Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez már játékfüggőség, igaz?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez már játékfüggőség, igaz? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A párom 24 éves, szerintem játékfüggő, de ő ezt nem látja be sajnos. Igazából már nem tudom, hogy nekem túl alacsony-e a türőképességem, vagy ezt már más sem tolerálná. Ő mindig azzal jön, hogy a klántársai is szinte kivétel nélkül házasok/kapcsolatban élnek, mégis fent vannak egész délután/este, az ő barátnőjük mégsem hisztizik velem ellentétben.

Felvázolom a helyzetet:

A párom kb 16-17 órára ér haza, kajál, fürdik. Ha nincs semmi elvégzendő házimunka, vagy nem kell vásárolni menni, akkor tulajdonképpen lefekvésig játszik. Ha esetleg én nem vagyok itthon, akkor rosszabb a helyzet, ilyenkor átalában kajálni és tusolni is elfelejt, egyből a gép elé ül. Nem is eszik, csak ha én elé teszem, vagy lefekvés előtt jön rá, hogy ő tulajdonképpen éhes. Hétvégén napi 8-10 órával megelégszik, talán egy film is belefér a napunkba a házimunka mellett, és kb két hetente még szeretkezésre is jut idő.

Nekem már nagon elegem van abból, hogy semmi közös programunk nincs, nem beszéljük meg a napunkat. Játék közben amúgy hozzá sem lehet szólni, mert fejhallható van a fején, hisz folyamatosan kommunkikálnia kell a társaival.

Próbáltunk kompromisszumot kötni, hogy pl csak két naponta játsszon, vagy hétvégén csak egyik nap, a másikat töltsük együtt, neadjisten mozduljunk ki kicsit. Ezeket megbeszéltük, de persze nem tartja be, folyamatosan alkudozik ( "Jó lenne azért szombaton is kicsit játszani.", " Ma muszáj játszani, mert harc van.", stb). Én általában ráhagyom, nem vagyok az anyukája hogy beszabályozzam, de a csalódttságot nem tudom lemosni az arcomról. Ha néha hisztizek, akkor szán rám 1-2 órát, de én már belefáradtam, hogy csak muszájból tölt velem időt.

Lassan 5 éves a kapcsolatunk, ez a probléma pedig 3-4 hónapja áll fenn. Hogyan kaphatnám vissza a régi páromat? Tényleg van aki ezt simán tolerálná?

2016. okt. 14. 07:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ez már fűgősség,visszakéne tériteni a párod a valoságba,mert nem tesz jót a kapcsolatotoknak.Mond el neki hogy ez nem fér bele neked a kapcsolatba hogy a legtöbb idejét a játéknak szenteli,és téged meg elhanyagól ülj le és beszélj vele mást nemtutsz tenni.
2016. okt. 14. 07:50
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem normális dolog. Lényegében, akkor semmi mást nem csinál, csak dolgozik és gépezik. Ha ezen nem hajlandó változtatni, akkor keress mást, úgy látszik még nem nőtt fel.

Ne főzz, ne takaríts, ne csináld meg a házimunkát, hanem csinálj te is vmi mást helyette. Csináld ugyan azt amit ő, és le fog esni neki.

2016. okt. 14. 07:56
 3/18 anonim ***** válasza:
25%
Verd szét kalapáccsal a gépet.
2016. okt. 14. 08:00
 4/18 anonim ***** válasza:
Próbáld meg elvonni a figyelmet szexxel. Ha nem megy akkor ott tényleg komoly bajok vannak és meg kell beszelni vagy vége lesz a kapcsolatnak.
2016. okt. 14. 08:17
 5/18 anonim ***** válasza:
35%
Minek vettetek ilyen játékgépet? Pc is legyen full procis, de videókártya minek, ha a filmeket full elviszi az is 3D-blurayt is. Így a videojátékok kilőve.
2016. okt. 14. 08:17
 6/18 anonim ***** válasza:
85%
Állítsd választás elé, ne rombold az önbecsülésed. Ha máshogy nem megy a megbeszélés, akkor menjetek el párterápiára, mondd el neki, hogy neked kapcsolatra van szükséged és nem erre. Ha nem akar változni, akkor nem tudsz mit csinálni, írsz nekem egy privit:) Én szívesen játszok inkább veled:)
2016. okt. 14. 08:19
 7/18 anonim ***** válasza:
25%
Töröld le a játékot a gépről.
2016. okt. 14. 08:20
 8/18 anonim ***** válasza:
72%
Sőt, mutasd meg neki az üzenetem, hogy elviszlek, ha nem foglalkozik veled:) Ha nem tér észhez így járt.
2016. okt. 14. 08:21
 9/18 anonim ***** válasza:
39%
Nem ért hogy mi a problémád. Ha neki a játék örömet okoz, akkor miért akarod akadályozni benne?
2016. okt. 14. 08:43
 10/18 A kérdező kommentje:

9: Sajnálom, nekem az nem fér bele, hogy egy felnőtt ember a szabad ideje 90%-ában egy internetes játékot búj. Soha nem vállalnék pl gyereket egy ilyen személlyel. Akadályozni nem szeretném, szerintem szakitás lesz ebből, aztán nyugodtan játszhat amennyit szeretne.

Neked tényleg elég lenne a pároddal heti 0 perc minőségi idő? Szivesen fogadok véleményemmel ellentétes válaszokat is, de kérlek akkor fejtsd ki, hogy mit kellene szerinted tennem. Vagy csak türjem el azt, hogy kvázi egyedül élek, senkihez egy szót szólni nem tudok?

2016. okt. 14. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!