Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ismer félre mindenki ennyire?
Önbizalomhiányos vagyok, félős, és szégyenlős. Ha valami gond van, akkor előszeretettel okolom érte saját magam. Nagyon a szívemre tudok venni dolgokat. Ha valakit szeretek, akkor azért akármit megtennék, és sokkal fontosabbnak tartom az illető igényeit a sajátoménál. Ezeknek a jellemzőknek megfelelően viselkedek, szóval ezek látszanak is rajtam.
Eddigi kapcsolataimnak és barátságaimnak mégis az lett a vége mindig, hogy hozzám vágták, hogy beképzelt és önző vagyok.
Nem arról van szó, hogy nem bírom a negatív kritikát, tisztában vagyok vele, hogy vannak rossz tulajdonságaim, el is fogadom, ha azok miatt beszól valaki, de épp ez a kettő, a beképzeltség és az önzőség nagyon távol áll tőlem.
Van bármi ötletetek, hogy miért gondolhatják ezt mégis rólam? Van egy pár hónapos kapcsolatom, és nagyon nem szeretném, ha ez is erre a sorsra jutna. :/
Két dolgot tudok elképzelni.
Az egyik, hogy te nem látod reálisan magad és lehet eszel olyat ami valóban önzőségről és beképzeltségről árulkodik (vagy lehet olyan dolog, amit önzetlennek tartasz, de azt valójában nagyon önzőnek élik meg. Ennek konkretizálásáért az illetékesekkel kell beszélni, mert mi azt innen meg nem mondjuk.
A másik, hogy a vita hevében az abszolút védekező állásba helyezkednek és mindent mondanak rád, csakhogy ne érezd jól magad.
Mondjuk egy konkrét példa: az egyik exem családja elég szegény, az én családom pedig jól él, szoktunk menni külföldre nyaralni. El akartuk vinni őt úgy, hogy nem is kell fizetnie semmit, max ha akar ajándékot venni a családnak, hisz a szállás kb ugyanannyi (így is két szoba kellett hármunknak), az autó ugyanannyit megy, mindegy neki hogy 3-an vagy 4-en ülünk benne, stb, meg úgy általában simán megengedhettük magunknak, előző években egy barátnőmet szoktuk vinni ugyanígy, de abban az évben neki nem volt jó. Na, a srác teljesen kikelt magából, hogy hogy képzelek ilyeneket, inkább takarodjak és szedjek fel valami milliomos pasit, azt rángathatom ide-oda, ha már ilyen önző vagyok.
Ugyanez a vita megvolt minden egyes alkalommal, mikor meg akartam hívni moziba, pizzázni, vagy akármi. Vérig volt sértve, pedig én csak azt akartam, hogy jól érezzük magunkat.
Vagy tényleg bunkó voltam?
Ha egy nő jobb valamiben, mint egy férfi. Itt ugye most a vagyon van terítéken, akkor az általában egy igen kényes helyzetet szül! Mert neki kéne meghívnia stb. Ő a férfi... ezek ilyen társadalmi dogmák, még a régi idők maradványa. Szóval te nem közelítheted meg úgy ezt a dolgot, mint ahogy a férfi tenné. "Megyünk moziba, meghívlak?"
Körülményesen, de előbb felveted, hogy mehetnétek moziba. Ha ő erre azt mondja, hogy nem , mert nincs pénze, akkor felajánlod, hogy ok, te szeretnéd nagyon megnézni azt a filmet, elhívod egy "randira" cserébe legközelebb ő hív el és ő választhat. Meg kell hagyni neki egy kiskaput, hogy megőrizhesse a férfi "méltóságát". Hogy úgy érezze egyenlő felek vagytok és ő gondoskodik rólad, vagy legalábbis egyenlő felek vagytok.
Szóval itt a gond, hogy nem látod át ezt a lelki szövevényt! És sok férfi büszkeségét sérti, ha nem ő az erős és gondoskodó.
(mondjuk bevallom, nekem is rosszul szokott esni, amikor nem vagyok abba a helyzetbe, hogy elfogadjam a randit, mert nincs meg a megfelelő anyagi háttér, ha épp én is szegényebb voltam, akkor kevesebbet voltam társaságba, nem mentem randizni, mert nagyon rosszul érzem úgy magam, hogy én ezt nem tudom viszont nyújtani).
Egy az egyben a dependens személyiség jellemzőit írtad le. Két nagyon hasznos laikusok számára is érthető módon írja le a működésed. Janet Woititz - Alkoholbetegek felnőtt gyermekei (ha nem is volt nálatok alkoholista a családban, se tévesszen meg a cím; rendellenesség működő családok esetében ugyanígy van)
Susányi Forward - Mérgező szülők.
Olvasgattam és tanulj magadról.
Simán lehet, hogy ilyen embereket vonzol, akik végül elutasítanak, mert nekik is alacsony az önbizalmuk. Pl. ez az exed, akit említettél tipikusan így viselkedik, attól, hogy nincs pénze kevesebbnek érzi magát, és így védekezik, hogy téged állít be inszenzitívnek.
Én is éltem már ezt meg barátokkal, pasikkal kapcsolatban a jobb családi háttér miatt-szerencsére ebből kezdünk kinőni, olyan korban vagyok, hogy mostmár mindenki dolgozgat,így ha nincs pénze, arról általában ő tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!