Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Veletek is türelmetlenül beszél a párotok sokszor, amit észre sem vesz?
Bizonyított tény, hogy a nők (statisztikai átlagban) empatikusabbak. Talán ezért társadalmi elvárás, hogy mi legyünk a türelmesebbek. Ehhez azért hozzátenném, hogy az empátia nem genetikai adottság, hanem egy fejleszthető képesség, és mind a férfiak, mind a nők képesek magukban fejleszteni. Talán csak annyiban tudom elfogadni a "nő legyen türelmesebb" kijelentést, hogy mivel valóban egy fokkal előrébb járok empátiában, mint a párom, ezért tudok neki irányt mutatni. Ez nem azt jelenti, hogy mindent tolerálok, elfogadok. Én is igénylem az empátiát, ezért - fogalmazzunk így - igyekszem segíteni a fejlődését.
Egyébként azt sem tartom igaznak, hogy a férfiak ne igényelnék a "lelkizést". Én több olyan férfit ismerek, akik nagyon is igénylik. És mivel nekem fontosak a mély beszélgetések, olyan társat választottam, aki szintén igényli. (De nem ő az egyetlen, általam ismert férfi, aki igényli.)
Paradox módon az én párom is lelkizős típus, azonban még is nagyon határozott elképzelései vannak a világ dolgairól, aminek az az eredménye, hogy egy-egy beszélgetést hamarabb unok meg én, mint ő, mivel a véleménycserét ő inkább úgy értelmezi, hogy az én véleményemet lecseréljük az övére. jó utóbbit eltúloztam hogy humoros legyen, de van benne jó adag igazság is. Azzal pedig telesen egyetértek (megint csak itt vagyok okos, nem a párom előtt..), hogy a fejletlenebb empatikus képességeket kicsit túlzás lenne általános enyhítő körülményként értelmezni. Ennek ellenére - megint csak a most tárgyalt sztereotípiára gondolva- rengetegszer hallom férfiaktól, hogy magukat ehhez hasonló érvekkel mentik fel az adott helyzetből: mert én férfi vagyok, mert én nem bírom a..ezt...azt...mert én utálok mosogatni...
khm...megfogalmazódott bennem az, hogy: én is, csak én ennek ELLENÉRE megteszem. Tehát férfiak.elég azokból az önfelmentésekből mi szerint bizonyos előjogok azért illetnek benneteket, mert ti ilyenek vagytok, stb. tessék fejlődni. a világ megváltozott. mi nők is rengeteget dolgozunk, multifunkcionálisak vagyunk és nem szorulunk rátok többé sem érzelmileg, sem anyagilag. és nem, ez nem feminista szöveg (ezt is túl hirtelen mondjátok rá egy két nő véleményére, mint a hiszti jelzőt), hanem az az igazság, amivel szembe kell nézni. Elnézést kérek azoktól, akik már túl vannak ezen az eszmefuttatáson.
20-as és 21-es vagyok. Nyilván nem úgy értettem, hogy mindent el kell tűrni:) Akkor kicsit félreérthető voltam. Ha alapból bunkón viselkedne/beszélne, én sem tűrném egy percig sem. Én itt a tipikus érzékeny női lélek kontra nyers férfi stílus helyzetre gondoltam, hogy pl nem szeretne mély lelkizésbe bonyolódni, és számára nem is feltétlen sértő az, ami számunkra igen. Apróságokra gondolok csak.
Ha egy férfivel meg lehet osztani a házimunkát, nem dohányzik, nem iszik, nem járkál el a haverokkal, értelmes hobbija van, kultúrális programokra is folyamatosan eljárunk, és minden más is jól működik a kapcsolatunkban, szerintem igazán el lehet nézni azt, ha 1-1 ilyen "pasis" tulajdonsága megvan, pl nem vált át rögtön pincsikutyába, ha mondjuk nekem nem tetszik valami. Mert sok nő szerintem hajlamos túlzásba esni sértődés téren is.
"Ha egy férfivel meg lehet osztani a házimunkát, nem dohányzik, nem iszik, nem járkál el a haverokkal, értelmes hobbija van, kultúrális programokra is folyamatosan eljárunk, és minden más is jól működik a kapcsolatunkban"
És ha egyáltalán ez a férfi létezik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!