Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátommal 2 éve vagyunk együtt. Boldogok vagyunk, nagyon szeretjük egymást, és hosszú távra terveztük a dolgokat. Mindketten egyetemisták vagyunk. Egyetlen problémám van. Mit tehetnék?
A barátomnak van egy barátnője,régóta jóba vannak már mielőtt megismerkedtünk is ilyen volt a kapcsolatunk DE mióta én vele vagyok szerintem nem normális,hogy időközönként még mindig ott alszik ez a lány nála vagy fordítva.
Tudom,hogy nem csalna meg DE én akkor se szeretem ha ez a lány barátja néha ott alszik vagy ő nála.
Természetesen tud róla hogy én ezt nagyon nem szeretem és nem akarom,de nincs változás. Két éve tűröm ezt,és egyre rosszabb.
Mit tehetnék? Ti mit tennétek a helyemben?
Előre is köszönöm a válaszokat.
#18: ez, hogy egy ágyban alszanak vagy nem, megint egy kitalált, értelmetlen kritérium. Ha másik szobában alszik, akkor kevesebb az esélye, hogy megkívánják egymást? Ha nem az ágyon, hanem az ágy mellett, a földön alszik, akkor már nem gyanús? De ha közelebb van az ágyhoz, mint egy méter, akkor már mégis az?
Ne érts félre, a helyzet, amiben vagy, tényleg nem jó. Amire rá akarok világítani, az az, hogy nem jól álltok hozzá. Te legalábbis biztosan nem, és válaszolók sem.
Neked nagyon komolyan és aprólékosan át kéne gondolnod, hogy van-e bármi VALÓDI okod arra, hogy féltékenykedj. Abból, amit leírtál, nincs. Jó a kapcsolatotok? Nyitottak, őszinték vagytok egymással, meg tudjátok oldani a problémáitokat? Ha igen, akkor én nem aggódnék a helyedben. Ha nincs valódi okod féltékenykedni, akkor észre kéne venned, hogy csak az önbizalomhiány vagy önértékelési probléma beszél belőled, és ezért vagy féltékeny, ezen kéne túllépni. És akkor arra is rájössz, hogy mennyire értelmetlen azzal foglalkozni, hogy egy ágyban alszanak-e vagy sem.
Ugyanakkor a barátodnak figyelembe kéne vennie azt, hogy neked ez problémát okoz, és minden erejével meg kéne próbálnia megerősíteni téged. Nyilván úgy, hogy nem szakítja meg a kapcsolatot a barátjával, mert az nem jó megoldás, csak a te alapvetően irracionális viselkedésed megerősítése, ami senkinek sem használ. Innen nem tudom megítélni, hogy megteszi-e a részét.
Az ok az együtt alvasra: buli utan közelebb van a párom lakása mint az öve megis 10 perc villamos a távolság a párom és a lány lakása között.
Egyik fele a társaságnak azt mondja,hogy okvetlenül nem esik jól a másik meg hogy biztos van valami köztük.
Hosszú távra tervezünk igen. És őszintén remélem hogy ez mihamarabb megváltozik.
Értem,hogy szoros barátság van köztük és ahogy mondaná a barátom nincs olyan fullos a barátnője mint én,de ez nagyon nem izgat. Nővel fekszik egy agyban aki nem én vagyok.
Remelem el tudom érni,hogy gondolkozzon el azon,hogy ez nekem nem jó.
Én nem kérem hogy vége legyen a barátságuknak csak ennek legyen vége.
Ha nem tesz az ügy érdekében majd,valóban nem érek neki sokat.
Te melyik véglet vagy?
Hogy hagyjam el vagy törődjek bele és fogadjam el?
Szerintem, állítsd kész tények elé. Próbáld meg vele megbeszélni. Nézd meg mit reagál és aszerint dönts. De ne hagyd magad ennyire megalázni. Legyen NŐ létedre egy kis tartás benned. Jó, lehet, hogy túlreagáltam az előző kommentem, és sokaknak ez belefér. De már csak a párunk felé sem etikus. Nekem ez nem férne bele. Lehet, hogy nem véletlenül nem bírod a lányt. Én páromnak is vannak lány barátai. De ismerem őket (szerette volna, hogy megismerjem őket pont az ilyen félreértések elkerülése végett). De sosem csinálna olyat, hogy mondvacsinált okok miatt maradna nála. Nem, hogy még a képembe vágja, hogy együtt is aludnak. Én tudom, hogy ha taliznak, akkor csak beszélgetnek. Mert tudom, hogy egyik fél részéről sincs több. De ez több a ti esetetekben. Mert ha téged is vinne megint másabb lenne. De te is érzed, hogy ez így nem jó. Ne legyél naiv, ne engedd magad megvezetni. Így is 2 évet elpazaroltál és álomvilágba ringattad magad.
25L
Köszönöm.
Még ma ő volt meg sértődve meg nem ír/írt.
Még én lettem a gonosz meg a rossz,mert nem tetszik ez a dolog nekem és most nem hajlandó beszélni.
De ahogy látom a női válaszolok többsége egyet ért velem,hogy ez nem normális.
Hát persze, hogy nem normális. Még akkor se hagynám, ha messze laknának egymástól. Még akkor se, ha nem egy ágyban aludnának.
A barátodat zavarná, ha te rendszeresen egy pasi ágyában aludnál?
Valószínűleg igen.
De nem hagyhatja hogy a legjobb barátja 2 órát sétáljon haza :)
régen nekem is volt egy jó fiú haverom. nem lakunk olyan messze,mégis felajánlotta,hogy aludjak nála buli után. én nemet mondtam. aztán utólag kiderült,hogy több csaj barátnője aludt már nála buli után.ha nem is elsőre,de előbb utóbb történtek ott dolgok. nem mondom,hogy a barátodnál is biztos ez van,lehet tényleg kishúgként tekint a csajra és nem feküdne le vele. de én nem lennék ebben olyan biztos.
egyébként ha fontos lennél neki,akkor megértené mi a bajod és vagy mellőzné az ott alvást,vagy legalább annyit megtenne,hogy a kanapén aludna az egyikőjük vagy a földön. vagy téged is meghívna..
pl nekem most lányként volt olyan,hogy a barátom fiú haverjával aludtunk együtt buli után.mármint én meg a barátom az ágyunkban, a fiú haver meg a kanapén. ez így egyáltalán nem bizarr. de ha kettesben aludnék a barátjával egy ágyban,na az bizarr lenne. és itt is azért aludtunk vele együtt,mert másik településen lakik és éjszaka már nem jár busz.
ha nem messze laknak egymástól,akkor megoldható szerintem,hogy mindenki otthon aludjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!