Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért hiszik az sokan hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszik az sokan hogy az első kapcsolatukból nem lehet házasság?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan vannak úgy fiúk, és lányok is hogy nem azzal törődnek hogy mennyire szeretnek valakit, ha szeretik is és ő neki az első eléggé komoly kapcsolata akkor is inkább a biztos kapcsolatát feladja, és keres másikat magának, mondván hogy kevés az az egy, még nem élte ki magát stb. , tapasztalatokat akar meg hasonlók. Ez miért van ? Talán mert ciki lenne hozzámenni/elvenni az első komolyabb partnert ?
2010. márc. 22. 09:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem ciki. De tegyük fel, hogy szereted a csokifagyit, imádod, de eddig még soha másmilyet nem is kóstoltál. Akkor honnan tudhatod, hogy mondjuk nem szeretnéd-e jobban a pisztáciát, vagy a vaniliát, vagy a citromot?
2010. márc. 22. 09:57
 2/16 anonim ***** válasza:

Nekem most van először "komolyabb" kapcsolatom. Eddig csak egy-két hetes kézenfogós kapcsolataim voltak, abból is csak kettő. :)

Mostani barátommal (22/F) már több minden történt, szeretem őt és ő is nagyon szerelmes belém. Neki már több komolyabb kapcsolata is volt, egy-két évesek.

Már többször is tett rá utalálást, hogy simán el tudja képzelni, hogy velem éli le az életét, meg hogy nyolcvan évesen is ugyanúgy fog szeretni, és reméli, hogy nekem nem lenne baj, ha ő lenne az egyetlen fiú akivel szeretkeztem... És én tényleg nagyon szeretem őt, de ilyenkor néha kicsit pánikba tudok esni, nem tudom miért. Szeretem, és nem tudom elképzelni magam mással, nekem is eszembe jutott már, hogy jó lenne örökké vele lenni, de akkor is kicsit megriaszt a gondolat. Mindegy, most élvezem hogy vele lehetek, aztán meglátjuk hosszútávon mi lesz belőle. :)

Sok sikert mindenkinek a szerelemhez! ;)

17/L

2010. márc. 22. 10:00
 3/16 A kérdező kommentje:
Van benne valami :P, de az embereket sajnos nem úgy választjuk mint a fagyit ! mondjuk a fagyiról se tudjuk hogy milyen ha még nem ettünk olyat, de szerintem azért egy társ nem egy fagyi :P
 4/16 anonim ***** válasza:
nem azért mert ciki, hanem egyszerűen amíg azt s etudja mi az hog ypárkapcsolat mert nincs túl 50-en, addig honnan tudná, hogy az az ideális amit éppen elsőnek megtalál ??? tök racionális nem?
 5/16 A kérdező kommentje:
De itt az első komolyabbról beszélek ! mert pl van akinek volt vagy 25 futó, meg ezaz 1-2 hetes kapcsolata előtte, főleg ilyenekre gondolok ! Ha azt a hozzáállást követném amit mondtok, akkor végig kellene menni a föld egész lakosságán nem ? Mert mindig mindenkinél van jobb alapon ez lenne az ésszerű!
2010. márc. 22. 10:03
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, egyébként nem mindegy, hogy mikor jön az első komolyabb kapcsolat! Nekem anno 15 évesen jött, 20 éves koromig tartott, és 16-17 évesen mi is azt hittük, hogy majd össze fogunk házasodni, és együtt éljük le az életünket, meg rózsaszín felhők és szívecskék között lebegtünk, és hasonlók. Aztán persze nem így lett, mert időközben felnőttünk, és az életünk nem egy irányba folytatódott, nem egyformán fejlődött a személyiségünk, és vége lett. Már 18 évesen tudtam, hogy nem fogom vele leélni az életemet. Nem is bánom, hogy így lett, sok hibát elkövettem abban a kapcsolatban, amiből sokat tanultam, és ezeket a hibákat a férjemmel szemben nem követem el:)
2010. márc. 22. 10:17
 7/16 anonim ***** válasza:
Statisztika.
2010. márc. 22. 10:31
 8/16 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem nem csak úgy lehet tapasztalatokat szerezni, hogy mindenkivel lefekszik az ember, akivel egy kicsitis komolyabb a kapcsolata (vagy akár csak futó kaland).

Szerintem 15-16 évesen egyáltalán nem is kéne nemi életet élni, így elkerülhető az, hogy valaki komolytalanul menjen egy kapcsolatba.

Szerintem a szex lényege, nem az, hogy élvezkedjünk, hanem hogy az egy életre választott társunk irányába kifejezzük, mennyire szeretjük.

Ha ezek lennének az alapelvek, akkor sokkal több boldogabb házasság/párkapcsolat lenne és kevesebb válás/szakítás.

Megnézném annak az embernek az életét (visszamenőleg), aki egykoron azt mondta, mindent ki kell próbálni, sok-sok-sok tapasztalatot kell szerezni (a szexben).

Akik ezt mondják, nem azért mondják, mert úgy gondolják, "van még mit tanulniuk és profik akarnak lenni, mire eljön az igazi". Ez egész egyszerűen önző élvezkedés.

Persze ezt soha senki nem fogja bevallani, se magának, se másnak.

Ezért tart a világunk ott, ahol.

Lehet lepontozni.

2010. márc. 22. 10:33
 9/16 anonim ***** válasza:
én a barátommal 1éve vagyok együtt, előtte legalább 1évig voltunk jóbarátok mindenfelé együtt mentünk, szóval érdekes.aztán itt is ez a dolog van, hogy ő 17 éves, én 16 és úgy látom tényleg szeret, előttem nem deküdt le senkivel én vagyok az első komolyabb kapcsolata még kb fél évig olaszban is laktam közben és kijött egy hétre, állítólag nem csalt meg.szóval a lényeg, hogy ő is azt mondja engem akar feleségül venni meg gyerekek, komolyan eltervezett mindent, hogy mi hogy lehetne majd, de nagyon félek, hogy idővel mi is úgy járunk mint a környezetemben nem egy ilyen fiatal pár, hogy 2-3 év után a fiú dobja a lányt mondván, hogy mást is ki akar próbálni, bár eddig minden viszonylag jól alakult..nem tudom
2010. márc. 22. 12:18
 10/16 anonim ***** válasza:
27%

én elhiszem

csak sztm többször ki kell próbálni

nem szabad rögtön leragadni az elsőnél

egyszer élünk

de amúgy látom még nem írták terhes vagyxd

2010. márc. 22. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!