Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyűrű = eljegyzés? Ekkora gond?
Szülinapjára tavaly a húgom (16) a nagyszüleinktől kapott egy ezüst gyűrűt, ami a jobb kéz gyűrűsujjára lett jó, egy kék köves egyszerű gyűrű, a középső ujján is van egy. Nemrég megismerkedett az első barátjával (17), aki bemutatta otthon, mondta hogy elég távolságtartóak voltak meg furák a szülők. Most pár héttel később kibukott anyuka hogy ne merje hordani a gyűrűt a húgom, mert mindenki azt hiszi hogy eljegyezte a fia és hogy ez micsoda szégyen a családra nézve!!
Húgom senkinek se mondott ilyet, nincs a közösségi oldalakon se semmi, hisz amúgy is a gyűrű előbb volt mint a srác.
Fel kell világosítani a "kedves" anyukát, hogy Magyarországon még mindig a bal kéz gyűrűsujjára kerül az eljegyzési gyűrű, nem a jobbra. xD
Amúgy durva az öreglány...
Nekem gyerekkoromtól kezdve mindig is volt gyűrű a kezemen, és egyszerűen hiányzik is, ha nincs rajtam. Senki kedvéért nem válnék meg egyiktől sem, főleg akkor nem, ha családi ékszerről van szó. (Nekem is van nagyimtól kapott ékszerem, a legbecsesebb, annak ellenére, hogy nézték már díszes karikagyűrűnek - pedig nem is gyűrűs ujjon van... :D)
Én egyébként olyan 18-20 éves korom óta talán (pontosan már nem emlékszem), szóval felnőtt fejjel úgy kezdtem gyűrűt hordani, hogy mindkét gyűrűsujjam szabad. Oda most már csak azok a bizonyos gyűrűk kerülnek, ha itt lesz az ideje. :) Így nem kell választanom majd az állandóan hordottak között.
Viszont pl. nagypapám halála után megkaptam a nagyim régi eljegyzési gyűrűjét ajándékként, emlékként, az nekem is csak a gyűrűs ujjamra jó. Azt speciel ritkán hordom az eszmei értéke miatt, régi családi darab, de még sosem jutott eszembe aggódni, hogy valaki félreérti, ha a kezemen van. Senkinek semmi köze hozzá, hogy miért és milyen ékszert hordok.
Csakazértsem venném le a gyűrűt a húgod helyében.
Ezek bolondok, már bocs. :"D
21/L
Mit gonoszkodsz? Multikulti tanárbácsi, tiszteletben tartja az eltérő, közel-keleti kultúrákat. Haladó szellem, reméljük, hogy a szadesz kitüntette anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!