Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért lett divat sokaknál a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lett divat sokaknál a túlzott anyagi elvárás manapság? Miért nem elég semmi sok átlagos, elvileg normális, tanult nönek?

Figyelt kérdés

Adott egy 6 éves kapcsolatom. Egyetem elején indult, akkoriban gyorsétteremben dolgoztam. Ö meg egy gyárban hétvégén. Meglett a diploma, nyelvvizsga mindkettönknek. Anyagi téren minden rendben volt, legalábbis eddig úgy hittem.

A koszos, barátokkal együtt kivett albérletböl ma egy új építésü 55nm-es lakást bérlünk.

A rosszul fizetö meló helyett mindketten 180 nettót keresünk (sajnos hiába a diploma, szaktudás, örülhetünk hogy van munkahelyünk - sok kollégát bocsátottak el az évek alatt)

Nem volt autónk, most egy 7 éves jó középkategóriás autónk van.

Nyaralni soha nem voltunk, azóta minden évben a közeli tengerpartokra megyünk.

Sajnos kiborult a bili hétvégén. A fejemhez vágta, hogy mi soha nem megyünk semmi izgalmas helyre, mert neki minden barátnöje, munkatársa bejárta már huszonévesen a világot. Persze a fizetésük ugyanannyi mint nekünk. Mind járt már az USA-ban több hétre, a távolkeleten több helyen és Spanyolországnál közelebb nem mennek nyaralni. Sielni járnak, Valentin napon meg külföldi wellnessbe. Meg húsvétra is becsúszik egy hétvége. Mutogatta a képeket hogy 6 barátnö is a 40 fokban nyaralgatott most Szilveszterkor (amúgy mind ugyanolyan albérletben lakik mint mi, ugyanannyi a kiadásuk. Nem az olcsó lakásom spórolnak)

Egy USA 3 hetes nyaralás ismeröseim szerint akik voltak, 800 ezer - 1 millió forint/fö. A távolkelet a fele is lehet akár de az se olcsó.

El se tudom képzelni, hogy lett ez ilyen általános! Átlagos nök, átlagos fizetéssel! Szerintem ez nem a magyar valóság! Nagyon nem!

Persze kibukott hogy a pasijuk minimum 2x annyi keres mint ök! De ez sem indokolja. Én az európai nyaralás mellett maradt pénzt félreteszem hogy saját lakásunk lehessen. Ezek szerintem semmit nem tesznek félre, nem gondolnak a jövöre.

Én is szivesen nyaralgatnék évi 5x, de akkor az lesz a baj, hogy 30 évesen egy albérletben vagyunk, nem sajátban.

Megkaptam hogy nekem férfiként legalább 1.5x annyit kéne keresnem, hogy öt boldoggá tegyem és élvezhessük az életet.

Más is tapasztalta ezt manapság?

2016. jan. 4. 09:50
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Úristen! Nem szereti annyira, hogy boldoggá tegye egy USA úttal? Nagyon sekélyes vagy utolsó és ezt nőként írom. Ha ilyenre vágyik a hölgyike, teremtse elő magának, ne mástól várja! Nem szereti, mert inkább a közös jövőre gyújt? Épp azért teszi, mert tervez vele, nem elveri ami van, hanem befekteti a jövőjükbe. Kedves kérdező, én kiadnám az útját, inkább előbb, mint később, ebből nem fog kisülni semmi jó. Különbözőek az igényeitek. huszonévesen én is jártam épp eleget a világot, de normál keretek közt és sosem a párom pénzéből. Mindig úgy utaztunk, hogy az megfeleljen mindkettőnk anyagi lehetőségeinek. Azóta már mások a prioritások, hásasok vagyunk, közel a 40-hez, gyerekekkel, közös kasszával persze. Viszont sosem vártam el, hogy elkápráztasson mindenféle luxus dolgokkal és külsőségekkel, hogy menőzzek a többiek előtt, pedig hosszú ideig lényegesen többet keresett, mint én. Mostanara kiegyenlítettebb a helyzet. Értelemszerűen, így tartaléka is több lett, a házunkba lényegesen több pénzt fektetett, de ott is én ragaszkodtam a papírozáshoz, aminek azóta persze már nincs jelentősége, mert gyerekeink
2016. jan. 4. 10:44
 12/35 anonim ***** válasza:

...vannak. (lemaradt, elnézést!)

Bírom az ilyen vérszívó nőket, akik csak bele akarnak ülni a tutiba, de tenni nem nagyon akarnak érte!

2016. jan. 4. 10:45
 13/35 anonim ***** válasza:
Oké, nem az utolsónak szántam, de mire begépeltem, már írtak mások is, de nyilván érti, akinek szólt! :)
2016. jan. 4. 10:48
 14/35 anonim ***** válasza:
nő vagyok, és nem hiszem el, hogy ilyen van! A barátnőd egy anyagias kis szívtelen nőcske, én tuti azonnal lapátra tenném, egy beszélgetés után. Vagy észhez tér, és felfogja, hogy nem ettől lesz valaki boldog, vagy mehet ahhoz, aki ezt megadja neki, de nem siratnám meg az biztos.
2016. jan. 4. 10:52
 15/35 anonim ***** válasza:
10%
Nem szereti annyira,mert a kérdező megengedheti magának.A másik hat nőt is a pasija vitte.A kérdező smucig és nem tudja boldoggá tenni a nőjét.
2016. jan. 4. 11:16
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha a barátnődet nem érdekli a közös jövőtök, inkább menne most Bora-Borára, akkor nem tudom, mennyire érdemes vele tervezni.

Nekünk is úgy volt, hogy nyáron megyünk majd nyaralni, el is újságoltam sokaknak, nagyon beleéltem magam, lelkendeztem, aztán hopp, a párom megkérte a kezem, csodálatos érzés, jövő tavasszal esküvő és utána nem két filléres nászút, inkább arra gyűjtenénk, mégsem megyünk nyaralni (max Balatonra, de külföldre semmiképp). Aki nem csak a szórakozásért "tartja" a másikat, az belátja, hogy 5-10 év múlva is lehet menni világot látni, és mennyivel jobb érzés azt úgy csinálni, hogy már saját tulajdonú ingatlanba lehet hazamenni, nem csak albérletbe.

Egyébként meg, már nem azért, de egy párnak közösen kellene egymást boldoggá tenni, és nem csak a nőnek várni, hogy az úriember szépen szórakoztassa, anyagiakon felül is. Az, hogy a jelenben van pénze az embernek elmenni az USÁba 3 hétre, nem jelenti azt, hogy meg is teheti, hogy elmenjen. Nem tudom, mennyi idő alatt gyűlt össze ennyi pénz, de felteszem 180 nettóból nem két hónap alatt. Ha házat akarsz, akkor egymillió egyébként is kevés, akármilyen elképzeléseid is vannak, ha most elherdálod egy nyaralásra, akkor legközelebb valami másra kell, és sosem gyűlik össze annyi, amennyi egy felnőtt élethez kell.

2016. jan. 4. 11:43
 17/35 anonim ***** válasza:
6%
Ha a barátnőd pénzéhes lenne,alapból gazdag pasit keresett volna,nem téged.Nem is kitartott,neki is van munkája.Azt azért beláthatod,hogy nem mindegy ha egy csomó hasonló anyagi helyzetű barátnőjéről látja,hogy milyen jól megy nekik.Benned nincs már meg a szerelem,ha nem vágysz arra,hogy boldognak lásd.Más lenne a helyzet,ha nem ilyen életszínvonalon élnétek.Vagy kárpótold egy utazással,vagy mondd neki,hogy más az értékrendetek és inkább keresen egy gazdag pasit,mert ő is megérdemli,nem csak az a hat másik nő.
2016. jan. 4. 12:43
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a barátnőd pénzéhes lenne,alapból gazdag pasit keresett volna,nem téged.Nem is kitartott,neki is van munkája.Azt azért beláthatod,hogy nem mindegy ha egy csomó hasonló anyagi helyzetű barátnőjéről látja,hogy milyen jól megy nekik.Benned nincs már meg a szerelem,ha nem vágysz arra,hogy boldognak lásd.Más lenne a helyzet,ha nem ilyen életszínvonalon élnétek.Vagy kárpótold egy utazással,vagy mondd neki,hogy más az értékrendetek és inkább keresen egy gazdag pasit,mert ő is megérdemli,nem csak az a hat másik nő."

xD

Ha ezt te komolyan gondolod, te vagy a kategória szégyene.

2016. jan. 4. 12:49
 19/35 anonim ***** válasza:
7%
Itt mindenki pénzéhesezi a másikat,de nem tudom nektek hogy esne azt látni,hogy a barátnőitek milyen helyekre eljutnak,miközben ti nem,pedig megtehetnétek.
2016. jan. 4. 13:20
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

"Itt mindenki pénzéhesezi a másikat,de nem tudom nektek hogy esne azt látni,hogy a barátnőitek milyen helyekre eljutnak,miközben ti nem,pedig megtehetnétek."

1. Fel kell nőni és nem a barátnőket irigyelni, mert egy gazdag férfi dákóját szopják, hogy licitálni tudjanak egymásra.

2. Láttál te már közelről pénzt? 180e-ből hogy jutsz el USA-ba vagy Ázsiába? Örülsz, ha a Horvátországba/Görögországba el tudsz menni.

3. Nem a férfi dolga megteremteni a pénzt a nő irigységből elszabadult igényeire.

2016. jan. 4. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!