, akkor azt a szülők fizetik abból az összegből amit most albérleti díjként fizetnek. Így viszont a sajátjukká válna, ezt pedig később a srác örökli, anyagilag tehát előnyös lépés.
Sokan azt kritizálják, hogy mi lesz ha felveszi a hitelt és a szülők nem tudják fizetni a törlesztést. Ez esetben ugyanígy az albérleti díjat sem tudnák, tehát utcára kerülnének. Ekkor kinek a kötelessége lenne anyagilag támogatni? Természetesen a fiúnak, hisz mégsem mondhatja h "felnőttek, így jártak, menjenek hajléktalanszállóra".
Harmadik érvem: Az, akinek az értékrendjében fontos h gondoskodjon a szüleiről, valószínűleg elég jó erkölcsi tartással rendelkezik ahhoz, h utána a saját családjáért is mindent megtegyen.
Csak picikét tűnsz pénzéhesnek, ne is aggasszon. Ha az a valami megtörténik a szüleivel, amire célzol, akkor meg úgyis ő örökli azt a lakást.
De, ha úgy érzed, hogy téged visszahúz, akkor keress mást, aki vesz neked (is) lakást.
Nem tudom, mi lett abból a szülőtartási törvényből, de az valami olyasmiről szól, hogy felnőtt, kereső gyermek nem sunnyoghat el a szülők anyagi problémái mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!