Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben kinek kellene alkalmazkodni a másikhoz?
Ha ennyire makacsok, hogy nem akarja egyik sem feladni az életét a másik miatt, akkor nincs értelme együtt lenni.
Egyébként szerintem Pesten könnyebb melót találni, mint Somogyban.
Ha mindkettejüknek olyan a munkája, aminél jobbat nehezen találna, vagy éppen a szakmája nem túl kelendő, és így van munkája, plusz a barátok, plusz a család, plusz a megszokott környezet, valóban rizikós bármelyiknek is lépnie. Nem lehet ezt elvárni egyiküktől sem. Ha valamelyiknek jobbak a lehetőségei, mittudomén, a családja messze van, a barátai meg korlátozott számban, és kb csak a munka tartja egy adott helyen, akkor azt mondanám, ha van lehetősége, keressen a másik városban. Már persze, ha szeretne. De egyetértek az elsővel, ha egyik sem akar költözni igazán, akkor nincs értelme a kapcsolatnak.
Persze, ha én lennék Somogyban, akkor kb tegnap költöztem volna fel Pestre, de ez az én személyes szocproblémám.
Ez innentől elemi logika vagy közgazdaságtan.
A megoldásokat sorra kell venni és az elérhető hasznosságok eredője szerint sorba rendezni:
- szakítanak
- mindkettő Somogy
- mindkettő Bp
- együtt egy harmadik helyre az országban
- együtt külföld
Hasonló esetet tudok,hogy mindkét félnek volt saját háza és egyik sem akart a másikhoz költözni,ők szakítottak.
Vegyetek számba minden nézőpontot,kinek van több barátja,család a környéken,munkalehetőségek,kinek lenne nagyobb áldozat és milyen tényezők miatt.
Hetessel értek egyet, itt sokkal több tényezőt kell figyelembe venni, mint a munkalehetőségek.
Engem például a munkám nem köt a lakóhelyemhez, de a családom, hobbim, barátaim igen, és ebből nem szakadnék ki semmiképpen, mert egy új helyen a támogató közegem nélkül elveszettnek érezném magam.
A páromnak ezzel szemben nagyon laza a kötődése a családjához, nincsenek barátai és a hobbija is bárhol űzhető. Volt olyan elképzelése, hogy vidékre költözik munka, megélhetés miatt, de ebben CSAK a munka játszott volna szerepet, és elfogadta, hogy a többi tényező miatt én egy bizonyos körzeten belül tudok csak költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!