Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha sosem mond el semmit a párunk, abba bele kell törődni?

Figyelt kérdés

Lassan 1,5 éves kapcsolatban vagyok egy 21 éves fiúval. Az lenne a problémám, hogy az elején mindig féltem attól, hogy ez úgysem fog sokáig tartani, hiszen én vagyok a párom életében az első lány. Nem lehetek olyan önző, hogy elvárjam, hogy én legyek az életében az utolsó is. Nagyon sokszor szoktunk vitatkozni apróságnak tűnő dolgokon, pl. ha oktalanul ordibál velem. Nagyon ragaszkodó természet, bár nem tudom miért, szoktam kritizálni. Legfőképpen ez azóta jellemző, amikor a távkapcsolatunk megváltozott 1 év után, így pár hónapja már egy helyen élünk, hetente többször is találkozunk. Én mindig nagyon őszinte vagyok hozzá, de sokszor volt már rá példa, hogy napokig tagadott előlem valamit, hazudott nekem, pedig tudtam, hogy mi az igazság, csak ezzel azt akarta elérni,hogy én érezzem rosszul magamat, mert ezt feltételezem róla, a végén mégis kiderült, hogy nekem volt igazam. Nem mond el nekem semmit, még ha tudom is rá a választ, inkább letagadja .Elképzelhető, hogy ez is az én hibám, hiszen biztos fél tőlem. A legnagyobb baj itt mégis az lenne, hogy nem érzem azt,hogy megbízhatok benne teljes mértékben.

Sosem mondja el nekem,hogy mire gondol, mi bánthatja őt ebben a kapcsolatban, csak beburkolózik a problémái mögé és várja, hogy az megoldódjon. Szeretnék rajta segíteni, magamon is, de nem tudom, hogy milyennek kellene lennem . Néha jól jönne az is, ha megmondaná a szemembe,hogy mit csinálok rosszul, ennek ellenére sosem mondana rám egy rossz szót sem, én pedig mindent rázúdítok, és félek,hogy pont emiatt fogom magamtól elűzni.

Röviden és tömören így tudnám jellemezni a kapcsolatunkat, és szeretném kikérni ezzel kapcsolatban a véleményeteket!

22/L

2015. dec. 18. 13:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez ìgy sajnos semmiképp nem mondhatò jò kapcsolatnak. Ez komoly kapcsolat ismérve, hogy mindent megosztatok egymàssal, megbeszélitek a problémàkat, titkokat, a lényeg mindig a bizalom.

Ezt csak vele tudod megbeszélni, màs nem fog ebben nagyon segìteni. Ha legközelebb làtod, hogy baja van, akkor hozd fel finoman, hogy Te szereted õt, fontos Neked, nyugodtan elmondhatja a gondjait, azért (is) jàrtok.

Ne haragudj, de picit úgy tûnik, mintha picit erôszakosabb Nô lennél, lehet a baràtod visszahúzòdò. Ilyen esetben az erôsebb személynek kell visszafognia magàt, hogy a màsik kicsit ki tudjon bontakozni. Ne akard Te hordani a nadràgot, sokszor kérd ki mindenben a véleményét (filmezés, séta hely), és mielött valamiért szòlsz neki, gondold àt 3szor, hogy megér-e még akkor is, ha igazad van. Ne nyomd el ôt, ha Te is làtod, hogy nehezen nyìlik meg. Ne vàrd el, hogy megmondja, hogy viselkedj, ezt Neked kell tudnod, ha felnôtt vagy, a pàrodnak max akkor kell szòlnia, ha valamit nagyon rosszul csinàlsz. Egy jòideig szerintem nyelj le dolgokat, ne szòlj olyanért, ami nem egetrengetôen zavarò, csak élvezzétek az együttlétet. Ez a lényeg az egészben, nem? :)

Jah, és picit butasàg azon agyalni, hogy mikor fogod elveszìteni és miért...ezzel valòban csak ellököd magadtòl és idegesìtô leszel. Ha valaminek vége kell lennie úgyis vége lesz, akàrmennyit kattogsz rajta, de ha esetleg müködn, akkor csak elrontod az aggòdàssal és a faggatàsàval. Majd szòl, ha akar.

F29

2015. dec. 18. 14:13
 2/8 anonim ***** válasza:

A kapcsolatotokban nulla a kommunikáció.

Ha másfél éve nem voltatok képesek egy normálisat beszélgetni, akkor el kellene gondolkodnod. 22 éves vagy. Lépj tovább. Igen, ez ilyen egyszerű lehet. Jelenleg együtt vagy egy néma 21 évessel, aki mellett állandóan aggodalmaskodsz, hogy miért hazudik, miért tagad, miért nem mond el, mi bántja, mit érez, satöbbi.

Ennek a problémának a megoldását nem kéne magadra vállalni, a fiúnak vannak/lehetnek problémái, amiket viszont mással kell kezelnie. Az már bőven gond, ha másfél év után még mindig semmi kommunikáció nincs közöttetek.

Kell ez neked így 22 évesen? Amikor életvidámnak, boldognak kellene lennie egy fiatal párnak tele közös gondolatokkal, nagy beszélgetésekkel, kirándulásokkal, miegymással. Te meg ott nyűglődsz mellette. Közben meg megy az idő.

2015. dec. 18. 14:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy vissza kellene fognom magam, nagyon sok mindent le is nyelek neki. De egyszerűen nem tudom felfogni, amikor azon is behisztizett, hogy nem akartam h ott aludjon mellettem, mivel nagyon horkolt. Mondtam neki,hogy ez így nem lesz jó, mert én sem olyan vagyok, akire vágyik, de erre megfenyegetett,hogy megöli magát... Nem tudom már, mit reagálok túl és mit nem.
2015. dec. 18. 14:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Az, kérdező, hogy a horkolás miatti ne-aludj-mellettem-ből ilyen messzemenő reakciója lett, alátámasztja azt, amit írtam, valami súlyosabb problémája van a fiúnak, amit már kezeltetnie kellene. Értsd: pszichológus.

Ne haragudj, de ennyire fiatalon nem arról kellene szólni egy kapcsolatnak, hogy mindketten szorongtok. Semmi felszabadultságérzet nincs bennetek. A fiú vélt vagy valós problémája aláássa a te mindennapi jó érzésedet, csak szenvedés az egész. Ez nem kapcsolat. Ez egy semmi, amiben még rosszul is érzed magad. 22 évesen döntsd el, hogy a semmi kell vagy egy normális párkapcsolat.

Nem tudok és nem is lehet mást javasolni, mint hogy beszélni vele, hogy kérjen segítséget egy hozzáértő embertől, mert ez az érzelmi manipuláltság, hogy ezzel-azzal fenyegetőzik, csak még jobban megmérgezi a kapcsolatotokat.

Vigyázz erre a fenyegetőzésre, mert ezzel megbéníthat, megbéklyózhat és érzelmileg ellehetetleníthet, megnyomoríthat. Nehogy már kényszerből maradj vele és ne válassz egy számodra kielégítő, normális, vidámsággal teli életet. Gondolkozz.

2015. dec. 18. 14:31
 5/8 A kérdező kommentje:
Számtalanszor mondtam már neki, hogy nem tudok rajta kiigazodni. Ha ezt így elmondanám neki,hogy csak nyűglődünk egymás mellett, mivel felszínes az egész, akkor azt válaszolná: "sajnálom, hogy neked csak ennyi jön le az egész kapcsolatunkból, meg mindent meg szoktunk egymással beszélni, mindent elmondok neked mostmár, ne mondjál már ilyeneket, mikor mi szeretjük egymást"... most erre mit reagáljak?
2015. dec. 18. 14:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem azt, hogy ez egyszerűen nem igaz. És hozzál fel példákat is. Írd le, hogy miket nem sikerült megbeszélni, hogy érzed magad a kapcsolatban, mi az, amit te nem kapsz meg tőle.

Áltathatja magát, hogy szerinte ez a kapcsolat rendben van, de ez csak az ő téves elgondolása. Nyilvánvaló, hogy te nem érzed magad ebben jól. Ez a társas magány a lehető legrosszabb. Ez felemészt mindent.

Én tényleg nem értem, hogy ezt másfél évig hogyan lehetett bírni. És azt sem, hogy mit akarsz még tőle. Ennél a teljes magány is jobb.

Állítsd válaszút elé azzal, hogy elmondasz neki minden fenntartásodat a kapcsolatotok vonatkozásában. Ha hárít, meg szerinte minden jó, akkor nincs mese, egyszerűen közölni kell vele, hogy ez neked nem jó. Lépj tovább. Nélküle. Hidd el, neked lesz jobb. Felszabadulni ez az alól az érzelmi nyomottság alól.

2015. dec. 18. 14:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, megfontolom majd őket. :)
2015. dec. 18. 15:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal. Kedves Kérdező, téged érzelmileg zsarol ez a fiú, úgy hogy ő képtelen egy normális kapcsolatra. Ne haragudj, de tagad meg titkol előtted dolgokat úgy hogy te tudod az igazat? Jézusom! Erre hogy építhetsz?

Nem csak fontolgatni kéne a válaszokat, hanem ott hagyni a barátodat (vagy midet, mert bocsi de nem neveznék a barátomnak, PÁROMNAK senkit aki megnyomorít lelkileg) egészen egyszerűen.

Majd rájössz később hogy ennél jobb döntést nem hozhatsz. Persze rajtad múlik hogy hány évet bxszcsizol el a legjobb éveidből... ;)

2015. dec. 19. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!