Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mint nem dohányzó belenyugodnál abba, hogy a párod nem szokik le a dohányzásról?
Azoktól kérdezem, akik nagyon nem szeretik a cigit. Nem csak azzal van baj, hogy büdős, de ugye pénzes dolog, ezen kívűl egészségkárosító. Talán egyforma ok mind a három számomra.
Ha valakit nagyon szeretsz, képes lennél ezt elfogadni?
Köszönöm a válaszokat! Hát igazából én is úgy voltam vele, hogy cigissel nem...aztán jött a párom. Ő már akkor dohányzott. Igazából interneten ismerkedtünk össze, nem is akartam vele találkozni több okból is, de aztán mondott valamit, és én belementem, gondoltam oké, szórakozzunk egyet. Hát egy hónap múlva már nem tudtam hazudni magamnak...teljesen kész voltam, így még nem estem bele senkibe, pedig én ha szerelmes vagyok, akkor nagyon. Mondta mindig, hogy leakar szokni, de múltak az évek és nem történt meg. De én annyira szerettem, hogy képtelen voltam csak ezért elhagyni. Ezenkívűl minden klappolt. Összeköltöztünk, megszületett az első gyerekünk, utána áttért az elektromosra. Évekig azt szívta, aztán sajnos elromlott és vett szálasat és húzta halasztotta, hogy vesz másik elektromosat. Mondtam neki, hogy ebből visszaszokás lesz. Tagadta, de csak visszaszokott úgy, hogy felesbe csinálja most. Ez nyár óta megy. Ez előtt nem sokkal meg kiderült, hogy ez-az egészségügyi problémája van és a cigi is lehet indok. Aztán most megy egyre hallom, hogy az elektromos még rosszabb, mint a szálas, még csak hallomásból tudom, majd utánaolvasok. Igazából soha nem az anyagi része volt a legzavaróbb, mert nem probléma, persze több pénz megmaradna, de oké. Mindig az egésszége aggasztott. Tegnap este egy mélypontra jutottam ezzel kapcsolatban, ezért írtam ki a kérdést.
Elhagyni nem tudnám ezért, de egyszerűen nem tudom elfogadni, próbálom időről időre mondani neki, de eleinte sokkal "rosszabb" voltam, sűrűbben mondtam. Már 11 éve vagyunk együtt. Olyan jó lenne, ha rá tudnám venni, hogy leszokjon, de tudom, hogy ezt csak maga döntheti el fejben, nem tudom befolyásolni ebben. Az a baj, hogy azt hiszi, hogy az élvezetet, a pénzt sajnálom tőle, de hiába mondom, hogy nem ez a legfontosabb-de persze az is benne van, hogy számomra értelmetlen dologra dobja ki a pénzt, de oké, ezt a részét lenyelem. Az egészsége érdekel, mert nem akarom elveszíteni. Mondhatnám, úgy szeretjük egymást, mint az első pár hónaptól kezdve-persze ez nem igaz, mert kicsit átalakul a dolog, de inkább elmélyült, de még mindig szerelemmel szeretjük egymást. Ezért is fáj annyira látnom, hogy károsítja magát. Sajnos a családban felőlük nem ritka a rákos megbetegedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!