Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mekkora kompromisszumot lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora kompromisszumot lehet elfogadni egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok, egy egészséges párkapcsolatban hogy működik ez a dolog? Ki hogyan éli meg?

Mennyire nehéz/könnyű elfogadni a kompromisszumokat, és mi az a határ, ami után már önmagunk feladása forog kockán?

Köszi a válaszaitokat előre is.

2016. szept. 2. 12:33
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm ismét a véleményedet, minden gondolat jól jön most.

Az a helyzet, hogy én nagyon szerettem volna, hogy ebből a kapcsolatból házasság legyen, hogy örökre hozzám tartozzon. Durva, de ilyet még sosem éreztem, pedig nem egy kapcsolatom volt már.:)

A hibát ott követtem el, hogy rosszul értelmeztem a ragaszkodását, féltését. Nem tűnt fel, és ez az én naivitásom, hogy mindezt azért teszi, mert tényleg a TULAJDONÁNAK tart, akinek ne legyenek saját döntései. Sosem támogatta igazán a jövőbeli terveimet, én hogyan és mit szeretnék, mindig az volt a lényeg, hogy legyünk már együtt, és koncentráljak rá. Sokszor azzal is megvádolt, mennyire önző vagyok, mindig csak az "én" szerepel a mondataimban. Emellett megkaptam, hogy pénzmániás is vagyok, csak azért, mert megkérdeztem, hogy miből fogjuk eltartani azt a több gyereket, amit ő szeretne?!

Régóta Európában él, tehát tisztában kell lennie az itteni életvitellel, és engem is egy szabad és független nőként ismert meg 2 éve. De a mai napig az lenne a tökély számára, ha csak a szememet szabadon hagyó fejkendőben mutatkoznék házon kívül.

2016. szept. 5. 11:01
 32/42 anonim ***** válasza:

"hogy örökre hozzám tartozzon" - de az ő világában olyan nincs!

TE örökre az alávetettje leszel, hogy a te érzelmeid alapján is el tudnád fogadni, az nem is érdekes.

Engem se érdekel, hogy a billentyűzet, amin írok mit érez irántam.

Mindegy mennyit élt Európában, az csak a felszínt tudja módosítani.

2016. szept. 5. 11:21
 33/42 A kérdező kommentje:
32: Ennyire rossz véleményed van róluk? Van esetleg muszlim ismerősöd, barátod, kollégád stb.? Tényleg érdekelne.
2016. szept. 5. 11:31
 34/42 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy baratom (nem szerelmem) aki arab volt. Jol kijottunk de csak barati alapon. Nagyon figyelmes volt es gondoskodo, a tenyeren hordott. Aztan elmentunk vhova amit en szerveztem, igy en neztem ki az odautat is. Kozben (mint utolag kiderult es nyoma sem volt a neten elore) lezartak egy utat es emiatt nem tudtunk arra menni, ahogy en utananeztem. Nem tragedia szerintem, elofordul.de akkor elojott az igazi enje es leteremtett, h maskor nezzek mar utana rendesen, h csak kopni nyelni nem tudtam. Probaltam mondani, h errol igazan nem tehetek de ramhvoltott(!!) h o mar elmondta, amit gondol,ugyh en fogjam be. Azota nem allok vele szoba, annyira megalazo volt es megerositette a "roluk" kialakitott sztereotipiat,h a no neve kuss. Egyszeru tortenet, de igy kezdodik mindig....amugy o is europai orszagban eltek evek ota, ahogy en is, nem tudom a hazajaban mi mindent engednek meg meg maganak
2016. szept. 5. 15:27
 35/42 A kérdező kommentje:

Szép egy történet.:)

Amúgy tényleg az a durva, hogy mennyire a végletek emberei a muszlim pasik, és én mondhatom ezt nyugodtan, hiszen a barátom is az.

A tenyerén hordoz, és királynőnek érezhetem magam mellette, de ha ideges mondjuk valami családi probléma miatt, akkor képes rajtam levezetni a dühét. És tényleg "shut up" van a nőnek. Érdekes világ.

2016. szept. 5. 15:59
 36/42 anonim ***** válasza:
Egyutt laktok? Vagy legalabb egy orszagban? Mielott hozzamennel mindkettot ki kene probalni vele
2016. szept. 5. 16:07
 37/42 A kérdező kommentje:
Nem élünk még együtt. Miután kiköltöztem (Európa), szeretné egyből a "nikah"-t, ami az iszlám szerinti formális házasság egy mecsetben. Ennek semmilyen jogi kötelezettsége nincs rám nézve. Gondolom enélkül nem akar együttélést, ami az ő szempontjából érthető, az enyémből kevésbé. Amúgy én még ettől is félek kicsit, mi van, ha nem enged haza a családomhoz arra hivatkozva, hogy most már az övé vagyok. Meg egyáltalán, veszekedni sem szeretnék ilyen miatt, hogy hazajöhetek-e vagy sem. (Anyukám nagyon ellenzi ezt az egészet amúgy.)
2016. szept. 5. 16:26
 38/42 anonim ***** válasza:

#32, nem "véleményem" van, és az nem rossz.

Részben tanítok elég sok iszlám országból érkezett fiút lányt, részben meg a szakmám is társadalomtudomány, de épp elég a te információd is.

Azt csak a te agyadban létezik, hogy az ő szertartása szerint esküvő rád nézve nem kötelez semmire. Attól kezdve te nem leszel.

Én javasoltam, hogy ezt ciánnal is el lehet érni, mert

leépíted a társas környezeted

megváltoztatod az öltözködési viselkedési szokásaidat

otthagyod a munkahelyedet, ha úgy dönt

nem kell azon törni a fejed, hogy te melyik országban akarsz élni

azon se, hogy te egyáltalán akarsz-e valamit

meglátogathatod-e anyádat

Meg hasonlók. Szóval úgy tűnsz el a világodból, mintha meghaltál volna. Volt, de már nincs. Nincs hír felőle, nincs jele, hogy volna. Ennyi.

2016. szept. 5. 16:55
 39/42 A kérdező kommentje:

Utolsótól kérdezem:

Tegyük fel, h igaz, amit leírtál. Én nem kételkedek.

De rengeteg nő megy hozzá muszlim férfihez, sokan felveszik még a vallásukat is. Szóval te általánosságban azt gondolod, hogy mindegyik ilyen nő megszűnik létezni? Tudjuk, hogy vannak itt olyan fórumozó magyar nők, akik simán megcáfolnának. Ők teljesen boldogok pl.

2016. szept. 5. 17:08
 40/42 anonim ***** válasza:
Bocs h beleokoskodom, de te mar most sem vagy boldog...ilyen felelemmel semmi ertelme hazasodni. A szerelem sajnos nem eleg ahhoz..
2016. szept. 5. 17:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!