Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem akarja a párom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem akarja a párom, hogy elmenjek a nagymamája temetésére?

Figyelt kérdés
Eleinte hezitáltam magamban, hogy elmenjek-e a nagymamája temetésére, de csak azért, mert nem egy városban lakunk, és a temetés után náluk kellene aludnom. Anyai nagymama hunyt el, ezért aggodalommal töltött el a gondolat, hogy párom anyukájának nem elég, hogy elhunyt az édesanyja, még a gyereke barátnőjéről is gondoskodnia kell.. mert ugye ha náluk vagyok, akkor mégiscsak készül, főz, stb.. Semmiképpen sem szeretnék nekik plusz terhet vagy bonyodalmat okozni, emiatt hezitáltam, hogy menjek vagy ne. Ha egy városban laknánk, evidens lenne, hogy elmegyek, hiszen tiszteletemet teszem, a párom mellett vagyok, majd a szertartás után haza megyek, és hagyom őket családi körben gyászolni. De a mi esetünk komplikáltabb... gondoltam, óvatosan felteszem a páromnak a kérdést, majd ő megmondja mi legyen.. hát, egyértelműen azt mondta, hogy NE menjek!!! Nem is az a durva, hogy ne menjek, hanem hogy utána hozzá tette, neki meg sem fordult a fejében, hogy menjek én is.. Kis részben talán megértem, de most egyelőre leginkább nagyon rosszul esik, ugyanis komoly a kapcsolatunk, évek óta együtt vagyunk, sokat voltam náluk, és ő is nálunk, ismerem az egész családot, illetve jól ismertem és jó viszonyt is ápoltam a nagymamával. És neki meg sem fordult a fejében, hogy menjek...... mivel nagyon maga alatt van, nem firtattam, hogy miért nem szeretné, ha mennék, ő pedig magától nem mondta, és megkért, hogy ne beszéljünk most erről. Kicsit szíven ütött a dolog, hogy egyáltalán nem is számolt velem, neki meg sem fordult a fejében, hogy mennem kellene, miközben az én szüleim, sőt én magam is azt hittem, hogy biztosa mennem "kell". Kellemetlenül érint amiatt is, hogy mit fognak szólni az ő ismerősei, illetve távolabbi családtagjai, hogy én miért nem vagyok ott?! Nem olyan, mintha nem lenne komoly a kapcsolatunk? Mintha én csak a jóban lennék vele, de a rossz dolgokban nem állok mellette? Tuti mindenki azt fogja hinni, hogy ilyen büdös bunkó vagyok... szerettem volna elmenni már csak amiatt is, hogy tényleg szerettem a nagymamáját és engem is megvisel, hogy elhunyt. Most elég rosszul esik, hogy a párom abszolút nem is gondolt rám... Szerintetek miért? Ez nem azt jelenti, hogy nem tekint családtagnak, vagy olyan embernek, akit szeretne maga mellett tudni ilyen nehéz pillanatokban?

2016. szept. 12. 02:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

Kívülről erősnek akar látszani, pedig simán lehetséges,

hogy összeomlott, és a temetésen ez fokozottan elő fog

jönni. Legegyszerűbb ötlet, hogy nem akarja, hogy gyen-

gének lásd.

2016. szept. 12. 02:16
 2/14 A kérdező kommentje:

Nem, ez nem lehetséges, mert sajnos voltak már együtt nagyon kemény időszakaink.. mindketten láttuk a másikat összetörni, sírni, zokogni... szóval abban biztos vagyok, hogy nem ez az oka.

Megérteném, ha azt hozná fel indoknak, hogy az anyukája miatt ne.. mert szeretnének szűk családi körben gyászolni, stb.. de nem erről van szó! Mert akkor mondta volna, hogy jó lett volna ha mellettem vagy, de a távolság miatt ne gyere inkább el, mert szeretnék a temetés után a családom mellett lenni. Vagy valami ilyesmi.. de nem, neki egyáltalán meg sem fordult a fejében, hogy én ott legyek. Teljesen azt érzem, hogy nem tartozok a családjukhoz. Az meg tényleg rém kellemetlen, hogy mindenki azt fogja hinni, hogy én nem akartam menni.....

2016. szept. 12. 02:21
 3/14 anonim ***** válasza:

Lemegy a temetés, és egy-két héttel utána rákérdezel, mi volt ez.

Mert furcsa, főleg, hogy ismerted is.

2016. szept. 12. 07:51
 4/14 anonim ***** válasza:
Meg vagy hívva?
2016. szept. 12. 07:52
 5/14 anonim ***** válasza:
A kérdésed elején azt hittem, hogy még csak pár hónapja vagytok együtt. Ne haragudj de nem látunk bele a kapcsolatotokba. Mi már az elejétől kezdve úgy tekintettünk egymásra, mint családtagok. Fel sem merült, hogy ne legyek ott a párom mellett a papája temetésén.
2016. szept. 12. 08:00
 6/14 A kérdező kommentje:
Hát ez az, én is úgy gondoltam, hogy evidens, hogy megyek!!! Bennem csak az szült kételyeket tényleg, hogy a temetés után nem tudom őket magukra hagyni, csak a legszűkebb családot, mert muszáj ott aludnom. De hát évek óta együtt vagyunk.. úgy gondoltam, hogy talán még sem tekintenek rám annyira idegenként, hogy zavarnám őket, ha egy estét ott maradnék. Anyukám még mondta is, hogy persze el kell menni, mert jól ismertem a mamát, és különben is, nehogy megharagudjanak ha nem megyek. De majdnem úgy néz ki a dolog, mintha azért haragudnának meg, ha megyek... nem tekintenek családtagnak, vagy nem tudom.
2016. szept. 12. 10:59
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha nem hívtak meg külön, lehet, hogy nem is számolnának veled, nem illik odatolni magad, ha külön nem szóltak.
2016. szept. 12. 12:00
 8/14 A kérdező kommentje:
Külön még nem szóltak, de nem csak nekem nem, senkinek sem. Még nem kezdték el intézni a temetést. Nekem csak fura, hogy a párom fejében meg sem fordult egyáltalán, hogy nekem ott kellene lennem.. nem tudom, hogy ő nem akarja, vagy esetleg már volt erről szó a családban...... és egyáltalán nem is gondolják úgy, hogy ez rám tartozna. Azért esik rosszul, mert úgy éreztem, hogy ennyi év után, és amilyen viszonyban vagyok velük, hogy családtagnak számítok én is.
2016. szept. 12. 13:37
 9/14 anonim ***** válasza:
Baaazmeg ezt nem hiszem el. Hat éve vannak együtt...Szerintem ilyen esetben nem kell "meghívó" egy temetésre. Persze vannak párok akik csak járogatnak egymással, de én nem ilyen vagyok. Amíg nem voltunk házasok se volt ilyen, hogy én családom, te családod.... Ráadásul nem ugyanott lakunk ahol a szülők, tehát amúgy is főzött anyósom mivel a "gyerekek" hazajöttek, nem csak miattam kellett. Más lenne ha két hete lennél a csaja...Milyen kapcsolat ez akkor? Ennyit jelent hat év? Eldobom az agyam.
2016. szept. 12. 14:44
 10/14 anonim ***** válasza:
Bocsi a csapongásért, de félig a többieknek, félig a kerdezőnek szántam ☺ De behalok, hogy ennyi év után ez kérdés valakinek.
2016. szept. 12. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!