Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Most komolyan akkora elvárás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most komolyan akkora elvárás ez, hogy egy nő tudjn főzni?

Figyelt kérdés
Pofon egyszerű dolog, férfiként én is szoktam, szeretek és tudok is. Sosem értettem azokat a nőket, de férfiakat sem, akik szerint a főzés bonyolult dolog. Tök könnyű, csak akarat kell hozzá, ráadásul most már sokkal gyorsabban is el lehet készíteni kajákat, mint régebben a modern konyhának köszönhetően. Az baj, hogy nem tudok felnézni egy nőre, ha nem tud főzni, de ami rosszabb, hogyha nem is akar megtanulni?
2016. szept. 24. 11:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Alapvető ételeket csak tudjon csinálni már az illető nemtől függetlenül. Nem tartom magam valami nagy séfnek, de az új ételeket recept alapján megcsinálom, no meg szoktam kísérletezgetni. Az hogy egy nő nem tud alap szinten főzni, azon még lehet javítani, lévén hogy megtanul, akár közös programot is lehet a főzésből csinálni. De aki nem is akar...azzal nem tudok mit kezdeni.
2016. szept. 24. 12:28
 12/19 anonim ***** válasza:

nem, de nem mindenkinek ez a fontos párválasztásnál

mi pl szinte sose főzünk, és nem akadunk fent rajta

2016. szept. 24. 12:56
 13/19 anonim ***** válasza:
91%

Ki pontozgatott itt össsze-vissza? Mindenféle válaszok vannak, és en bloc le van pontozva az egész.

Az életmódváltáshoz annyit, hogy aki a csirke-rizs-zöldség kombót néhány évnél tovább csinálja, az vagy profi és ebből él, vagy totál igénytelen, vagy egy életre meg fog undorodni az egésztől (saját tapasztalat). Az egészséges életmódot is lehet finom kajákkal művelni, nem kötelező a szar másnapos csirkét rágni a párolt brokkolihoz...

2016. szept. 24. 13:01
 14/19 anonim ***** válasza:
96%

Tudok főzni és szerintem sem egy nehéz dolog. Szoktam is. Régebben srácként anyámnak segítettem, most meg egyetemen albérletben magamra főzök.

De rohadt unalmas. Elfogadom, hogy valakinek élvezet fél óráig szórakozni valamin, amit 5 perc alatt megun, de számomra ez nem nyúlt élvezetet. A monoton kavargatás meg hasonlók sem.

Egy nőnél meg nem az érdekel, hogy tud e főzni. Nem a kajájával beszélgetek, nem a kajájával ütöm el az időt és nem a kajáját viszem ágyba.

2016. szept. 24. 13:02
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is a "nem tudok főzni" == a "nem akarok főzni"-vel. Én bőven felnőtt fejjel kezdtem el forgolódni a konyhában. Tele az internet receptekkel, csak olvasni kell tudni, és kell hozzá még egy kis motiváció, mert anélkül semmi nem megy, nem csak a kaja készítés. Főzőkarrierem második hetében már vadas marhát csináltam zsemle gombóccal, és isteni lett.
2016. szept. 24. 13:23
 16/19 anonim ***** válasza:
NEm nagy elvárás, de ezek szerint te még nem találkoztál olyan nővel, aki tudott volna?
2016. szept. 24. 15:22
 17/19 anonim ***** válasza:
8%

Ma már annyit változott a világ, hogy a szerepek igen felcserélődtek, úgyhogy egyáltalán nem meglepő az, ha egy nő nem kifejezetten konyhatündér.

Én 19 vagyok és szeretek a konyhában ténykedni. Az más kérdés, hogy sütni jobban szeretek, mint főzni, de ettől függetlenül főzök is. A sógornőmnek ellenben nincs ínyére hogy főznie kellene, így általában a bátyám főz. Sose értettem ezt a felállást, de mindegy. Amúgy itt nem is annyira a tudás a lényeg, mint a hajlandóság.

Másrészről pedig nem értem azokat az anyákat sem, akik nem tanítják meg a lányukat főzni.

Viszont én meg elvárom a jövőbeli páromtól, hogy ne essen le a gyűrű az ujjáról, ha arra kerül a sor, hogy ki kell főznie egy csomag tésztát vagy mindjuk egy spagetti szószt kell csinálnia.

2016. szept. 24. 16:07
 18/19 anonim ***** válasza:
50%
Hát az attól függ. Én nem tudok főzni és nem is akarok megtanulni. Már 3-4 éve egészségesen étkezem, szóval amit főzni kell az maximum rizs, meg zöldségek, ezen kívül húst tudok sütni, a köreteim java része meg általában saláta, párolt zöldségek meg az előbb említett rizs. Nem is áll szándékomban megváltoztatni az életmódomat, senki miatt sem, ezért pl sosem fogok tudni paprikást, pöri, babgulyást meg ilyeneket főzni, mert egyszerűen nem eszem meg. Ha ilyesmiket eszek akkor elmegyek egy étterembe. A másik meg elég sok időt elvesz az életemből most az iskola meg a tanulás, ha végzek ugyanez lesz a munkával, ott lesz a sok ügyelet stb, ezeket a lightos dolgokat is utálom megfőzni mert egy csomó időt elvesz a napomból, így gyakran hajnalokig kell fent maradnom tanulni, úgyhogy én egyáltalán nem érzek motivációt, hogy megtanuljak főzni. Remélem azért nem mindenki gondolja így, mint te, hogy akkor már képtelen rám felnézni, és értéktelen vagyok.
2016. szept. 24. 20:08
 19/19 anonim ***** válasza:

Igen, nagy elvárás. Nem azért kell tudni főzni, mert valaki nő, ahogy a mosogató szifont se azért kell tudni kipucolni, mert valaki férfi. Ezek alapvetően hozzátartoznak az önállósághoz, nemtől függetlenül, mert hát ne haljon már éhen valaki csak azért, mert egyedül él (legalább egy rántottát vagy palacsintát tudjon már csinálni), és ne lepje el a víz se a lakást.

Az meg, hogy mi a könnyű és mi nem, egyénfüggő. Szerintem a német nyelv könnyű, de ettől még nem gondolom, hogy bárki, aki tud olvasni, pár hónap vagy 1-2 év alatt meg tudja tanulni annyira, hogy akár csak az időjárásról eltársalogjon egy némettel. Nagyon sok dologhoz érzék kell, és szerintem a főzés is ilyen. Van, akinek elég 1-2 recept, más meg egy főzőtanfolyam után is csak elront mindent.

A másik meg, hogy nem mindenki élvezi, és nyilván az ember nem akar olyat csinálni, amit utál. Én is inkább elviselem a port, de le nem törölgetek, megvárom, míg a párom nekiáll, ő meg a csöpögtetőre tornyozza az edényeket addig, amíg el nem pakolok róla. Aki egyedül él, az lássa el magát, akik meg együtt, azoknál a munkamegosztás a lényeg.

És mielőtt bárki megvádolna, közlöm, hogy tudok főzni. Sütni viszont nem, hiába próbálkozok. És totál nem érdekel, hogy mások erről mit gondolnak, hidd el, én se akarnék olyannal járni, aki nem tud rám felnézni azért, mert nem értek minden "női munkához" vagy úgy egyáltalán valamihez, amihez ő igen.

2016. szept. 24. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!