Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ki a hibás? Ki az áldozat?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki a hibás? Ki az áldozat? Ezek után mi legyen?

Figyelt kérdés
Tegnap összevesztem a barátnőmmel,kiakasztott,és véletlenül eljárt a kezem.Csak egy pofon volt.Fogta magát,elment a konyhába.Odamentem bocsánatot kérni,ő közelebb jött,hirtelen izomból lágyékon rúgott,majd amikor összegörnyedtem a fájdalomtól,orrba térdelt.A földre estem,többször gyomorszájon rúgott.Aztán azt mondta,hogy ha mégegyszer csak megpróbálok rá kezet emelni,álmomban elvágja a torkom,nem számít mennyit kap érte.Tudom hogy az apja sokszor megütötte az anyját meg őt is,de nekem ez akkor is sok volt.Rettegek tőle.Szakítsak?Jelentsem fel?
2016. aug. 22. 20:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
86%

Nem elmebeteg.

Ha nem úgy próbálod megoldani a problémát, hogy a nálad nyilvánvalóan jóval gyengébbet jól fejbeb..szod, akkor ő sem így reagált volna. Ráadásul úgy, hogy tudod, hogy gyerekkorában rengetegszer végignézte ezt a jelenetet, sőt, ő is kapott. Te rettegsz? Na ne röhögtess… gondolom a nagy önsajnálatodban meg se fordult a fejedben, hogy ő mit érezhet.

Muszáj volt megvédenie magát tőled, ha ezt most nem teszi meg, nem fekteti le az alapszabályokat, akkor mostantól akkor ütöd-vered, amikor akarod… persze, pici pofon, aztán két pici pofon, aztán jaj, csak meglegyintettem, ezért borult le terhesen a lépcsőn, és vetélt el… satöbbi. Vak komondorotok nincs véletlenül…?

Aki meg azt írta, hogy fordítsuk meg, annak csak gratulálni tudok… mégis mióta beszélünk egyenrangúságról fizikai erőszak esetén, amikor egy felnőtt emberre támad egy kétszer akkora, 5-ször erősebb, másik felnőtt ember??? Szánalmas, dühítő, és végtelenül szomorú, hogy van, aki a kérdezőnek ad igazat.

2016. aug. 22. 21:13
 12/26 anonim ***** válasza:
21%

Tehát ha 10 centivel alacsonyabb vagyok, akkor simán agyonverhetem a másikat?

Az erőszak nem megoldás! És igenis különbség van egy pofon meg aközött, hogy agyonverjük a másikat és halálosan megfenyegetjük.

2016. aug. 22. 21:16
 13/26 anonim ***** válasza:
75%
Megérdemelted.
2016. aug. 22. 21:20
 14/26 anonim ***** válasza:
93%
Az, hogy kisebb termetű, nem jelent semmit. Gondolom tanult önvédelmet. Lehet túlreagálta és te is max visszakèzből egy pofont érdemeltél volna, de ő pont az ilyen a környezet elől menekült gondolom.Nem akarta az anyja példáját követni aki ezekszerint hagyta magát meg a gyerekét is megveretni... Ezért a barátnőd megtanulta megvédeni magát... lehet úgy gondolta, hogy megmutatja, hogy te jársz rosszabbul ha ilyen történik, ő aztán nem lesz áldozat, nála nem érsz el semmit ezzel. A gyermekkori traumák olykor súlyos dolgokra késztetik az embert felnőttkorba. Lasd azt, hogy megfenyegetett, hogy megől. Na az a része mar nem normális.. a többi jó lecke volt. A másik, hogy akármennyire is felidegesít neked sincsen jogod megütni. Mi az, hogy lekeversz egy pofont, hogy fejezze már be? Ilyen nincs. Se férfi, se nő részéről nem elfogatható dolog. Ha ordít, ordíts vissza, de mi jogon ütsz meg bárkit is? Ha az anyád felidegesítene annak is lekevernél? Nincs különbség. A veszekedést nem úgy kell megoldani, hogy osztasz pár pofont, hogy "fejezzed már be"...
2016. aug. 22. 21:23
 15/26 anonim ***** válasza:
79%

"válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.

# 11/14 Időpont ma 21:13"

"Vak komondorotok nincs véletlenül…?"

Szakadok :D. Teljesen egyetértek minden szóval...

Majdnem minden kapcsolatba úgy kezdődik az erőszak, hogy az egyik megüti a másikat, aztán eleinte "jajj sose fog előforduni mégegyszer csak bocsáss meg! " aztán mégegyszer, a sokadiknál meg már nincs bocsánatkérés sőt aztán te leszel a hibás, utána a szemedbe mondja, hogy azért kaptad mert megérdemled, majd a másik fél annyira retteg, hogy a végén nem bír kilépni a kapcsolatból.

2016. aug. 22. 21:31
 16/26 anonim ***** válasza:
5%
Ajtócsapkodás, tányércsörömpölés, fakyea! (Y) :D
2016. aug. 22. 21:39
 17/26 anonim ***** válasza:
15%

A csaj kicsit agresszív.

Azért a helyedben csak megemlítettem volna neki, hogy ha a történtek után még egyszer kezet emelek rá, akkor már soha többé nem lesz esélye senki nyakát elvágni. Hogy egálban legyünk fenyegetések terén is. :D

2016. aug. 22. 21:44
 18/26 anonim ***** válasza:
84%

háát.. "Tudom hogy az apja sokszor megütötte az anyját meg őt is" emiatt mondom, hogy megérdemelted. Necces :/ Mivel tudtad is..

Viszont maga a kérdés szerinte kamu, de grat, mert legalább az érdekesebb fajtából.

2016. aug. 22. 21:54
 19/26 anonim ***** válasza:
64%
Wow látom van itt par lepontozós b*lf@.sz aki szerint normális a családonbelüli erőszak.. gratulálok a szinthez!
2016. aug. 22. 21:58
 20/26 anonim ***** válasza:
91%

Nekem is agresszív apám volt.Megverte anyámat, engem is. Fél életen át állandó rettegésben éltünk. Én azt mondtam magamnak akkor, ha egyszer ebből kikeveredek soha senkinek nem engedem meg, hogy megüssön. Nincs joga a másik embernek arra, hogy kezet emeljen rám. Kikerültem a helyzetből, aztán sok év múlva, a férjem megütött. Nem ütöttem vissza de ugyanezt mondtam neki. Ha elalszol elvágom a torkod. Úgy mondtam, hogy megértse. Nem tettem volna meg de érezze azt, hogy milyen félelemben élni.

Aki üt az félelemben akarja tartani a másikat. Ez a félelem ural és cselekvésképtelenné teszi a másikat. Az egyetlen módja az önvédelemnek ha ezt megfordítod. Féljen az aki először ütött.

Szerintem szakíts. Egy szeretetteljes kapcsolatban nem üt senki, és nem akarja félelemben tartani a másikat. Ti mindketten féltek már. Ahol félelem ott nincs szeretet.

2016. aug. 22. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!