Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaz, hogy a házasság a leginkább képmutatásra épülő kapcsolat a világon?

Figyelt kérdés
Egy barátom mondta, ezt, aki már 20 éve házasságban élt. Azt mondta, hogy kb. oylan mintha egy szerepet kelelne játszanod minden egyes nap minden percében és ahogy telik az idő, wgyre inkább bele fásul mindkét fél. Persze tudom én is, hogy vannak kivételek, de a többségük valóban ilyen rossz lehet?

2016. szept. 15. 16:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem igen, nem is akarok megházasodni.

20/F

2016. szept. 15. 16:38
 2/15 anonim ***** válasza:

Az igaz, hogy az évek során mindkét félnek kialakulnak a tennivalói - gondolom ez lehet egy szerep.

Ebbe lehet belefásulni - de nem mindenki érzi így.

De lehet az is egy szerep, ha a békesség és a külső szemlélők kedvéért felvesznek egy álarcot - mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

Nem tudhatom, hogy pontosan mire gondolt.

2016. szept. 15. 16:46
 3/15 anonim ***** válasza:
89%

Nem értek egyet.

Nézd meg a mostani 60-70 éves korosztályt, akik még

jó esetben együtt vannak (mindkettő él). Régebben

korábban nősültek, 21-22 éves korban, tehát már 30-

40-50 éve együtt vannak.

Szerepet az játszik, aki ahhoz vesz fel álarcot, hogy

be tudja fűzni a nőt/pasit, aztán a házasságban pedig

kimutatja a foga fehérjét, vagyis a valós arcát.

Ha egyből felvállalná magát, akkor nem kellene színész-

kednie, hogy a párja úgy nézzen rá, ahogy az elején.

2016. szept. 15. 16:58
 4/15 anonim ***** válasza:

:D

Bármelyik kapcsolat lehet jó vagy rossz. Nem attól függ mi a címkéje. Én nem értem miért terjesztenek hülyeségeket némelyek.

2016. szept. 15. 17:09
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem élek más házasságában, így nem tudom, milyen a többségé. A barátodnak nyilvánvalóan nagyon rossz a házassága. Az, hogy miért gyáva kilépni, már más lapra tartozik. Én is váltam már el, mert elsőre rosszul döntöttem. Ezért tudom biztosan mondani, hogy van jó választás és van rossz. A második házasságomban semmi szerepjátszás nincs. Egymással, kézenfogva, évek óta megyünk előre a közös céljaink felé. Remek ember, csodálatos társ, legjobb barát. Ilyen is van. Meg gondolom sok olyan is, mint az említett szegény embernek, hogy rámegy az élete a gyávaságára. Kár érte. Őszintén.
2016. szept. 15. 17:09
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Valamit nagyon rosszul csinálnak a haverodék. Igen, sok házasság meg kapcsolat a külsőségeken alapszik, de ezek NEM JÓ kapcsolatok. Ezért végződik a legtöbb házasság válással vagy megcsalással... NE viselkedj úgy mint a többség és akkor nem esel ebbe a hibába.

Nézz csak körül itt gyakorin... Az a legnagyobb gondjuk, hogyan dugdossák a telefonjukat a másik elől, hogyan toljanak rá minden felelősséget a másikra, hogyan éljék a külön kis életüket. Ha egy házaspár együtt érzi jól magát a szabadidejében, az szerintük nem normális mert "egymás nyakán élnek". Ha nincs külön számlájuk, milyen felelőtlenek... Nekem a férjem a legjobb barátom, egymással beszéljük meg a legtöbb dolgot. Erre sokaknak az lenne a vélasza, hogy a külső kapcsolatokat ápolni kell, mert mi van ha elváltok meg külön is kell lenni... (Egymásra is alig van időnk, azt inkább együtt töltjük, nem vágyunk a külön estékre. Az egyetlen igazi barátnőm meg köszöni szépen, az is marad akkor is ha évente találkozunk, mert marha messze lakunk.) Eleve a szakítással kalkulálnak, nem azzal hogy hogyan lehetne a házasságon dolgozni. Kifelé élnek arra az esetre ha vége lenne, fontosabb a külső élet és ez meg is látszik. Nem erős az otthoni kötelék, a nagy gondokat már nem is bírják. Eleve nem ismerik egymást, nem bíznak egymásban, külön utakon járnak és ERRE ÉPÜLNEK a házasságok. A semmire. Egymás mellett élnek, párnak nevezik magukat, de lélekben nagyon messze vannak. Olyan önbecsapásokat látok a környezetemben, hogy öröm nézni a hülyeségüket... Nagy bőszen pontoznának itt le, azt tudom. :-D Persze hogy a többség képmutatásban él. Ne csodáld. Ez a trendi. Csak a saját szarjaikon tudjanak ülni közben, nehogy a másik hozzáérjen. Aztán majd sírnak, de nem baj, lesz másik. :-D

2016. szept. 15. 17:12
 7/15 anonim ***** válasza:

Tehat azert mert egy embernek ez a velemenye,valoszinuleg ez igy is van.

Milliofele hazassag van,olyan is amilyet leirtal es olyan is ami szeretetre,tiszteletre es egymas megbecsulesere es tamogatasara epul,amolyan huzunk egyutt elore tipusu.Es a ketto leirt kozt nagyon sok arnyalat,sot olyan is h az egyik szerint jo a hazassag mig a masik szinleli uezt uabban a kapcsolatban.

2016. szept. 15. 17:13
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hatos válaszoló nagyon jól írja.

Mi is "egymás nyakán élünk" a férjemmel, 15 éve hallgatom, hogy kapcsolatfüggő vagyok meg ilyeneket stb...pedig csak jó érezzük magunkat együtt.

Mindig azok szólnak be, akik nem bírnak a párjukkal 1 napot kettesben lenni, mert kinyírnák egymást, ezért inkább mindig van valami külön program.

Szóval én csak magamból és a környezetemből tudok kiindulni, de olyan fele-fele a jó és a látszatházasság.

2016. szept. 15. 17:22
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól választasz, akkor nem kell szerepet játszanod. Ugyanis mire megházasodsz, már ismerni fogjátok egymás nyűgjeit is, ennek ellenére léptek frigyre. Szóval...
2016. szept. 15. 17:23
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
6# is és 8# as válaszolóval értek egyet. Ugyanígy vagyunk mi is a férjemmel.
2016. szept. 15. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!