Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha jobban szereti a vallását mint engem, mi lehet ebből?
Szeretnék tanácsot kérni itt a fórumon, mert nekem nincs más muszlim ismerősöm, aki tudna segíteni. Külföldön élek, ahol megismertem egy srácot, akivel már több hónapja együtt vagyunk. Nem zökkenőmentes a történet a kulturális és vallási különbségek miatt, de szeretjük egymást. Iszlám vallású, de a kapcsolatunk elején ezt nem gyakorolta nagyon, sőt igazából egyáltalán nem. Ugyanúgy megivott velem egy sört, nagyon ritkán rágyújtott, szórakozni jártunk táncos helyekre stb. Aztán egyik napról a másikra elkezdett imádkozni napi 5ször, Allah és a Korán a minden, tradícionális ruhákban jár otthon, alkohol és cigi nuku, és így tovább. Ezzel amúgy nem lenne akkora gond, de nekem sem engedi már ezeket a dolgokat, vagyis azt a lazább életvitelt, amit én szeretek. Kitalálta, hogy amíg nem házasodunk össze, nem mehetek többet hozzá a lakásába úgy, hogy intim együttlét is van. De ha ezt máshol csinálnánk, pl. nálam otthon, vagy egy hotelben(!), akkor teljesen rendben lenne, csak NÁLA NEM. Vagy szerinte az is egy megoldás lenne , hogy összeházasodunk egy mecsetben, és utána azt csinálhatunk, amit csak akarunk egymással. És attól még, ha nem működik a kapcsolat tovább, folytathatjuk külön utakon. Ezek nagyon sokkoltak engem, teljen megalázva érzem magam.
Mit gondoltok?
(Normális válaszokat kérek szépen, köszönöm.)
"Beszéljétek meg, mi lenne házasság után, kéne e fejkendőt viselned stb, hogy ne érjen meglepetés később"
Az semmit nem számít.
Bármikor módosíthatja a véleményét, és onnan kezdve az a kötelező számodra.
Ha összeházasodsz vele, onnan kezdve a tulajdona vagy bármelyik muszlim országban. Azt pedig simán megteheti itt is, hogy hazamegy és viszi a gyerekeket is. Az életben nem látod őket többé.
Nem becsülném le a kétféle kultúrából fakadó problémák nehézségeit, de ha színmagyar keresztény volna, ez akkor se....
" de nekem sem engedi már " - ez nem fér bele semmiféle párkapcsolatba!
Lelehet pontozni, de ez rohadt vicces.
Kell neked nem "fehér emberrel" kavarnod. Ha még most is együtt vagy vele, meg is érdemled.
Mondjuk már akkor kapcsolhattam volna, amikor említette, hogy a barátja, aki szintén európai nőt vett el, övcsattal majdnem szétverte szerencsétlennek a fejét azért, mert a csaj beszélt az exével.
A másik cimborája meg úgy él együtt egy muszlim nővel itt Európában, hogy a saját országában van már felesége és két gyereke is.
Ehhez képest valóban "szerencsés" vagyok.
Látom töröltettétek a hozzászólást. Csak nem rátapintottam a lényegre? :) Te kis "Silárebil".
Amúgy igen, velem például jobban járna, vagy egy másik normális emberrel.
Egy komment törölve lett, láttam.
Én nem tudom, mi folyik itt, de jó lenne, ha a kérdésemre válaszolnátok inkább.:)
Az, hogy kérlek, hagyd ott ezt az embert, és soha többet ne nézz rájuk. Ők is emberek? Igen, ők is emberek, DE teljesen más a kultúrájuk, és teljesen más az egész lényük. A legegyszerűbben úgy tudnám leírni, hogy vagyunk "mi", az Ember 1, és vannak a muszlimok, az Ember 2. Az Ember 2 pedig veszélyt jelent az Ember 1-re. Ennyi.
Nekem is van egy félig arab, félig magyar barátom (az egyik barátom unokatestvére), és akár ő is radikalizálódhat a későbbiekben, sose lehet tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!