Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom úgy ment el, hogy időre van szüksége, ha egy hét után sem jött vissza, van még rá esély, hogy visszajön? Van itt olyan, aki újrakezde szünet után, és működött?
32/n
elment, mert az utóbbi időben voltak veszekedések, és ebből elég volt neki.
azt mondja, nincs senki más, csak nyugalomra van szüksége.
eltelt egy hét, elment albérletbe.
beszélünk minden nap egy keveset, de ő olyan közömbös.
most azt mondja, nem tudja, hogyan tovább, de ezzel nem csak engem akar nyugtatni? vagy tényleg van rá reális esély, hogy nem tudja, mit akar?
több, mint 10 évet voltunk együtt.
ő azóta szórakozik, bulizik, ez neki biztosan jó, de a közös jövőnk szempontjából ez mit jelenthet?
hogy kitombolna magát, és visszajön, vagy ilyenkor rájön, hogy mennyivel szabadabb, és sosem jön vissza?
ti voltatok már hasonló helyzetben? mi lett a vége?
Az én exem is így lépett le. Szeret, de időt kér, nem tudja... mindennek egy éve :D
Eleinte én is áltattam magam, hogy "de, visszajön, mert nem szakított", meg hasonlók, aztán rájöttem, hogy ő a gerinctelen fajta, aki gyáva nyíltan kimondani, hogy vége, inkább játszmázik.
Off: Azóta van párom, aki őszinte és ha valami probléma van, azonnal közli, nem hiteget, meg stb.
Jó, ha elfogadod, hogy ennyi volt, a pasid kiszeretett belőled és most pótolja, ami a 10 év alatt (szinte gyerekek voltatok még, mikor összejöttetek) kimaradt neki.
Javaslom, hogy sírd ki magad jó alaposan, aztán emeld fel a fejed és lépj tovább. Mellesleg nekem nem kéne ilyen ember, mert mi van, ha x év házasság és gyerek után megy el.
10-es: erről szól az élet. hogy dolgozunk azokért, akiket szeretünk. örömmel csinálta, és többször mondta is, hogy értünk csinálja. én sem azért jártam be dolgozni, mert annyira szeretem a munkahelyem, hanem azért, hogy jussunk egyről a kettőre.
Hidd el, az érzelmi oldala ennél hosszabb kérdés volt, mert az volt az elsősorban, ami megviselt. Csak ahogy telnek a napok, a dolog racionális oldalára is gondolnom kell.
biztos nem voltál még ilyen helyzetben, de tudod, ahol nincs gazdagság, ott sok minden a pénz körül forog. és amikor egy erőteljesen felújítandó házban élsz, akkor meggondolod, hogy fél milliót elkölts-e egy bulira meg egy papírra, főképp ha úgy érzed, anélkül is teljes a kapcsolat. nem erőltettem, hogy tegyük hivatalossá, mert anélkül is összetartoztunk.
és igen, ha nincs hely, akkor sajnos gondolni kell arra is, hogy legyen egy gyerekszoba. ezt sem miattam, mivel én lettem volna otthon a babával. nem tudom, miért gondolod, hogy ez önzés, mert épp hogy nem az. a párom műszakolni járt, és sokszor ha éjszakásból jött haza, napközben aludt. ehhez csak jó lenne, ha vagy neki, vagy a gyereknek lenne egy külön szobája, mert a gyereket nem fogja érdekelni, hogy apuka dolgozott, sírni fog minden napszakban, ha olyanja van. és az, hogy a családfenntartó ki tudja pihenni magát, szerintem a lehető legfontosabb. mert mindig is féltettem, utáltam, ha keveset tud aludni, mert rettegtem, hogy vezetés közben nem lesz annyira éber, és balesetet szenved.
olyan vagyok, hogy minden egyes nap félve engedtem el, még ennyi év után is.
szóval nem tudom, miért gondolod, hogy az anyagi dolgok miatt nincsenek érzelmek, és miért gondolod azt, hogy egy kapcsolatban nem fontosak ezek a dolgok. akkor nem fontosak az anyagiak, ha van bőven. de ha nincs, akkor bizony azért küzdünk, hogy megteremtsük a boldoguláshoz valót.
én is ezért keltem fel minden reggel, még ha én nem is keresek annyit, mint ő. azért lehetőségeimhez mérten én is mindent megtettem, és én is elvállaltam a túlórát, ha adódott, hogy egy pár ezressel többet kapjak. nem pusztán az ő élete szólt a gürizésről. egyrészt emellett is volt bőven szabadideje. másrészt meg az emberek 80%-ának erről szólnak a mindennapjai, hogy gürizik a jobb életért. miért tartod ezt olyan rossz dolognak?
bennem is felmerült, hogy ha már lett volna gyerek, ugyanígy lelépett volna akkor is.
de ő nem az a gerinctelen fajta. sosem volt az.
bőgtem már eleget, nem lett jobb tőle.
Ahogy a 10-es válaszadó mondja, bizony a szerelemben nem jó a pontos tervezettség, racionális gondolkodás. A szerelemben kell lazaság, spontaneitás, sok-sok bolondozás, rengeteg beszélgetés... meg ilyenek. Amikor egy nő azt mondja,nem kell a házasság, mert az csak egy papír, azt én sosem hiszem el neki. Kimondom: szánalmasan hangzik. Te is feleség akarsz lenni, akkor miért mondasz mást. Ha már megbeszéltétek, akkor nem kellett volna várnod, mert a férfiak ezt maguktól csak a filmekben hozzák fel térdenállva-ájtatos szemekkel:) A nőnek ajánlatos cselekedni. Elmenni az anyakönyvi hivatalba, időpontot kérni, és kész:) Felhajtás nem fontos, pénz ehhez nem kell, csak két tanú. A házasság fontos. Ha szerelem van, csak akkor fontos. A házasság elkötelezettség. Azt jelenti, mindenki előtt felvállalom, hogy nekem ez a nő/férfi kell és senki más, és azt is jelenti: ne is próbálkozzon más. Persze így is szét lehet menni, de nem olyan egyszerű.
A kérdésedre válaszolva: neked kell tudni, hogy szeret-e téged. Ha nem más miatt ment el, akkor még van esélyed. Kicsit változtass magadon - külsőre ha tudsz és főleg a viselkedéseden. Nem kell féltékennyé tenni, nem kell más pasival flörtölni, de lásson magabiztosnak, erősnek, életigenlőnek. Ne nyafogj utána, de gondoskodj róla, hogy lásson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!