Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom már az őrületbe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom már az őrületbe kerget a rendetlenségével. Mi a véleményetek, milyen tanácsot tudnátok adni?

Figyelt kérdés

6 éve vagyunk együtt, 2 éve együtt lakunk. Én szeretem a tisztaságot és a rendet, nem érzem jól magam, ha rendetlenség van a lakásban. Én is 40 órában dolgozom, mellette egy évig továbbképzésre is jártam, a párom is dolgozik, és valóban, aláírom, nagyon stresszes a munkahelye, kimerítő, szellemileg.

A probléma az, hogy borzasztóan rendetlen, rendetlenül hagyja a dolgait maga után, nem pakol el maga után, ha én nem teszek rendet a konyhában, hetekig is állhatna halomra a mosatlan, a nappali szobában az asztalon csokipapírok, tányérok, papírok tömkelege van széthajigálva, a kávéscsészéje, ásványvizes flakonok fekszenek a földön, használt poharak, stb.

A hálószobánkban a ruháit nem hajlandó a szekrénybe tenni, az ágy szélére aggatja őket munka után, a konyhában csak koszt csinál és szétpakol. Amin már rettentően ki vagyok akadva, hogy minden csak akkor kerül helyére, ha én megcsinálom. Ha nem csinálnám, disznóólban élnénk. 2 éve, nem tudok munka után ellazulni, jól érezni magamat itthon, mert pakolok utána, mert képtelen vagyok elnézni a rendetlenséget.

2 éve úgy érzem magam, mint a takarító személyzete, egy mosást nem indít be, egy darab ruhát ki nem vasalt még, mindent, amihez hozzányúl, széthagy maga után, én pedig pakolok, pakolok, pakolok....

Nagyon sokszor megkértem szépen, hogy legyen szíves odafigyelni, rendbe tenni ezt-azt. Szigorúan is kértem már rá, komoly beszélgetés is volt, szinte könyörögve, hogy változzon, mert én így nem tudom magamat jól érezni, és pihenni sem tudok eleget, mert így nem tudom magam jól érezni. Elmondtam neki azt is, hogy kamaszkorom óta azt vártam, arra vágytam, hogy milyen jó lesz ha a családtól külön költözöm, mert ők bár nem voltak rendetlenek, de piszkos volt a lakás, mindig szégyelltem bárkit haza vinni, ezért is nagyon fontos nekem az, hogy most, ahol lakok, ott rendben legyen minden. Nem, ezzel sem hatottam meg. Soha nem emelné fel a partfist, a felmosóvödröt, a port még soha nem törölte le, soha nem porszívózna, olyan igénytelen, hogy elmondani nem tudom. Nekem pedig elfogyott a türelmem, és nem bírom így.

Nyáron megkérte a kezemet, de már egyáltalán nem érzem úgy, hogy működne köztünk egy házasság, és még nem is a rendetlensége az ok, hanem az hogy mennyire bunkó, minősíthetetlen tud lenni.

Mi a véleményetek így összességében? Változni fog ez valaha? Mit tanácsolnátok? Én nem akarom így élni a mindennapjaimat...ez egy rémálom.

25/N, 28/F

2017. márc. 16. 21:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az exem is ilyen volt. Egy szép napon úgy mentem el munkába, hogy az összes tányért, poharat széthagytam a konyhában, a ruhákat kidobáltam a szoba közepére, stb. Láss csodát, rend volt mire hazaértem!
2017. márc. 17. 04:22
 12/18 anonim ***** válasza:
19%

Vegyetek mosogatogepet,papirtanyert,muanyagpoharat. Kidobjatok.

Vegyel a sved aruhazban egy standert a ruhaknak.

Egy kukat keszits a szobaba.

Jelolj ki neki egy rendrakonspot a hetbol.

Nekunk ez bevalt. En vagyok a rendetlen.

N

2017. márc. 17. 05:21
 13/18 anonim ***** válasza:
55%

Én is kupis vagyok, engem meg az idegesít, hogy nem tehetek le semmit, mert 2 perc múlva a kukában van, pedig még kéne. Vagy nem ihatok 1 órán belül 2szer egy pohárból, mert addigra a csepegtetőben van elmosva, ja és amíg kupi volt, mindenrōl tudtam, hogy hol van, de a vőlegényem mindig mindent elpakol, értelmetlen helyekre és még csak nem is tudja, hogy mi hol van.

Mindazon által, aki ilyenért akar szakítani, az jobb is, ha megteszi.

2017. márc. 17. 06:31
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

#13, ott a pont, különösen a vége.

Mi lenne, ha lennének gyerekek? Azok után se akarna rakodni?

2017. márc. 17. 07:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is így jártam Kérdező, illetve mint a 9-es, csak én vagyok a nő. Szinte beleöregedtem, belefáradtam az utána való pakolásban, takarításban. Ja, és még ő mondta, hogy mit panaszkodok, mi lenne, ha lennének gyerekeink? Hát szerintem 3 gyerekkel nem lenne ennyi gond, de én tuti megnevelném őket ilyen téren. Az a baj, hogy őt otthon az anyja szoktatta rá az ilyen hülyeségekre, hogy megcsinál utána mindent.

Persze én is elváltam, mert még a pénzünket is rendesen költötte. Összességében zűrzavaros volt vele az egész. Most meg legalább nyugi és rend van!

2017. márc. 17. 11:29
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem fog változni, az világos, nm a munkája miatt ilyen: ilyen.

De ez meg azért súlyosabb:

"nem is a rendetlensége az ok, hanem az hogy mennyire bunkó, minősíthetetlen tud lenni. "

Meg az is, hogy lassan kifordulsz magadból, nem jó irány!

2017. márc. 17. 12:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

És ezt te férfinak nevezed.....

Nekem párom dolgozik napi 8 órában+mellette vállalkozása is van amit munka után és hétvégén csinál.

Mégis rend és tisztaság szerető.Kérnem sem kell elpakol ha rendetlenség van,feltörli a követ,a ruháit normálisan elpakolja,vasal ha kell stb...szóval a munka csak kifogás.

A férfi nálam ott kezdődik aki igényes magára és a környezetére.

26/N

2017. márc. 17. 13:47
 18/18 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy régi kérdés, de nem bírom megállni, hogy ne írjam le: mintha csak én írtam volna ki ezt a kérdést...! :(
2020. nov. 15. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!