Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lehet egyszerre két férfit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet egyszerre két férfit szeretni? Megöl a bűntudat

Figyelt kérdés

Az exemmel 1,5 évig voltunk együtt, 7 hónapja szakítottunk. 4 hónapja van új kapcsolatom. Teljesen más, mint az előző, tök ellentétes személyiségek vagyunk (én pörgök ezerrel, tök spontán csinálok mindent, a párom pedig sokkal megfontoltabb, nyugodtabb), de így egészítjük ki egymást. Nagyon jót tesz ő nekem, az meg természetes, hogy mindennél jobban szeretem, sose tudnám bántani. Egy két apróbb vitán kívül nagyon jól megvagyunk, kiegyensúlyozott, nyugodt a kapcsolatunk, tehát mondhatni tényleg rendben van minden. De körübelül egy hónapja kezdenek furcsa érzéseim lenni. Azt tudni kell, hogy az exemmel 2,5 éve egy helyen dolgozunk. Ez így volt akkor is, mikor együtt voltunk, a szakításunk után is, a mai napig ez a helyzet. A szakítás után kezdetben kerültük egymást, de aztán szép lassan elkezdtünk közeledni, persze csak mint barát, egyikünk se akarta, hogy rossz legyen a légkör. Mostanra szinte baráti a viszonyunk, de ahogy írtam, egy hónapja kezd bennem változni valamit. Ahogy nézem őt, meg dumálunk/hülyülünk/akármi, akaratlanul is eszembe jutnak a közös dolgaink, a régi emlékek. Néha azon kapom magam, hogy akkor is ezekre gondolok, ha nem is vagyunk épp együtt. Konkrétan érzem a "pillangókat" a hasamban, ha beszélgetünk, vagy a közelemben van. Tegnap este munka után elhívott, hogy igyunk meg valamit, ketten. Volt már ilyenre példa, de akkor többen voltunk, a többi munkatársunk, stb., de most csak ketten. Olyan szinten éreztem a kémiát, meg a szenvedélyt, konkrétan forrt a levegő közöttünk, nem tudom, mi történt..

Nyilván egyedül mentem haza, és semmi nem történt köztünk, de így is megöl a bűntudat, és utálom magam az ilyen érzések miatt. Soha nem tudnám megcsalni a páromat, eleve nem csinálnék ilyet, mert tényleg nagyon szeretem őt, de kezdem elveszteni az irányítást, és fogalmam sincs mi történik bennem. Nem tudom, mi lenne a megoldás, de ezt nem tudom hosszú távon kezelni, és senkinek sem akarok fájdalmat okozni.

Mit tudnék tenni ebben a helyzetben? Egyáltalán, lehetséges ilyen, amit a címben írtam?

23N

2017. jan. 7. 17:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig az írásodat meg a hozzászólásokat sem. A kérdésedre a válaszom határozott: IGEN. Lehet kettőt szeretni egyszerre!
2017. jan. 7. 19:24
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak az én véleményem, és az alapján amit te írsz,a másik oldalt nem ismerem: Ebből a helyzetből csak te jöhetsz ki rosszul, úgyhogy gondolkodj, mielőtt bármit is teszel.

Nem tudom, hogy egy magától, minden különösebb ok nélkül érzelmileg kihűlt, ellaposodott kapcsolatot van-e értelme újrakezdeni, mert ebben nincs még tapasztalatom, maximum véleményem... El tudtátok engedni egymást, szóval nem is nagyon próbálkoztatok ellene tenni semmit. ( Ha fontos lenne neked a másik, akkor ez túl könnyen ment, nem?)

Én csak azt látom az egészben, hogy benne van a pakliban, hogy az exednek épp elege van az egyedüllétből, esetleg vevő lenne a szexre.

Már most meghülyített, úgyhogy annyi biztos, hogy ha a jelenlegi párod fontos neked, akkor mondjuk kerüld a kettesben való talikat, iszogatásokat, mert így is magaddal cseszel ki... És arra is mérget veszek, hogy nem véletlenül hívott el téged kettesben( mint egy pasis gondolkodású nő mondom. Biztos, hogy a flört benne volt. ;) Szóval óvatosan a tűzzel, mert megégetheted magad.

25/N

2017. jan. 7. 19:32
 13/19 anonim ***** válasza:
81%

"de kezdem elveszteni az irányítást"

Ne tedd. Dönts. Ne a pillangókkal, ne fej vagy írással, hanem az agyaddal és legyél ahhoz a döntéshez hűséges. Ha együtt akarsz maradni a barátoddal, akkor ne találkozgass az exeddel kettesben. Ehhez nem kell atomfizikusi diploma. Most van benned egy érzés, amit ha táplálsz erősödni fog, és annál nehezbb lesz kezelni. Most még az elején vagy, elcsípheted, de ez csak tudatossággal megy, magától nem szűnik meg.

Ha nagyon nem tudod mit tegyél, akkor képzeld magad a párod helyébe: mit várnál el a párodtól, ha abban a helyzetben lenne, mint te?

2017. jan. 7. 19:44
 14/19 anonim ***** válasza:

utolsó, ez butaság.

nem tudatosan táplálja az érzést, de valami van, és nem tudja, mit akar.

nyomja el magában, kényszerből maradjon a régivel, ha esetleg később bebizonyosodna, hogy a másik jobb lett volna?

nem ezt állítom egyébként, szerintem sem az ex lesz a nyerő, de ki tudja... az a lényeg, hogy mindkettővel legyen és magától érezze, melyikkel jobb lenni, melyik mellett nevet, melyiknek az érintésétől borzong.

2017. jan. 7. 19:48
 15/19 anonim ***** válasza:
92%

Utolsó, nem nem butaság. Szerinted elmenni kettesben az ex-szel mi, ha nem táplálás? Amit ő érez az vonzalom, egy állati ösztön, csak aztán kimagyarázza ezt meg a fantáziájával kiszínezi és saját magának realizál egy amúgy éppen csak bizsergő valamit. Ha minden ilyen kis bizsergés miatt borítanák az emberek a kapcsolatukat szépen is néznénk ki!

"kényszerből maradjon a régivel" Nem kötelező együtt maradni a párjával, ez természetes. De gondolom szakítani sem tud. Egy fenékkel két lovat megülni meg nem lehet, de legalábbis nem tisztességes.

"az a lényeg, hogy mindkettővel legyen és magától érezze, melyikkel jobb lenni, melyik mellett nevet, melyiknek az érintésétől borzong." Velem próbálná meg ezt csinálni a barátom, kidobnám, mint macskát...! Gondolj már bele a saját tanácsodba, hogy esne neked, ha a saját párod ilyet csinálna veled? Jaaaaaa persze, titokban kell csinálni. Szuper. Egyenesség lvl 999.

2017. jan. 7. 20:11
 16/19 anonim ***** válasza:

szerinted nem butaság, szerintem meg ez egy nagyon rossz tanács.

azt írtad, ésszel döntsön.

érzelmi dolgokban?

nem írt ilyet, hogy állati ösztön, hiszen még ő maga sem tudja, mi ez az egész.

az, hogy rá akar jönni, az nem táplálás.

épp azért akar rájönni, hogy felelősségteljesen tudjon dönteni, és később ne hibáztathassa saját magát, hogy rosszul döntött.

inkább most jöjjön rá a valódi érzelmekre, mint feleségként, gyerekkel a karján.

ha ehhez az kell, hogy beüljön valahova az exével, akkor üljön.

igen, a jelenlegi párja stabil és biztonságot ad, de ha ez csak ennyi és a lángok meg másnál vannak meg, akkor nem ez lesz az élete.

azt írja, jelenleg nyugodt és kiegyensúlozott a kapcsolat. azaz egy tipikus rendes emberrel van. mondhatni unalmas. vagy majd az lesz. mások, a kérdező pörögne, a párja otthon ülős. előbb-utóbb úgyis kibukik. a szakítás után biztos jó volt neki a nyugalom, és hogy valakihez meghitten odabújhatott, de ez nem elég ahhoz, hogy örökké tartson, főleg ha nem ilyen a kérdező egyénisége.

lehet egy harmadik lesz majd a tartós társ, mert a jelenlegi kettő közül mindkettőben van valami, de egyikben sincs meg minden.

veled próbálná meg ezt csinálni a barátod, kidobnád, mint a macskát?

azaz ha a barátod mással jobban érzi magát, mással boldogabb, akkor is maradjon melletted most már örökké, mert így tisztességes? azaz meg se próbáljon mással még csak ismerkedni se vagy beülni valahova, hiszen már választott párt, és mást nem választhat?

és azt mondod, gondoljak bele a saját tanácsomba, nekem hogy esne?

12 év után dobott ki a párom. belőrültem. belehaltam.

de azt kérdezte, maradnia kellett volna, ha már nem volt boldog?

te ezt várod el a kérdezőtől is, meg a te párodtól is.

nem csak úgy jöhet új ember az életünkbe, hogy épp nincs senkink.

lehet a kísértés akkor jön, amikor foglaltak vagyunk.

olyankor ennek ellen kell állni, minden körülmények között, mert épp van valakid? holott lehet, a másikkal sokkal boldogabb lennél?

a kérdező nem maradéktalanul boldog.

bűntudata van, mert nem akarja bántani azt, aki nem érdemli meg.

de ha igazán boldog lenne vele, nem érezne semmit a másik iránt, nem akart volna beülni sehova, nem érezné újra a pillangókat. hiányzik neki a tűz a nyugodt kapcsolatból. a nyugalomba, unalomba előbb-utóbb belefullad az ember.

2017. jan. 7. 21:00
 17/19 anonim ***** válasza:

"azt írtad, ésszel döntsön.

érzelmi dolgokban?" Frászt érzelem, viszket a p nája. Az érzelem az az, ami Bornemissza Gergely meg Vicuska között van.

"ha ehhez az kell, hogy beüljön valahova az exével, akkor üljön." Amiket a házasságról, a különbözőségükről, az esetleges harmadik befutóról írsz az mind logikus és egyetértek, nekem viszont ez a tanács egyszerűen nem fér bele az értékrendembe. Aki akarja ezeket a kérdéseket úgy is át tudja gondolni, hogy nem tart egyszerre két vasat a tűzbe.

"azaz ha a barátod mással jobban érzi magát, mással boldogabb, akkor is maradjon melletted most már örökké, mert így tisztességes?" Azt hiszem világos volt, hogy akkor mehet Isten hírével.

"meg se próbáljon mással még csak ismerkedni se" Kérdező, kérlek, az Isten szerelmére! Mintha az egyszer egyet kéne magyarázni. NE ISMERKEDJEN! Ez nem bigott középkori erkölcs, ez a józan ész! Nem megyünk el randizni, ha kapcsolatban vagyunk! Ez még 14 évesek között is megbocsáthatatlan, nemhogy felnőtteknél!

"12 év után dobott ki a párom. belőrültem. belehaltam. " Nagyon sajnálom, viszont ha nem bánod, én nem próbálom meg megfejteni az egész életedet ez alapján, mint ahogy te tetted az enyémmel. ("maradnia kellett volna, ha már nem volt boldog? te ezt várod el a kérdezőtől is, meg a te párodtól is.")

Nálad ott csúszik el a dolog, hogy te teljesen összemosol két jelenséget: a boldogtalanságot és a mindenkinél természetesen jelentkező vonzalmat az ellenkező neműek felé. Az utóbbi boldog emberekkel is előfordulhat, és ennek ellen kell, és ellen is lehet állni - ésszel. És ha éppen boldogtalan vagy és akkor jön a kísértés? Nos, mondjuk egy 12 éves kapcsolatot én ekkor sem dobnék el kapásból, csak ha minden javítási kísérlet kudarcot vallott.

A kérdező majd maga megválaszolja azt a kérdést, hogy vele melyik van, esetleg mindkettő? Én nem vagyok oda a távdiagnózisért, nem akarok ítéletet mondani a kapcsolata felett és kijelenteni, hogy ő nem boldog. Az én világomban a hűtlenkedés az egyszerűen nem legitim megoldása a problémáknak, de ha neki (meg neked) igen, akkor hajrá.

2017. jan. 7. 21:42
 18/19 kolosszus22 ***** válasza:

1-es vagyok, látom pár embernél betaláltam. Aki szexizmussal vádol attól elnézést kérek, nem állt szándékomban...biztos vannak ilyen férfiak is, de inkább nőknél láttam ezeket a lelki gyötrődéseket az exekkel kapcsolatban, új kapcsolatot kezdenének sokan úgy, hogy fél lábbal még az előzőben vannak. Ez így nem működik!

A kérdezőnek mondanám, hogy teljesen mindegy a történet szempontjából, hogy neked az exxel milyen okból lett vége, a tény attól még az h nem vagy túl rajta ha ennyi elég volt h hatást gyakoroljon rád. Mostani párodnak ha szeret téged egy hatalmas lelki defektet fogsz ezzel okozni azt előre borítékolom, ő fogja megszívni ebben a történetben legjobban. Ezért mondják az ilyen esetekre h vigasz ember vagy átmeneti emberként üzemelt, persze ne érts félre, én ezzel nem egy sátáni embernek akarlak lefesteni, mert az esetek többségében ez nem tudatos, nem direkt csináltad...de a végeredmény ez nem sokat szépít.

Őszintén nézz magadba kérdező, mikor az új pasiddal összejöttél illetve elkezdtél randizni, akkor te az exedre úgy gondoltál már mint egy számodra tök közömbös idegenre, nem érdekelt már mit csinál kivel van, nem gondoltál rá? Mert ha ezekre igen a válasz, akkor bizony nem voltál túl a szakításotokon.

2017. jan. 7. 23:19
 19/19 anonim ***** válasza:

Lollypoppal már akadt egyszer nézeteltérésünk, de ebben a kérdésben most többnyire vele kell egyet értenem.

A tűzzel nem szabad játszani. Kísértés, vonzalmak, pláne egy hosszú kapcsolatban mindig is lesznek. ÉS nem hiszek abban, hogy az a megoldás, hogy próbálgatom, meddig mehetek el, és igenis az, ha valakit én a párom mellett vonzónak találok, azzal én közeli kapcsolatot ápolok, akkor én is tehetek róla, hogy egy idő után belehülyülök ebbe, mivel tetszik -nem tetszik, de táplálom a saját érzelmeimet a másik iránt.

Ekkor pont hogy még időben kell észbe kapni, és tudatosan ezt az energiát, amit a másik felizzított, MÉG AZ ELEJÉN a saját párodra fordítani.

Különben mi lesz az eredmény? Mindig jön az évek alatt valaki, aki vonzó, kiderül, hogy vele is egy hullámhosszon vagy, és vele kezdesz el foglalkozni, ő érdekel jobban, holott annak idején gondolom a pároddal is pont ezért jöttél össze... Ennek az eredménye az, hogy a saját kapcsolatba nem viszel már lósz.art sem, nem hogy tüzet, az új meg mindig jobb(nak tűnik). Kapcsolat mellett pedig ne ismerkedjen/játszon a tűzzel, mert pont ez lesz a vége, mint láthatod.

" az a lényeg, hogy mindkettővel legyen és magától érezze, melyikkel jobb lenni, melyik mellett nevet, melyiknek az érintésétől borzong."

Ehhez 2 dolog:

1.) Az exe, az már egy KIPRÓÁBLT dolog. Nagyon jól ismeri már ( legalábbis kellene), megnézhette, hogy milyen, milyen volt vele lenni, és megtapasztalta, milyen volt vele a kapcsolat. Ez amit mondasz hogy helytálló lehet, ismerje meg, HA MÉG NEM lett volna vele együtt és egy új pasiról lenne szó, akit még nem ismer. De itt konkrétan 1,5 évig vele volt, már ismeri milyen, és az bizony elszaródott, ott hagyták egymást.. Ez ugyanaz az ember, hahó. Itt most nincs olyan, hogy hú, ez a srác tényleg ilyen hatással van rám, vagy csak rávetítek egy képet??

2) Ez még azért rossz tanács, mert az emberi természet (tetszik, nem tetszik), de kíváncsi, és mindig is izgatták a tiltott/titkos dolgok. Amit nem szabadna, az mindig jobban vonz, mint ami már a tiéd.

Van az a pont, amikor már egy kapcsolatban annyira eltávolodtak, hogy már nem lehet visszahozni, vagy nem akarnak energiát fektetni. Ez teljesen rendben van, emberek vagyunk.

12 év hosszú idő, és helyeslem, hogy a volt párodat boldognak akarod látni. (Nem is lehet egyedül harcolni egy kapcsolatért). De ne vetítsük ki ezt minden kapcsolatra, hogy igen, ha akar, akkor ismerkedjen csak a kapcsolat alatt. -Nem, ezt ne, ennyi erővel akkor szakítsatok, ha valami ennyire nem működik jól. De melletted ne ismerkedjen. Vagy tesztek egymásért, vagy ott hagyjátok egymást, de keverni ne keverjük össze a szálakat.

2017. jan. 8. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!