Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szeretnék gyereket a feleségem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretnék gyereket a feleségemtől, de mikor felhoztam a házassági szerződést, hülyének nézett!?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Házasságban élek több éve, boldogok is vagyunk együtt és ennyi elég is a háttérsztoriból.

Idejét érezzük a közös gyereknek de bele szeretném foglalni a házassági szerződésbe, hogy akármelyikünk is kezdeményezi válást, a gyermek 3 éves korától legyen közös felügyelet alatt heti/heti vagy 2 heti váltással, hogy ne legyek hétvégi apuka. Erre teljesen kiakadt a feleségem, hogy el akarom venni majd tőle a babát.

Próbáltam vele megbeszélni, hogy nem szeretném kb soha se elhagyni, de akárki körülnéz a környezetében, azért van példa a jó házasságban is a válásra, mert megváltoztak a körülmények, érzések, egyszóval nem tudhatjuk mit hoz a jövő. Továbbá én nem akarok hétvégi apuka lenni akitől csak a havi csekket várja, ezért inkább ő venné el tőlem a gyereket ezzel a hozzáállással. Mit se mondjak, teljesen kiakadt. Ebből én valószínűleg nem fogok engedni soha, ezt majd mi megoldjuk valahogy. Inkább a véleményekre lennék kíváncsi hogy ez sok Nőnél "nem lenne elfogadott"? Mit gondoltok? Ki hogy érez ezzel kapcsolatban?

2016. márc. 14. 19:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
milyen kapcsolat és bizalom, amihez szerződés kell?
2016. márc. 14. 21:52
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

10es!

A szövegértés látom neked sem az erősséged.

Felhívnám a figyelmed a kérdés leírásának első sorára:

Házasságban élek több éve, boldogok is

vagyunk együtt és ennyi elég is a

háttérsztoriból.

Emellett Magyarországon a törvények már rendezték a "házassági szerződést": a házasság előtti vagyon, az ajándék és az örökség sosem közös.

Ne amcsi filmekből tanulj polgárjogot.

2016. márc. 14. 21:55
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Szép,hogy így megtervezitek a válásotokat gyerekvállalás előtt... Miért nem inkább a közös jövőt tervezgetitek?
2016. márc. 15. 00:02
 14/26 anonim ***** válasza:
Irto hulyen hangzik a hazassagi szerzodes a mar meglevo feleseggel. Barmennyire is megertem a problemadat, de azert a torvenyeket ily modon felulirni?! A gyereket is meg szoktak kerdezni 6 eves kortol. Illetve egy valasnal van egy csomo mas tenyezo is ami befolyasolhatja a gyerek elhelyezeset. Es a vegen mar a feleseged vette el toled a nem letezo gyereket. Ha te szeretnel lenni a biologiai apja a gyereknek ne faraszd szegeny feleseged ilyen baromsagokkal. Miert nem a hazassag elott jutott ez eszedbe?
2016. márc. 15. 00:04
 15/26 anonim ***** válasza:

válási statisztikák ma Magyarországon : 60-65 %

fennmarado házasságok : igencsak jeelntős része pocsék kényszerkapcsolat a gyerek vagy a hitel vagy a közös ház miatt.

párkapcsolati problémák aránya :10-ből 9 é fél embernek lesz jeelntős párkapcsolati problémája..

2016. márc. 15. 00:14
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

No vagyok, sztem ez rendben van. Viszont azert tiltakozik ellene (valahol ertheto modon) mert ezzel limitalva vannak a lehetosegei, ol: mas orszagban eles, stb. Szoval ez olyan mintha valaki arra kerne, h en csakis abban az orszagban elhetek mint az apa mert kot a szerzodes, es ha mondjuk megkapom almaim melojat New York-ban, akkor jobb ha lemondok rola:-))

Szoval ez itt nem csak a gyerekrol szol. Nekunk nincs gyerekunk, egyikunk sem akar de mar az elejen leszogeztem, hogy ha esetleg lenne es valnek tole, akkor mindennap latjatja, viheti ahova szeretne, sot:-))

Szoval ez ezert nehez, nem azert mert nem akarja, h kivedd a reszed a gyereknevelesbol. Viszomt ilyen feltetelek mellett, nem biztos h bevallalnek veled egy gyefeket, mert az elet kiszamithatalan:-))

2016. márc. 15. 01:00
 17/26 A kérdező kommentje:

A gyereket is megkérdezik igen, de ahogy olvasom, szinte 100% ban az anya kapja a gyereket. Az az igazság, hogy akármit is írtok le, hogy miért baj ez, pl 16-os válasza, az ugyanúgy rám is érvényes. Tehát akkor ha az anyuka ki akarna menni külföldre a hihetetlen ajánlatával az álom állásra foghatna csapot papot és megy a gyerekkel, nekem meg küld egy sms-t hogy akkor a hétvégén ne igen menjek. Miért is tehetne meg ilyen dolgokat az egyik fél, míg a másik nem? Sokan úgy hiszik, lehet jogosan is a fene tudja, hogy az anyának egy kicsivel több joga van a gyerekre mint az apának. Szeretném hinni, sőt én hiszem is, hogy ez nem igaz.

Jól van köszönöm a válaszaitokat, kivétel nélkül én mindenkinek zöld kezet adok. Azt tudom, hogy akárkinek akárhogy is esne ez, én e nélkül nem fogok gyereket vállalni, olvasva ezt a válási arányt és társait. És nem azért, mert nem bíznék a feleségemben most, nem azért mert ő sem bízik bennem most, hanem mert én sem úgy gondolkozok most mint 5 évvel ezelőtt és a feleségem sem. Ezt valaki már kifejtette helyesen. És én sem azért szeretnék gyereket hogy ha úgy adódik akkor azt elvegyék tőlem!

2016. márc. 15. 06:42
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Hiába írsz ilyen szerződést, látom nem érted.

A röghöz kötés már pár száz éve nincs Magyarországon.

Külföldre max nyaralni viheti az engedélyed nélkül.

Kitelepüléshez gyámügyi engedély is kell.

A válási statisztika nem pontos.

Ha levonjuk azokat az apákat, akik simán lelépnek, és eszük ágában sincs nevelni a kicsit, illetve azokat akik addig nem vettek részt a nevelésében, megkapjuk a valódi arányt.

Ami úgy 50%.

A férjemet és a bátyját a bíróság apósomnál helyezte el. Ő tudta biztosítani a megszokott környezetet illetve addig ugyanannyi részt vállalt a nevelésükben, gondozásukban.

Most már a GYED sem kifogás. A férfiak is elmehetnek.

De az az apa, aki hazaérve ledobja magát a tévé-számítógép elé, és nem foglalkozik érdemben a gyerekkel,(sajnos ez sokkolóan gyakori) annak esélye sincs a bíróságon.

De fordítsuk meg egy kicsit az elméletet.

Először is tegyük fel, hogy a bíróság elfogadja (nem fogja) ezt a szerződést.

Viszont a feleséged időközben alkalmatlanná válik a gyerek gondozására. Legyen mondjuk egy pszihés probléma.

Szóval hetente átadnád a gyereket egy kezeletlen pszihiátriai betegnek mert évekkel ezelőtt ezt írtad le?

Ugye nem.

Javaslom írjátok vécépapírra. Mert kitörölheted vele.

2016. márc. 15. 10:45
 19/26 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudod ennyire biztosítani magadat..egy nő sem tudja..senki..éppen ezért ha boldog családi életet akarsz, akkor ne abból indulj ki h majd változnak az érzések(a tieid gondolom)..és igen is jó ha van egy kis vesztenivalód, legalább jobban megbecsülöd azt amid van..

Amúgy a társadalmi hozzáállás is az, ha egy anya nem harcol a teljes felügyeleti jogért, akkor rossz anya. Én örülnék ha a párom lenne annyira jó apa h átvállalja a gyereket közös felügyeletét, szóval nem vagyok a téma ellensége.

Amúgy ez az "akármelyikünk is kezdeményezi válást" című dolog azért vicces,mert a nők gyerekkel már nem nagyon szokták pasizgatni..persze lehet nincs igazam..

2016. márc. 15. 21:05
 20/26 anonim ***** válasza:

és igen is jó ha van egy kis vesztenivalód, legalább jobban megbecsülöd azt amid van..

mintha tudhatná az ember előre, hogy milyen lesz a kapcsolata meg az élete 5 év mulva... jo is lenne, senki nem válna, szakitana, csalna és csalodna.. miért baj az, ha vaalki előreláto és tudatos, fel akar készülni egy esetleges rossz élethelyzetre ?

2016. márc. 15. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!