Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hagyjam ott vagy tartsak ki mellette?
Megismerkedtem egy sráccal,elolvadok tőle,kölcsönös a vonzalom,minden mesébe illő..
Egy hónapja vagyunk együtt ,a kapcsolat elején mesélte,hogy sajnos hitelt örökölt,aminek issza is a levét és fizeti is..azonban előkerültek dolgok,amiket pedig nem..úgy áll hozzá,hogy nem érdekli,mert mit tudnak csinálni,én mondtam,hogy ráterhelhetik a fizetésére is akár..kiderült,hogy 6 millióval üldözik...a rózsaszín köd eloszlott..van köztünk 12 év és megmondtam neki,hogy az én életem most kezdődik és nem szeretném,hogy a hitelei miatt,vagyis a felfogása miatt ne mehessek el valahová,vagy ne vehessek meg valamit 22 évesen..nem.akarok azon idegeskedni,ha már összeköltöztünk (mert ő 2-3 hónapon belül ezt akarta) vajon mikor kezdik el tőle levonni a tartozást...akkor dolgozhatnék azért,hogy eltartsam magunkat,nem.jutnánk soha egyről a kettőre,pedig hihetetlenül beleszerettem,őt is megviselte,érzelmileg nagyon labilis férfi.
Nem szeretném más igáját húzni,mert ennyi pénzt bizony egy életen át fizetni kell..félek,hogy az én életem.is tönkremenne..azt mondja én vagyok a szemét és önző,hogy mondhatok ilyet,hogy nem csak magamra gondolok és magam féltem..dehát ez a normális szerintem..
Bűntudatom van nagyon,mert egyébként annyira szeretnivaló...,de ezt az életet nem élhetem más hibája miatt..
A hitel nem évülhet el ugye?
hát együtt valószínűleg nem tudtok annyi közös programot csinálni,ha neki ekkora hitele van,illetve főleg,ha a fizetése nem jó a hitelhez!
Mond neki, hogy ő is lehet egyedül könnyebben fizetné,mint melletted.
Ő ezt nem fogja fel bajnak,nem érti mi a bajom ezzel..felháborodik,hogy ezt a súlyt neki.kell cipelnie,ez igaz,de úgyis kihat rám is az egész...:(
2#
jó peremén? ezt nem értem
3#
Igen én is így látom sajnos,kicsit tényleg bűntudatom van és sajnálom,de jobb,ha most véget vetek ennek úgy érzem ..
Nem vagy te buta! Nagyon jòl làtod!
Tipli van!
Hasonló helyzetben voltam, kitartottam. Mindenáron. Ahogy lett valami pénzem, mindig a házára költöttem, mindent megpróbáltam, ami tőlem telt. Semmi igényem nem volt, sem új ruhák, sem szórakozás. Évekig.
Aztán olyan helyzetbe kerültem, hogy nem találtam munkát huzamosabb ideig, maximum egy-két hónaposakat, olyan helyen lakunk, ahol nem könnyű.
Erre kidobott.
Csak tanulságként említem.
Azért azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy ÖRÖKÖLTE a hiteleket, tehát nem a saját hibájából került ilyen helyzetbe.
Bár az is érdekes kérdés, hogy miért nem derült fény a hitelek meglétére a hagyatéki tárgyaláson, ahol még vissza lehetett volna utasítani az örökséget, amennyiben a mínuszok meghaladták a pluszokat. (Pl. ha örökölt a hitelek mellett egy 20 millás házat, akkor jócskán pluszban van, megéri bevállalni a törlesztést. Ellenben ha a hiteltartozásnál alacsonyabb értékben örökölt ingatlant vagy ingóságot, akkor nem éri meg, ezért vissza lehet utasítani.)
Szóval ennek kellene utánajárni, ill. annak is, hogy amennyiben a hagyatékin felmerült a hitel is, akkor tájékoztatták-e megfelelően. Ha pedig nem volt szó erről, akkor meg lehet-e úszni valahogy a fizetést, merthogy a hitelező (bank) nem jelentette be az igényét, így esetleg elévülhet. Forduljatok erre szakosodott jogászhoz, egy tanácsadást megér a dolog.
A hozzáállása pedig nem biztos, hogy felelőtlenség, lehet egyszerű tudatlanság is. Nem mintha változtatna a helyzeten. (Valóban ráterhelhetik a fizetésére, vagy elárverezhetik az ingó és ingatlan vagyonát adott esetben.)
Ez az egész pedig csak akkor érvényes, ha VALÓBAN örökölte a hiteleket. Járj utána. Ha kiderül, hogy kamuzott, és ő vette fel, akkor én is csak azt tudom javasolni, hogy tedd lapátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!