Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennének Ti, akik -fő a bizalom-elvet hangoztatjátok, de úgy éreznétek, hogy a párotok nem őszinte hozzátok, uram bocsá esetleg megcsal Titeket?
"A határozott érzések ellenére hátradőltök a fotelben, és örültök, hogy azt mondta, hogy nincs probléma, és rémeket láttok."
- Ideális esetben így történne. Illetve megpróbálnám először is MAGAMNAK feltenni a kérdést, honnan a gyanú, és esetleg ezt is megbeszélhetném a párommal. De a legutolsó és legundorítóbb dolog volna a személyes dolgai között túrkálni. A cél nem szentesíti az eszközt.
Köztem és párom közt nincs olyan hogy a másik előtt titkos lenne bármi is. Gond nélkül megnézzük egymás telefonját (nem megcsalás nyomai után keresve, hanem mert használjuk is), felbontjuk egymás leveleit.. Sokszor van hogy megkér a párom ha épp én vagyok net-közelben hogy nézzem meg nem kapott e mailt stb.
Úgy gondolom hogy egy párkapcsolatban nem kell hogy legyen olyan, hogy ehhez vagy ahhoz nem nyúlhat hozzá a másik, nem nézheti meg mert az csak rám tartozik. Így abből kiindulva nem is merülhet fel gyanú sem.
Addig el tudtam képzelni az ilyesmit, amíg csak olyanokkal jártam, akikről el tudtam képzelni a megcsalást. A párommal nem tudom elképzelni sem, elvégre egy felnőtt kapcsolatban az emberek azonnal megbeszélik a problémáikat, és nem halogatják azokat. Ha az egyik fél már nem szereti a másikat, akkor azt őszintén el kell mondani, és békében el kell válni, ezt már a legelején, 12 éve megbeszéltük. Nem csapjuk be a másikat, nem alázzuk meg egy megcsalással, mert nem érdemli meg. De az ember azért érzi, hogy valakivel képes -e leélni egy életet, vagy sem...
36F
Szerintem az esetek többségében így történik:
A pár egyik tagja megismer valakit, akibe lekezd belebolondulni. Ugyanakkor nem tudja mi van önmagával, küzd ellene, de mégis belebolondul a 3. személybe. De még nem akarja lezárni a meglévő élettársával a kapcsolatot, mert
1. nem akarja megbántani
2. nem tudja maga se mit akar.
Ez az állapot akár hónapokig is húzódhat, és az élettárs nyilván kezd sejteni valamit. Most kérdem én, ha rákérdez, mit fog mondani a másik? Letagadja, teljesen nyilvánvaló, hiszen még nem tudja mit akar. Szerintem 90 %-ban így van, még akkor is ha eredetileg az őszinteségben állapodtak meg. Én szerencsére még nem jártam így, csak ismerősöktől hallottam ilyen sztorikat.
Ha az élettárs nem tutyimutyi rákérdez, de nem fog egyenes választ kapni. Ezért tovább figyel és esetleg nyomoz. Nem hiszem hogy ez baj lenne. Ha otthon van a telefon, miért nem lehet megnézni? Ezt sose értettem. Én sem veszem zokon ha valaki belenéz a telefonomba :) Sose érdekelt. Ha meg olyan hülye a másik hogy hozzáférhető az emailje, akkor igazán nem értem miért háborodik fel ha a másik megnézi.. talán tessék akkor eldugni :)
Nem tudom, de nekem még sose volt olyan problémám hogy valaki bizalmatlankodott volna. Ha kérdése van, válaszolok, de miért kell a kérdésen megsértődni? vagy miért kell azon, ha megnézi a telefonomat? A beteges dolog ott kezdődik, ha a munkahelyere bejön nyomozni, ilyesmi. De szerintem épeszű ember nem viszi túlzásba ezeket.
Egyébként meg meg lehet érezni ha a másik kezd elhidegülni, és ez a probléma gyökere, nem az hogy mást talált.
szerintem meg jogom van belenézni a telefonjába, elolvasni az e-mailjeit stb. neki is az enyémeket. egy jó kapcsolatban mégis miért ne lehetne? ja hogy rejtegenivalója van? hát, nem kell átb@szni a másikat és akkr nem érzem azt, hoyg tudni akarom mit csinál. még sosem nyúltam a párom cuccaihoz, de ha érezném, hogy valami nem stimmel megtenném. mit kell álszenteskedni, hogy jajj az undorító dolog meg ilyenek? inkább végig kéne nézni, hogy átver, aztán szépen tudomásul venni, mikor eléd áll azzal, hogy fél éve van valakim, elhagylak? jah, rá kell kérdezni, ő meg biztos azt mondja igen, van valakim. végülis megcsal, de olyankor maga az őszinteség.
szerintem azokban a kapcsolatokban, ahol egymás cuccai ilyen tabunak számítanak valami gond van. felőlem abba olvas bele a párom, amibe akar, nem talál semmit. együtt élünk, mindenről tud, ami velem történik és fordítva. ez így természetes.
NEm szeretem a turkálósdit. Valahogy úgy érzem hogy amit én mondjuk abarátnőmmel négyszemközt bezsélek ahoz senkinek semmi köze, már csak azértis, emrt lehet szó az ő problémáiról is. és most teszem azt sanyikának miköze jolánka problémáihoz? Ugyan semmi titkolnivalóm nincs, nem szeretem ha tudkálnak a cuccaimban, nem cska párom, más sem.
De. mert nálam van de. ha a gyanu megalapozott, mondjuk azt mondta a párod hogy Sanyival megy dolgpozni, és te látod sanyit sörözni a kocsmában, apárod későn ér haza és furán viselkedik, vagy mittomén, szóval ha nagyon sokminden utal rá hogy tényleg megcsal és nem csak bebeszéled magadnak, bizonyíték szerzésre szerintem oké a telefonnézegetés. Hiszen melyik ember vallja be hogy megcsalt ha nem dugod az orra alá a bizonyítékot?
Én végtelenül naív ember vagyok, elhiszem ha aztmondja a párom hogy a rúzsfoltot az ufok tették oda, de bizony életemben egyszer én is belenéztem a párom telefonjába... És mi várt ott rám? gyönyörű szerelmetes smsek. Rákérdeztem, tagadta, megmutattam saját telefonját és bizony kibukott a dolog.
De óvatosan leskeljen midnenki a másik telefonjába, tönkreteheti a kapcsolatot még ha nem is történt megcsalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!