Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai emberek miért gondolják annyira azt, hogy ha egy párkapcsolatban gondok vannak, akkor továbblépni kell, nem pedig feloldani azokat, és harcolni kettőtökért?
Ennyire ne általánosíts, nem mindenki dobja azonnal a kukába az együtt töltött éveket.
Viszont ha te hiába próbálod ezen elv alapján megoldani a gondokat de a másik nagy ívben szarik az egészre, mert neki igy kényelmes akkor hiábavaló az egész.
Nem a "mai emberek" gondolják így, hanem némelyek. Igaz sokan vannak.
A válasz nagyon egyszerű: könnyebb.
Ráadásul egy jó működő kapcsolathoz érettség is kell. Ez valamiért nincs meg a legtöbb emberben. Éretlenül belemászni egy kapcsolatba pedig tuti szakítás. Konfliktusok lesznek minden kapcsolatban, de a kezelésükhöz már ész kell. Ha nincs ész, marad a szakítás.
Fogyasztói társadalom, plusz egyszerűen gyávák kommunikálni, őszinték lenni.
Meg két emberen múlik, én pl hiába próbáltam megjavítani a kapcsolatunkat az exemmel, hiába akartam "harcolni" kettőnkért, ő nagy ívben tojt az egészre, hát még jó, hogy akkor továbbléptem, feleslegesen vergődni nem fogok azért.
Egy párkapcsolatnak vannak különböző szakaszai.
A kezdeti időszak az ismerkedésről szól, amit én személy szerint úgy tekintek, mint mondjuk a munkahelyen a próbaidőt: ilyenkor még egyik féltől sem várható el, hogy köteleződjön el, hiszen alig ismerik egymást, és könnyen lehet, hogy olyan dolgok derülnek ki a másikról, amit a párja képtelen elviselni.
A következő neuralgikus pont az, amikor felszáll a rózsaszín köd és a felek elkezdik egymást reálisan látni, amikor bekövetkeznek a szürke hétköznapok. Szerintem innentől lehet egyáltalán érdemben párkapcsolatról beszélni, addig csak ismerkedés, randizgatás, összecsiszolódás van. Ha a kapcsolat a mindennapokban, egymás hibáit is tolerálva jól működik, akkor az egy értékes kapcsolat, ha nem, akkor megette a fene, kár érte küzdeni.
Ezt követően minden kapcsolatban fellépnek különböző krízisek, hullámvölgyek. KÖZÖS erőfeszítésekkel ezeken át lehet lendülni, de, ahogy már fentebb is írták, ha csak az egyik fél tesz a változásért, akkor nem fog működni.
Én a magam részéről évekig küzdöttem egy sokéves kapcsolat megmentéséért - de egyedül, az exem nem tett a változásért. Évek után adtam fel, de legalább elmondhatom, hogy megpróbáltam. Utólag sem bántam meg sem a küzdést, sem azt, hogy végül feladtam. Azóta olyan párom van, akivel közösen törekszünk a helyzetek megoldására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!