Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most tényleg neki kellett volna állnom éjszaka főzőcskézni a párom anyukájánál?
1,5 éve vagyok a barátommal, még nem élünk együtt, de már tervben van. Ő még anyukájával lakik. Van egy tanyájuk, amit szeretnek, és ahol közösen gazdálkodnak. Párom anyukája mindig azon szenved (időnként valósággal idegbeteg tőle), hogy nincs ideje főzni, ha késő este érnek haza onnan, valamilyen munka miatt. (Mind a ketten otthonról hordják az ételt, amit a munkahelyükre visznek).
Hozzáteszem, A nap végén ő 3-4 órákat fekszik a napon, tehát nem azért ér haza későn általában, mert annyi a dolga, hanem, mert napozni akar. Ennyi erővel megfőzhetne kint a tanyán is, fel van szerelve ott is a konyha mindennel.
Pár napja késő este jöttek haza a birtokukról, felvettek engem menet közben, hogy a barátomnál tudjak aludni. Este 9.30-ra értünk fel a lakásukra. Anyukája szenvedett, hogy jaj nincs kedve főzni, jaj nincsen kajájuk, jaj a barátom mit fog másnap enni. Se én, se a barátom nem foglalkoztunk vele, mert nem tartottuk olyan nagy problémának, mentünk aludni. Én gondoltam, majd eszik hideget, vagy rendel valamit.
Erre tegnap egy családi vacsorán "anyósom" látványosan felhozta mindenki előtt a témát, hogy nem volt ideje főzni, és "nekem kellett volna gyorsan odaállni a konyhába", csak a barátom biztos nem mert megkérni.
Mondtam neki szépen, hogy 1. nem állok neki főzni éjjel 9.30-kor, mert nem azért mentem oda, 2. idegen konyhában nem főzök, mert azt sem tudom, mi hol van, milyen kajákat használhatok 3. ő is nagyon haklis rá, hogy mit hova raknak/ vizeznek össze/ használnak rosszul a konyhájában 4. ha ennyire kardinális kérdés volt, mit esznek másnak, akkor szólhatott volna aznap reggel, hogy ha amúgy is főztem magamnak többet, vigyek belőle nekik is.
DE idegen konyhában akkor sem állok neki főzni, pláne nem este fél 10-kor. Erre nagyon megsértődött, szinte hozzám sem szól. Jogosan? (Amúgy a barátom is csak nevetett-kínyjában- az anyján.)
:) A 3 felnőtt ember mindegyike főzhetett volna, ha gond nekik, de a leírás alapján egyedül a mamának volt baja. Szóval én is csak nevetnék ezen, mint a barátod.
N
Én személy szerint éjjel-nappal üzemelek. Ha kell 9:30-kor, vagy 11:30-kor vagy hajnali 2:30-kor főzök. De miért kellene akkor? Úgyhogy nem minősülök ebben a kérdésben átlagban.
Már rég nem hallgatok arra, ha valaki látványosan elkezd panaszkodni, hogy jajj ez, jajj az, és ezzel célozgat arra, hogy neked kellene megcsinálnod. Kérjen meg rendesen, akkor megcsinálom.
Nem nagyon tudsz mit csinálni, ha a párod így volt nevelve. Bízzunk benne, hogy tényleg túl tud lépni ezen, és a közös életetekben megtanulja mindazt, amit eddig elmulasztott, de te sose leszel elég jó az anyja szemében, pláne, ha befogod a pici fiát a házimunkába. 3 fiam van, mindegyik képes ellátni magát, sose értettem, miért kell egy férfit életképtelenné nevelni.
A kérdésben egyébként igazad volt.:-)
Az éjjel 9.30-on jót nevettem :D
Kérdésre válaszolva: nem kellett volna nekiállnod főzni. Párod is felnőtt ember, ő is tudott volna készíteni magának valamit. Akár akkor este, akár reggel munkába indulás előtt.
Ha úgy volt nevelve, hogy mindig a feneke alá van tolva minden akkor lesz egy-két harcotok.
ui: Én most lettem kész a vacsorával, most volt időm, most vágytam főtt kajára. De ha más várta volna el, hogy álljak neki főzőcskézni nem csináltam volna semmit.
Az én feleségem sem főzne a szüleimnél, mivel tudja, hogy abból csak balhé és fintorgás lenne. Ő máshogyan főz, (sokkal egészségesebben), máshogyan pakol, mint az édesanyám.
Azonban az édesanyám sem várná el soha, sőt egyenesen kivenné a kezéből a dolgokat, hogy majd Ő megcsinálja.
Főleg ha a "kisfiáról" van szó. :D
Engem is úgy neveltek, mint a párod. Szóval soha nem kellett csináljak semmit.
Amikor összeköltöztünk akkor esett le a feleségemnek, hogy egy rántotta kifog rajtam, hogy-hogy is kéne...
Szerencsére Ő az a fajta aki elnézi ezt nekem, és képes bármikor felkelni nekem főzni.
Ha nálatok nem enged valaki, lesz belőle még vita! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!