Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnátok, ha a párotok felhozná nektek azt, hogy írjatok házassági szerződést illetve, ha megkérdez titeket, hogy mit gondoltok erről?
Én nem kötnék házasságot ilyen emberrel, mert számomra kiderülne belőle, hogy
1. Nem gondolja komolyan a dolgot.
2. Nem bízik meg bennem.
Nem terveznék hosszú távon semmiképp olyan emberrel,aki már az elején azt fontolgatja, ha esetleg elválunk, milyen módon őrizze meg a saját vagyonát. Hiszen ez egyértelmű jele annak, hogy számára a házasság nem vagyonközösség, és továbbra is úgy gondolkodik, hogy enyém-tied. Neki is jobb, ha inkább keres egy olyat, akivel komolyan is gondolja.
Igen, tudom, a mai világban ez már természetes gondolkodásmódnak számít. Én viszont egy életre kötök házasságot, és nem néhány évre.
Na, most megkapom a mai extra mínusz pontokat, az biztos.
A mi helyzetünkben úgy gondoltam volna, hogy betegesen bizalmatlan. Mégpedig azért, mert egyikünknek sem volt szinte semmije, csak a kis fizetésünk. Nem is nagyon valószínű, hogy valamelyikünk annyira magasan a másik felett fog állni anyagilag, hogy le kelljen bármit is papírozni.
A házasság előtt szerzett vagyon meg amúgy sem lesz közös, az esetleges örökség sem.
Olyankor látnám talán értelmét, ha nagyon nagy jövedelembeli különbségek vannak, vagy az egyik fél vállalkozást indít és a családtagjai is érintettek, meg hasonló esetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!