Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg a páromnak, hogy kell egy kis távolság úgy, hogy ne bántsam meg?
Hasonló helyzetben vagyok, de már a kezdetektől úgy alakítottam, hogy magamra IS legyen időm, és a páromnak is. Plusz a kölcsönösség jegyében néha nálam is vagyunk.
Az pedig, hogy "be vagy fordulva", független a kapcsolati problémáktól.
"kapsz egy is szünetet tőlem, addig bármit megtehetsz amit csak szeretnél"
Tuti nem fog ellenkezni :)
Miért nem szakítasz időt magadra? Űzöl hobbit, pihensz, sportolsz, akármi, ami kirángat a letargiából?
Egy kapcsolat nem arról szól, hogy non-stop a másik seggében kell lenni, már elnézést a kifejezésért.
"Most meg ùgy elszáll egy nap, hogy èszre sem veszem ès a nap vègèn rájövök, hogy magammal megint nem foglalkoztam. Vannak terveim, de elkezdtem őket halogatni. Nem akarom, hogy a vègèn bunkóvá ès türelmetlennè váljak."
Pedig ehhez fog vezetni.. hosszú távon megsínyli a kapcsolatod, ha folyton úgy érzed, nyomás alatt vagy. Semmi baj nincs azzal, ha igényelsz egy kis saját teret, az egy abszolút természetes dolog. Ha a barátod ezt nem fogja fel, kicsit nyomatékosítani kell benne.. :) Beszéljétek meg. Viszont az is fontos, hogy következetes maradj az elhatározásodban, ne adj fel valamit, amire szükséged van, csak mert az adott pillanatban 'ellágyul a szíved'. Hosszú távon az semmi jóra nem vezet.
Saját tapasztalatot osztok meg veled.
Az előző barátnőm egyszer mondta, hogy ilyesmi helyzetben van, mint te; otthon alig volt, edzés és munka után nálam volt, mentünk valahová, stb. Mondta, hogy szeretne egy kicsit otthon lenni, magára is időt szánni. Én megértettem, és másnaptól elmentem inkább motorozni, barátokkal lenni, stb. Majd egyszer csak jelentkezett, hogy oké, "kipihente magát", aztán szépen rendben éltük tovább az életünket utána.
Azt gondolom, hogyha értelmes ember a barátod, meg fogja érteni. Egy normális kapcsolatban mindkét ember áldozatokat hoz. Azzal, hogy te folyamatosan nála vagy, gyakorlatilag te áldozol egyedül. Neki is meg kell hoznia azt az áldozatot, hogy pár napig hiányozni fogsz neki.
És megnyugtatásként: nem volt semmi mellékgondolatom, hogy esetleg megunt, megcsal, stb.
Tudni kell kommunikálni. Jelen esetben neked kell tudni elkommunikálnod értelmesen a problémádat, neki pedig fel kell fognia.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!