Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet feldolgozni egy 9 éves kapcsolat véget egy szociopataval?
Aki nem volt ilyen kapcsolatban, az nem is érti miért lehet egy ilyen emberhez is akár, de ragaszkodni.
Van amikor normálisak... Azt lehet szeretni, és a hibákat elviselni. A kérdező sem tudta, hogy ilyesmi a párja. Valószínűleg talán 9évvel ezelőtt nem is volt semmi probléma. Az emlékek, az együtt töltött idő teszi ragaszkodóvá mindkét felet. Ettől aztán nehéz megválni. Van akivel tervezünk, akivel akarjuk az életet...és aztán meg kell tőle válnunk.
Az élet rendszerint választások elé állít minket, ahol fejlődni kell és akarni kell a változást. Anélkül csak poros babák vagyunk egy polcon.
10, a pszichopaták okosabbik része a pszichiátereket (talán még a hazugságvizsgáló eszközt)is be tudja csapni.
jól elítéltétek a kérdezőt, amiért bedőlt egy aprólékosan kidolgozott és valószínűleg jól begyakorolt tervnek. nem értitek, hogy mire az ember rájön vagy megsejt valamit, már késő. én megértem.
évek óta nem láttam az én volt kedvesem, akit pszichopatának tartok. még mindig nehéz elfogadni, hogy hazugság volt, mert természetesebben viselkedett és őszintébbnek tűnt, mint bárki, akit valaha ismertem.
kérdező, ha teheted, olvass fórumokat, angolul van rengeteg. ez egy baszott nagy csata, vess be mindent, ami eszedbe jut. mozogj minél többet. amennyit csak az egészséged enged. kifulladásig.
beszélj minél több emberrel erről, nyilván azzal, aki nem él vissza vele (pszichológust is bevethetsz). szedj vitamint, keress programokat, ismerj meg új embereket, menj a szabadba, idd a napot. törődj a külsőddel, amennyire teheted, hogy jó legyen tükörbe nézni.
keress könyveket, pl. http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__4661496-p.. ha érdekel, utánanézek, nekem mi van itthon, elfelejtettem a címét.
neten olvashatsz még manipuláció, passzív agresszió, családon belüli bántalmazás/erőszak, egyenlőtlenség témakörében. van erre blog is. ja és a nárcisztikusokról. tudom, hogy nem pontosan fedik, de az információ itt fegyver.
a holtodiglant is ajánlom, és angol hangoskönyvek is vannak szintén ilyen témákban.
minél jobban töltsd ki az időd. dolgozz sokat, szórakozz, takaríts aprólékosan.
írj nyugodtan nekem, ha még mesélni szeretnél. ez az én terápiám magamnak:)
megtettem mindent, amit fentebb írtam, és így is nehéz. más gyógymódot nem ismerek.
a legfontosabbat kifelejtettem. telefonszámtörlés (akkor is, ha fejből megy a száma), facebook-törlés, és ne reagálj, ha keres. ne magyarázz, ne támadd, ne panaszkodj neki, ne mondd, hogy ne keressen, mert akkor biztos, hogy fog.
angolul ezt röviden úgy mondják, no contact.
jól megfogta az egyik válaszoló. most jössz le az anyagról. nagyon rossz, de közben tudod, hogy ezt most csakis magadért teszed, ami felemelő érzés.
drukkolok!
mikor volt az, hogy már nem őrjöngtem? mikor elkezdtem találkozgatni valaki mással, egy pár hónappal azután, hogy legutoljára beszéltünk.
szerintem nem igaz, hogy az idő elrendez mindent. be lehet kattanni, ha egyfolytában ezen jár az eszed.
biztatásnak még annyi, hogy a no contact nekem nem ment elsőre. mint valami mágnes. de megpróbáltam újra meg újra meg újra. kitűztem magamnak olyan célokat, hogy "csak ma ne hívd fel."
esetleg arra is számíthatsz, hogy évek múlva is random megkeres időnként. de én már tiszta vagyok, és soha nem reagálok semmit. hadd hívjon.
eszembe jutott közben, hogy elkezdtem vezetni egy naplót még a szakítás előtt, amibe MINDENT leírtam, amit valaha mondott velem kapcsolatban vagy más dolgokkal kapcsolatban, ami nekem fontos volt. akkor vettem észre egy csomó ellentmondást a viselkedésében. pl. tipikus, hogy gyakran változtatja az álláspontját, de minden alkalommal úgy adja elő, mintha mindig is így gondolta volna. és még te érzed magad hülyének ettől a forgatástól.
Az enyém a nárci és a pszichopata egyvelege volt (inkább nárci, de sok az átfedés), én is értem amit Kérdező ir. A helyzet az, hogy ők olyan szinten manipulálnak, hogy persze, hogy nem tudsz szabadulni tőle. Nekem is az ex beprogramozta, hogy csak ő szerethet annyira (hogy aztán folyton nőket keressen mellettem), senki más. Úgy fogalmaznék, hogy lehet, Te nem is őt magát szereted, hanem pusztán az érzést....nem tudom.
A sokadik nőnél én pontot tettem a végére, utána persze bekattant, azóta is kínlódik. De megérte, mert tönkrementem így is.
Koszonom a hozzászólásod!
Igen pontosan ezt hallgattam sok éven keresztül, hogy soha nem leszek boldog nélküle , es soha nem fog ugy szeretni senki mint o, a sok vitáról pedig en tehetek, sot kb minden rosszrol en tehetek, arról is amikor megcsalt, arról is amikor üvölt velem...
Szerintetek egy ilyen ember képes lesz valaha boldog lenni,vagy normálisan élni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!