Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Milyen az ha egy párkapcsolatb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen az ha egy párkapcsolatban meg van,1. Tisztelet,2. Megbecsülés,3. Figyelem?

Figyelt kérdés
Példákat szeretnék?
2016. dec. 23. 09:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Unalmas, egyhangú, mindennapok, mint a langyos pocsolyába dagonyázás.
2016. dec. 23. 09:42
 2/13 anonim ***** válasza:

Elsőnek gratulálok :D

Miért zárná ki a kérdésben lévő 3 dolog azt, hogy a pár csinál programokat és jól érzik magukat együtt? :D

2016. dec. 23. 10:00
 3/13 anonim ***** válasza:

Szerintem az első csak ironizál. Vagy hát nem tudom :D Nálunk mindhárom megvan, és nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt, békés a mindennapi életünk, sokkal könnyebb hosszú távon szeretni a másikat így :) Nem igazán vannak konfliktusaink, mert azok legtöbbje vagy valamilyen életfelfogásbeli különbségből fakadhatnának (ami nálunk nincs), vagy a felsoroltak hiányából (ami szintén nincs). Így az energiáink nem a kapcsolatunk folyamatos megmentésére vagy a mindennapok folyamatos "túlélésére" mennek el, hanem egymás és a kapcsolat építésére, új élmények megszerzésére, sokkal kellemesebb és vidámabb dolgokra.

A párkapcsolaton kívüli életem is sokkal kiegyensúlyozottabb így, hiszen egyrészt a kis érzékeny lelkecskémnek nagyon is jót tesz, hogy valaki tisztel, figyel rám, megbecsül, így pl a munkahelyi stresszt is könnyebben kezelem, amikor valami élhetetlen munkatárs beszól valamit, vagy a főnökkel éppen konfliktusba keveredek. Most képzeld el, hogy utálod a munkád, és utána hazaérsz egy olyan kapcsolatba, ahol a párod is csak szidalmaz, rágalmaz, és ezen kívül nem is foglalkozik veled.

Egyébként nálunk ez úgy néz ki, ha esetleg átértelmezem a kérdésed, hogy

1. nem beszélünk csúnyán egymással, nem vágunk a másik szavába, nem csinálunk olyasmit, amire a másik arra kért, hogy ne tegyük.

2. példának okáért nem keressük a "jobb", "szebb", "okosabb" lehetőségeket, és nem arra várunk, hogy majd egyszer talán lecseréljük a jelenlegit. Szeretjük egymást és ha valami problémánk van, azt megosztjuk a másikkal, nem arra várunk, hogy majd magától megoldódik, vagy sunyi módon egymás háta mögött intézzük el a dolgot.

3. kedveskedés, fontos apróságok fejben tartása (a férjem még fél évvel ezelőtt említett valami kis félmondatocskát, hogy mire vágyna, és azóta sem vette meg, bumm, kész a karácsonyi ajándék- feltételezem ő is hasonló meglepetéssel áll elő, mint a korábbi évek során mindig), hasonlók. Mehetnék tovább még millió példával, de szerintem azért már átjött az alap lényeg.

2016. dec. 23. 10:14
 4/13 anonim ***** válasza:

álomszerű.

nekem megvolt, de sajnos nem viszonoztam, így vége.

azóta is csak ostorozom magam, hogy lehettem ennyire balfék, hogy nem viszonoztam...:/

2016. dec. 23. 10:25
 5/13 anonim ***** válasza:

Amikor úgy érzed, hogy a másik a legjobb barátod is egyben, nem csak akkor jó vele, ha épp szexeltek. Akkor is szeretsz vele lenni, ha csak kettesben ültök csendben egymás mellett.

Meg amikor érzed, hogy tiszteled, megbecsülöd, és figyelsz rá. Ezt talán nem kell elmesélni, hogy hogyan néz ki, biztos tapasztaltál már ilyen az életed során.

2016. dec. 23. 10:40
 6/13 anonim ***** válasza:
Az olyan, mint a yeti. Sokan mesélnek róla, de még senki se látta a saját szemével.
2016. dec. 23. 10:48
 7/13 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok és ez, 35 év tapasztalata.

A kérdésben lévő hármas, úgy nagyon belül meg kell, hogy legyen, de a mindennapokban, szertelen tiniként élünk.

2016. dec. 23. 11:51
 8/13 anonim ***** válasza:

"Szertelen tinikként" - jaj ne már. Remélem nem a mostani tizenévesek életmódját kívánod propagálni... Minden hétvégén 10 liter alkohol be, hányás a budin, füvet mindenkinek, trágárkodás nonstop...

2016. dec. 23. 11:58
 9/13 anonim ***** válasza:

6-os - Igen szomorú, ha tényleg ezt tapasztalod.

Kérdező, felsoroltál 3 teljesen alap dolgot, ami szükséges egy jó kapcsolathoz.. ha ezek közül akár egy is hiányzik, ott elég nagy a baj :)

Példákat kérsz, itt van egy pár, a teljesség igénye nélkül - önálló felnőttként kezel, nem akarja megmondani, mit hogyan csináljak, ha eltérő a véleményünk valamilyen témában, nem akarja rám erőltetni az álláspontját. Nem beszél velem csúnyán, nem rajtam vezeti le a stresszt, ami máshol éri, tisztelettel beszél rólam másoknak. Nem gúnyolódik, nem kicsinyíti le a problémáim, ha épp vannak. Nem tesz direkt olyat, amivel bánthatna, nem szegi meg a szavát, ha megbeszélünk valamit. Gyakran tesz szívességeket, kedveskedik kérés vagy ok nélkül - apróságokra gondolok, hogy pl. amikor bevásárol, hoz a kedvenc nasimból, nagyon sok figyelmes gesztusa van felém.. Stb stb. Ezek természetesen fordítva is így vannak.

Ezt valaki unalmasnak találja, lehet, én nem. Vannak emberek, akik csak akkor érzik, hogy élnek, akkor élik meg az érzelmeiket, amikor dráma veszi körül őket, de én nem ilyen vagyok, zsigerből undorodom tőle. A szenvedély és a fantasztikus szex mindenféle dráma, játszmázás és veszekedések nélkül is megvan egy kapcsolatban szerintem.

2016. dec. 23. 13:27
 10/13 anonim ***** válasza:

A miénk ilyen, harmonikus, szeretjük egymást, mindig teszünk a kapcsolatunkért.

Lassan már 4 éve együtt vagyunk.

Ez a három dolog az egyik legfontosabb építőeleme egy jól működő kapcsolatnak.

Fontosak még: a kommunikáció, őszinteség, kompromisszumkészség, segítőkészség, türelem, szeretet, nyíltság, semmi önzés-nagyképűség-egoizmus.

2016. dec. 23. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!