Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha beleszerettem a legjobb barátomba, de van párkapcsolatom?
Még egyetem előtt költöztem össze a párommal a saját otthonunkba. Ő teljes állásban dolgozik, én részmunkaidőben, mellette tanulok. Egyetem alatt ismertem meg a legjobb barátomat, egy-két évig nem is gondoltam rá sehogy máshogy, mint egy nagyon jó barátra, és ő sem érzett semmi többet, és akkoriban neki is volt párkapcsolata. Három hónapja ő kilépett a kapcsolatából, ami elég problémás volt, és természetesen az én vállamon sírta ki magát. Szívesen segítettem neki, de mivel több időt töltöttem vele, úgy éreztem, hogy kezdek beleszeretni. A srác már rendben van, próbál új párkapcsolatot kialakítani, randizik is egy lánnyal, akivel komolynak tűnik a dolog. Próbálok eltávolodni tőle, mert szeretem a páromat, szeretnék vele maradni, és mindenképpen el akarom kerülni, hogy bármit is mutassak ebből neki.
A legjobb barátommal nem kívánok párkapcsolatot kialakítani, vagy viszonyt folytatni - vagyis mivel szerelmes vagyok, jó lenne vele lenni, de a jelenlegi párom jelenti számomra az otthont.
A saját párkapcsolatom nem tökéletes, a szexuális életünkben akadnak problémák, ugyanis nem igazán van meg az a vonzalom, havonta max kétszer van köztünk intimitás. Lelkileg nagyon jól megértjük egymást, szeretünk együtt lenni, a társamnak, otthonomnak tartom.
Mit tehetnék ilyenkor? Érzelmileg kezdem egy kicsit nyúzottnak érezni magam.
23/N
Komfortot ad a mostani kapcsolatod, és szereted, mint embert, de nem vagy szerelmes, és nem tudsz férfiként tekinteni rá.
Van ellentmondás a leírásodban: te a barátoddal (szerelmeddel) akarsz lenni valójában, csak a félelem, hogy mi lesz veled, mi lesz az otthonoddal, felülírja a belső hangot, és inkább átvered magadat, meg a mostani párodat is.
Ha mindenképpen meg akarod tartani a mostani párkapcsolatodat (én nem tenném, kilépnék, függetlenül attól, hogy összejövök e a szerelmemmel vagy sem), adnék pár hetet a dolognak, leülnék megbeszélni vele, mi az ami nem működik, és hogyan lehetne ezen változtatni, és ha nem változik, szakítanék vele.
Fiatal vagy, megérdemled a legjobbat.
Én egy másik 76%-os vagyok:)
Szerintem a legnagyobb butaság lenne 23 évesen egy abszolút működésképtelen kapcsolatban leélni az életedet (az a kapcsolat, amelynek annyi az össz. pozitívuma, hogy megszoktad őt, és jó hazajönni arra, hogy ő van ott, mert az a "normális", nem működik). Ha még 53 vagy 63 éves lennél, akkor talán, de ilyen langyos pocsolyában ismerek olyan hetvenest is, aki megőrülne...
Az érzéseiddel nem tudsz mit csinálni, ez van, viszont a jelzésértéküket értelmezheted, és léphetsz, mert később, ha most ebben benne maradsz, akkor 28-29 évesen x gyerekkel, akármivel a "nyakadon" már csak egyre nehezebb lesz lépni. És szerintem nincsen annál ijesztőbb kapcsolati, érzelmi érzés (bocsánat a pongyola fogalmazásért), mint amikor fiatal nőként (7-8 év múlva is bőven az leszel még) rádöbben valaki, hogy kész, vége innentől kezdve ennyi az életem. Nincs szenvedély, nincs szerelem, nincs semmi, csak a két gyerek, meg a férjem, aki jó ember, és jó hazajönni hozzá, mert ő az otthon, a biztos pont. Félreéértés ne essék, nem vagyok álomvilágban élő, aki azt hiszi, hogy a kezdeti lángolás 50 évig eltart, viszont a lassú parázsú vágyódást fent lehet tartani. Te viszont már most ott tartasz, hogy a barátod személye egyáltalán nem érdekel téged. Mi lesz 5 év múlva? 10 év múlva? Ha tiszteled őt és magadat is valamennyire, akkor megadod mindkettőtöknek a lehetőséget, hogy valódi kapcsolatban élhessetek olyannal, akit tényleg szerettek, és akivel tényleg működik. Most kaptál erre egy vészjelzést.
Szia.
Nem bántásképp de szexuális vonzalom hiányába inkább lakòtársak vagytok mint egy igazi "szerelmes pár".
Sajnos ismerek pár ilyen nőt aki az otthoni komfortérzet, a megszokott életvitel miatt marad együtt a párjával úgy, hogy már belátta, hogy ez sosem fog működni köztük. 4 év után már nem akarta az egészet eldobni ìgy húzza amíg lehet. Az évek alatt lévő minimális együttléteknél még egy gyerek is lett. Ezt a nő szerette volna, de az otthoni helyzetet nem oldja meg. Érdekes mòdon olyan lépésre vár, hogy a párja szakítson vele, így nem fog nagyobb fájdalmat okozni mintha ő mondta volna ki.
Jobban teszed ha időben lépsz. Főleg ha a párod is tudja, hogy ez köztetek ilyen szempontbòl nem a legjobb már, és nem tudtok mit kezdeni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!