Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnék gyereket a feleségemtől, de mikor felhoztam a házassági szerződést, hülyének nézett!?
Sziasztok.
Házasságban élek több éve, boldogok is vagyunk együtt és ennyi elég is a háttérsztoriból.
Idejét érezzük a közös gyereknek de bele szeretném foglalni a házassági szerződésbe, hogy akármelyikünk is kezdeményezi válást, a gyermek 3 éves korától legyen közös felügyelet alatt heti/heti vagy 2 heti váltással, hogy ne legyek hétvégi apuka. Erre teljesen kiakadt a feleségem, hogy el akarom venni majd tőle a babát.
Próbáltam vele megbeszélni, hogy nem szeretném kb soha se elhagyni, de akárki körülnéz a környezetében, azért van példa a jó házasságban is a válásra, mert megváltoztak a körülmények, érzések, egyszóval nem tudhatjuk mit hoz a jövő. Továbbá én nem akarok hétvégi apuka lenni akitől csak a havi csekket várja, ezért inkább ő venné el tőlem a gyereket ezzel a hozzáállással. Mit se mondjak, teljesen kiakadt. Ebből én valószínűleg nem fogok engedni soha, ezt majd mi megoldjuk valahogy. Inkább a véleményekre lennék kíváncsi hogy ez sok Nőnél "nem lenne elfogadott"? Mit gondoltok? Ki hogy érez ezzel kapcsolatban?
Hozzáteszem a legtöbb nő aki elfogadja a házassági szerződést, mert mondjuk van saját kereset, nem érdekli a pénz és szerelemből akar férjhez menni, ettől még simán elutasítaná az ilyen kitételeket..ez van..anyának kell a gyereke, mindig is ez volt a természetes..
Nem kell gyerek, mert nem írja alá a párod? nem baj,te jársz pórul ezzel a hozásállással, nem ő..ha ő akar úgyis lesz neki, csak nem tőled..
mintha tudhatná az ember előre, hogy milyen lesz a kapcsolata meg az élete 5 év mulva... jo is lenne, senki nem válna, szakitana, csalna és csalodna.. miért baj az, ha vaalki előreláto és tudatos, fel akar készülni egy esetleges rossz élethelyzetre ?
Ezt úgy hívják elhatározás és bizalom..régen az emberek tudták h akit elvesznek azzal egy életet fognak leélni..azok az idős emberek akikkel beszélgettem a témáról, elmondták h milyen boldog életet éltek a párjukkal és nem értik a "mai módit"..szóval azt kell levonjam ebből h régebben boldogabbak voltak a házasságok, persze volt ott is válás és rossz kapcsolatok, de a hozzáállás más volt épp ezért a végkifejlet is más lett..ennyi..ezt kéne megérteni..
Amúgy semmire sincs garancia, senki sem tudja magát bebiztosítani semmire..éppen ezért ajánlottam a kérdezőnek h fogadja el a helyzetet, szeresse a párját és gondoskodjon a maga módján arról h boldogan éljenek, amíg meg nem halnak:)másoknak is bejött, neki is befog:) ...
én nem szivesen élnék se 50, se 100 vagy 300 évvel ezelőtt, sem azt nem szeretném, hogy be kelljen valahová vagyoni alapon házasodni, se azt, hogy ha csak a Kis Joska szabad legény a faluban, akkor emiatt kelljen hozzámennem, se mángorolni, se kaszálni, se állatot etetni reggel-este, se 5 gyereket szülni, se kulturális élmények nélkül élni ..stb. azok az emberek egy olyan korban szocializálodtak, amikor nem folyt a médiábol a nagy Ő, szerelem, szerelmi házasság, boldog párkapcsolat-.... témák tömkelege, nem i hallottak ilyesmiről. ők összeálltak, ha volt kis szerencséjük, még valami vonzalom is volt köztük, persze nem ismerték egymást egyáltalán, és egy szövetséget alkotva leélték az életüket, sok munkával, fizikaival, mindenféle szellemi tevékenység nélkül . nem mondom ,hogy a mai világ nem beteg, de összeteszem a két kezem, hogy nem akkor születtem.. mivel a ma embere már individualizálodott, aktiv szellemi életet él (az előző generáciokhoz képest még a nyolckeres roma srác is azt él, ha legalább kijárta a 8 általánost , esetleg továbbment középiskolába..), nem a fizikai munka és a sokgyerekes családmodell továbbvitele teszi ki az élete 99%-át. összehasonlithatatlan élethelyzetek..
de nem értem, miért jön ez ide, hogy függne össze 2016-ban az, hogy egy idős néni nosztalgiázok az életéről, akármilyen is volt, akárhogy is szinezi ki magában, hisz neki mások voltak a határai és a lehetőségei is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!