Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők általában miért sokkal féltékenyebbek házasságban mint szimpla párkapcsolatban? Nagyobb a veszítenivalójuk?
Akkor azért már ottvan az is, hogy de kellemetlen lenne elválni +hogy sok nő anyagilag függ a férjétől +a büszkeségük is jobban sérül.
Ergo nagyobb a veszítenivalójuk.
26/F
Onnastól, hogy a férfi úgy gondolta, hogy el akarja venni, megkérte a kezét, ergo kinyilvánította, hogy vele akarja leélni az életét, a nő nagyobb bizalmat fektet a férfiba. Ha ilyen helyzetben, ilyen szintű bizalmi kapcsolatban árulja el a másikat a férfi, az jobban fáj, mintha egy "sima" párkapcsolatban tette volna (arról nem is beszélve, hogy ez nagyobb megaláztatás, miután ország-világnak kinyilvánították, hogy ők összetartoznak). Szóva igen, érzelmi és "hírnév" szempontjából többet vesztenek ilyenkor egy megcsalással.
Ha pedig valaki párkapcsolatban nem volt féltékeny, de a házasság alatt egyszer csak rákezd, annak valószínűleg oka van (tehát csakúgy magától nem fog féltékenykedni, csak ha okot ad rá a férfi).
Ilyet én nem vettem észre. Aki a házasságában féltékeny típus, az a házasság előtt is az volt már.
De nyilván ha komolyodik a kapcsolat, minél több időt, energiát, érzelmeket és anyagiakat fektetett bele, annál inkább úgy érezheti, hogy több a vesztenivalója.
Én se nagyon látok erre példát.
Az egy - számomra - nagy különbség, hogy a házasságkötéskor egyenesen kinyilvánítják, hogy akkor ő és senki más, tehát ennyivel erősebb köteléknek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!