Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha jobban szereti a vallását...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha jobban szereti a vallását mint engem, mi lehet ebből?

Figyelt kérdés

Szeretnék tanácsot kérni itt a fórumon, mert nekem nincs más muszlim ismerősöm, aki tudna segíteni. Külföldön élek, ahol megismertem egy srácot, akivel már több hónapja együtt vagyunk. Nem zökkenőmentes a történet a kulturális és vallási különbségek miatt, de szeretjük egymást. Iszlám vallású, de a kapcsolatunk elején ezt nem gyakorolta nagyon, sőt igazából egyáltalán nem. Ugyanúgy megivott velem egy sört, nagyon ritkán rágyújtott, szórakozni jártunk táncos helyekre stb. Aztán egyik napról a másikra elkezdett imádkozni napi 5ször, Allah és a Korán a minden, tradícionális ruhákban jár otthon, alkohol és cigi nuku, és így tovább. Ezzel amúgy nem lenne akkora gond, de nekem sem engedi már ezeket a dolgokat, vagyis azt a lazább életvitelt, amit én szeretek. Kitalálta, hogy amíg nem házasodunk össze, nem mehetek többet hozzá a lakásába úgy, hogy intim együttlét is van. De ha ezt máshol csinálnánk, pl. nálam otthon, vagy egy hotelben(!), akkor teljesen rendben lenne, csak NÁLA NEM. Vagy szerinte az is egy megoldás lenne , hogy összeházasodunk egy mecsetben, és utána azt csinálhatunk, amit csak akarunk egymással. És attól még, ha nem működik a kapcsolat tovább, folytathatjuk külön utakon. Ezek nagyon sokkoltak engem, teljen megalázva érzem magam.

Mit gondoltok?

(Normális válaszokat kérek szépen, köszönöm.)

2016. szept. 12. 11:28
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem kérdés, hogy ebből semmi jó nem fog kisülni. Szerintem te is tudod, hogy szakítanod kell. Ne cseszd el az életed...
2016. szept. 12. 11:30
 2/29 Noren1989 ***** válasza:
98%
Most idomít be éppen kutyának. Gondolom tudtad, hogyha egy muszlim fószerral kezdesz, a csador lesz a kötelező viseleted, míg meg nem öl/halsz?
2016. szept. 12. 11:35
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Talán még nem késő kiszállni. Talán....

Egyébként még a szerencsések közé tartozol. A tipikus inkább a, hogy esküvő és/vagy gyerek után kezdik kimutatni a "tradicionális" énjüket. Addig mind jó fejek stb.

2016. szept. 12. 11:41
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted, ha nem működik, hagyni fogja, hogy elmenj? Hány nő esett csapdába, mert férjhez ment egy muszlimhoz? Ez csak a kezdet sajnos kedves kérdező. NE menj férjhez hozzá, ha nem akarsz egy életre csadorban, az "urad" parancsai szerint élni, szülni a gyerekeket és házi cseléd lenni, miközben a "párod" valahol szédítget csajokat? Hagyjuk. Addig lépj le, amíg tudsz!!
2016. szept. 12. 11:43
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Szép jövő elé nézel. Korán, Allah, csador és a mű befejezése kép egy csinos övet kapsz, kis robbanószerrel.
2016. szept. 12. 11:44
 6/29 anonim ***** válasza:
87%

Itt probléma van, nem is kicsit. Mivel régebben ivott, rá-

gyújtott, most meg alig, valószínű külső behatás miatt tet-

te. Nem most jött rá, hogy muszlim, hidd el.

Nehogy az legyen, hogy bekerült valami csoportba, mert ott

korrektül tudnak agyat mosni...

Nem szokásom ilyet írni, de "menekülj, amíg nem késő"!

2016. szept. 12. 11:45
 7/29 anonim ***** válasza:
94%

Nekem hithű, vallását gyakorló szunnita muszlim férjem van már hosszú évek óta (házasság, gyerekek is).

Igaz, hogy Magyarországon élünk és őt már eleve úgy ismertem meg, hogy egy vallásgyakorló ember.

Nem vettem fel a muszlim hitet és jól működő házasságunk van (5+ éve vagyunk házasok).

Természetesen ismerem a vallását, annak minden előírását, ünnepeit, szokásaikat is.

Nem normális az a felfogás, amit a barátod követ, a muszlim hit nem erről szól.

Mi az, hogy nála nem lehet szexelni, de máshol igen?

Ez a szabályok sajátos, kicsavart értelmezése!

Sehol nincs az sem a Koránban, sem a hadiszokban, hogy így kell élnie egy vallását gyakorló embernek!

Az meg főleg nonszensz, hogy téged is kényszerítene arra, hogy az általa helyesnek vélt dolgokat az ő útmutatása alapján betartsd!

Kétszínű, kiskapukat kereső embernek tartom a fentiek alapján a barátodat, aki a vallását nem mélységében éli meg, hanem csak a külsőségek szerint.

(érdekes, az én férjem nem veri a mellét, ha imádkozni kell, hanem csendben teszi a dolgát az otthonunkban, sehol nem iszik alkoholt és nem dohányzik, mert számára ez egy olyan előírás, amit mindenhol be kíván tartani és természetesen terjed odáig a vallási toleranciája, hogy nem kell burkában járnom, nem kell vele böjtölnöm a ramadan idején, sőt gyakorolhatom a saját vallásomat és azt ő is tiszteletben tartja).

Jogosan érzed magad megalázva, ebben a formában így nem normális és egy nagy hazugság, hogy a Koránra hivatkozik.

(sokan azt sem tudják, hogy muszlim férfi vehet el nem muszlim nőt, amennyiben a "könyvek népei" közül van, magyarul zsidó vagy keresztény és ugyanabban az egy Istenben hisz- nyilván az életviteli kérdésekről, közös gyermekek vallási neveléséről meg kell egyezni a házasság előtt).

Ritkán szoktam ilyet mondani, de ez a helyzet nagyon méltatlan, ez a férfi téged nem tisztel, nem a leendő partneréát vagy feleségét látja benned, hanem d..gópajtást.

Amennyiben ez neked nem felel meg, szakítsd meg vele a kapcsolatot.

Nyugodtan mondhatod, hogy nevetséges, ahogy kiforgatja a vallásának az alaptételeit, szégyenkezzen emiatt is nyugodtan.

Minden jót.

2016. szept. 12. 11:46
 8/29 anonim ***** válasza:
5%

Jöhetnek a lepontozások, de te szerencsés vagy. Én is külföldön élek, és elég ritka, hogy egy muszlim vallású férfi egy nem muszlimmal akar komoly kapcsolatot.

Az elején lehet,hogy azt gondolta, nem lesz belőle komoly,mert igen ritkán választanak nem muszlim házastársat, de beléd szeretett.

Beszéljétek meg, mi lenne házasság után, kéne e fejkendőt viselned stb, hogy ne érjen meglepetés később, aztán döntsd el, hogy bele mennél e.

Az iszlám vallás egy más kultúra, de nem feltétlenül rosszabb, mint a keresztény. Bizonyos részeiben többre értékelem, mint a keresztény vallást.

Ha szereted, beszéljétek át rendesen a dolgokat.

N/30

2016. szept. 12. 11:51
 9/29 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is az a gondom, hogy korábban megtett minden általuk bűnösnek nevezett dolgot. Most meg PÁLFORDULÁS, és a másik véglet szerint él, és engem is ebbe az irányba próbál "terelgetni". Komolyan olyan, mintha agymosott lenne vagy mentálisan sérült.
2016. szept. 12. 11:52
 10/29 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos közeli ismerős járt hasonló cipőben, úgy kellett megszöktetni a férjétől. A nász után hivatalosan is a tulajdonának tekintette a lányt, és kb. úgy bánt vele, mint ahogy azt a negatívabb emberek gondolják. Friss házasok elég ritkán verik ki egymás fogát, főleg olyanokért, hogy engedély nélkül leült, meg engedély nélkül csinált magának szabadidős programot munka után. Kb. fél év házasság után egy bekattant roncsot mentettek ki a szülei... Én elég jól ismerem, inkább ismertem őt, de eszméletlen sokat változott, s nem az előnyére. Paranoiás lett, hallucinált, váratlan dühkitörések és sírógörcsök jellemezték a napjait - a pszichiátrián tárt karokkal várták...
2016. szept. 12. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!