Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem akarja a párom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem akarja a párom, hogy elmenjek a nagymamája temetésére?

Figyelt kérdés
Eleinte hezitáltam magamban, hogy elmenjek-e a nagymamája temetésére, de csak azért, mert nem egy városban lakunk, és a temetés után náluk kellene aludnom. Anyai nagymama hunyt el, ezért aggodalommal töltött el a gondolat, hogy párom anyukájának nem elég, hogy elhunyt az édesanyja, még a gyereke barátnőjéről is gondoskodnia kell.. mert ugye ha náluk vagyok, akkor mégiscsak készül, főz, stb.. Semmiképpen sem szeretnék nekik plusz terhet vagy bonyodalmat okozni, emiatt hezitáltam, hogy menjek vagy ne. Ha egy városban laknánk, evidens lenne, hogy elmegyek, hiszen tiszteletemet teszem, a párom mellett vagyok, majd a szertartás után haza megyek, és hagyom őket családi körben gyászolni. De a mi esetünk komplikáltabb... gondoltam, óvatosan felteszem a páromnak a kérdést, majd ő megmondja mi legyen.. hát, egyértelműen azt mondta, hogy NE menjek!!! Nem is az a durva, hogy ne menjek, hanem hogy utána hozzá tette, neki meg sem fordult a fejében, hogy menjek én is.. Kis részben talán megértem, de most egyelőre leginkább nagyon rosszul esik, ugyanis komoly a kapcsolatunk, évek óta együtt vagyunk, sokat voltam náluk, és ő is nálunk, ismerem az egész családot, illetve jól ismertem és jó viszonyt is ápoltam a nagymamával. És neki meg sem fordult a fejében, hogy menjek...... mivel nagyon maga alatt van, nem firtattam, hogy miért nem szeretné, ha mennék, ő pedig magától nem mondta, és megkért, hogy ne beszéljünk most erről. Kicsit szíven ütött a dolog, hogy egyáltalán nem is számolt velem, neki meg sem fordult a fejében, hogy mennem kellene, miközben az én szüleim, sőt én magam is azt hittem, hogy biztosa mennem "kell". Kellemetlenül érint amiatt is, hogy mit fognak szólni az ő ismerősei, illetve távolabbi családtagjai, hogy én miért nem vagyok ott?! Nem olyan, mintha nem lenne komoly a kapcsolatunk? Mintha én csak a jóban lennék vele, de a rossz dolgokban nem állok mellette? Tuti mindenki azt fogja hinni, hogy ilyen büdös bunkó vagyok... szerettem volna elmenni már csak amiatt is, hogy tényleg szerettem a nagymamáját és engem is megvisel, hogy elhunyt. Most elég rosszul esik, hogy a párom abszolút nem is gondolt rám... Szerintetek miért? Ez nem azt jelenti, hogy nem tekint családtagnak, vagy olyan embernek, akit szeretne maga mellett tudni ilyen nehéz pillanatokban?

2016. szept. 12. 02:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Akkor még nem is biztos, hogy van miről beszélni. Majd eldöntik, hogy szeretnék a temetést. Lehet, hogy utána szeretnének valami ebédet/vacsorát, állófogadást, azt is kalkulálják, hogy azt hány főre tehetik meg, beleférnek-e mások is vagy csak a szűk család, ha másokat is meghívnak, hány embert kell elszállásolni, arra van-e kapacitás.

Nekem holnap temetik az anyai nagyapámat, már hónapok óta labilis volt az állapota, várható volt, hogy nem tudják sokáig életben tartani, szóval nagymamám már az elmúlt 1-2 hónapban leszervezte, hogy lesz, amint bekövetkezik, hogy ne akkor kelljen, terveztek, hogy kikkel számoljanak, egyeztettek, ki tudna ott lenni, ki nem, itt a temetés után lesz egy vacsora. A szüleimnek és nekem szállás kell, mert nem ott élünk (én holnap kb. 4 órát fogok vonatozni odafelé), anyám húgának és a fiának szintén szállás kell éjszakára, mert ők meg Svédországban élnek durván 10 éve, ők tegnap utaztak haza onnan, nekik is szállás kell. És ez még csak a szűk család egy része. A testvérem nem tud ott lenni, bár terv szerint beleszámolták, csak ő meg külföldi kiküldetésben van és nem tudott hazajönni.

Szóval nem kell ezen fennakadni, ha ezt adott esetben jobban megszervezik, és nem csak úgy összecsődítik a népet a temetőbe.

2016. szept. 12. 18:36
 12/14 A kérdező kommentje:

De mi nem élünk együtt! Mindketten a szüleinkkel élünk még! Szóval nem arról van szó, hogy amúgy is főzne meg készülne, mert jönnek a gyerekek.... Épp azt nem akarom, hogy szegény "anyósjelöltem" most veszítette el nemrég az édesanyját, és a temetése napján még miattam készüljön. Hiába is mondanánk neki, hogy ne készüljön miattam, meg már ezeregyszer voltam náluk, azért csak nem vagyok a családtagja, se a menye, se az unokái anyja... De egyébként igen, én is így gondolom, hogy ennyi év után nem kell meghívó.. evidensnek tartottam, hogy én is megyek, mivel nem csak járogatunk..

(Amúgy valamit félre olvastál, sehol nem írtam, hogy 6 éve lennénk együtt, és nem is 6 éve vagyunk együtt, de ez a lényegen nem változtat. 4 éve vagyunk egy pár. Nem élünk együtt, mert mindketten tanulunk még, de ettől függetlenül komolynak gondoltam /eddig/ a kapcsolatunkat.)

2016. szept. 12. 18:37
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem várd ki, hogy szerveznek. Nem arról szól ez, hogy kell-e meghívó vagy sem, nyilván mi sem kaptunk meghívót papíron, de nagyanyám összeírta, kit gondolt úgy, hogy ott a helye nagyapám temetésén, és azokat az embereket körbekérdezte. Ahol nincs ott mindenki a szomszédban, ott ez szervezést igényel. Majd fognak szólni, ha szívesen látnak téged is, de te ne tolakodj oda, akkor sem, ha az egyik hozzátartozó párja vagy. Az is lehet, hogy csak kevés vendéget szeretnének, és ez is érthető lenne.
2016. szept. 12. 22:06
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen, ezt benéztem, de a lényegen nem változtat. Gondolom ők fényevők, hogy gondot jelent plusz egy fő. Ez nem kapcsolat. Ez járogatás. De ha nektek megfelel.
2016. szept. 13. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!