Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez a normális?
Az az oka, hogy mindig van egy szolgáló, aki megcsinálja helyette. A szüleinél az anyja, nálatok meg te.
Első körben kérd meg, hogy ne hagyja ott a tányért, tegye a mosogatóba. Ha következetesen csak azt mosogatod el, ami ott van, egy idő után nem lesz tiszta tányér, és mindenhol belebotlik egy tányérba. Idővel zavarni fogja, akármilyen trehány is.
A szennyes ruháknál nálam bevált: azt mosom ki, ami a szennyestartóban van. Nem fogom körbevadászni az összes szobát, hogy hol van zokni, póló széthagyva. Nincs egy tiszta alsó? Érdekes, én kimostam mindent... Gyorsan eljutottunk oda, hogy a zoknikat egymásba gombócozva teszi a szennyesbe, és csak az van a széken (pl), amit még fel akar venni.
Az, ha csak kéred, ő letojja, egy idő után berágsz, és nagy duzzogva, de megcsinálod, nem megoldás. Elvégre neki az a célja, hogy ezt te csináld meg, és ne ő. Eddig bevált!
én is arra tippelek,hogy amíg otthon élt addig ezt nyugodtan csinálhatta,az anyja egyből megjelent és mindent elpakolt utána szó nélkül.
te ne csináld ezt..első körben ülj le vele beszélgetni erről és mondd meg neki,hogy mire figyeljen. gondolom fel sem tűnik neki.
második körben ha megint széthagyja maga után a cuccokat,akkor már legyél drasztikus. ne pakolj utána el. addig nem ehet tiszta tányérből,amíg el nem mossa maga után a régit.
ha kint hagyja maga után a tejet az asztalon,akkor igya meg poshadtan.
ha a szennyes ruháit széthagyja a földön,akkor addig nem lesz tiszta ruhája,amíg be nem rakja a szennyestartóba vagy inkább a mosógépbe.
ha ezek sem válnak be,akkor lehetsz drasztikusabb. pl kidobálod a kukába a cuccait,amit széthagyott maga után stb..
de mondom,először kezdd az elbeszélgetéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!