Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom és az anyám nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom és az anyám nem jönnek ki túl jól egymással, a barátom belemászott egy vitába, és nem védtem meg. Hibáztam, de most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az anyám eléggé nemtörődöm lett egy ideje viszont alaptalanul és viszonzatlanul magasak az elvárásai mindenkivel szemben. Sok konfliktust szült ez az elején, de hiába próbáltam megbeszélni vele, meg sem hallotta amit mondok. A nevelőapám sem hitt nekem. Úgyhogy a barátomnak mondtam mindig el, hogy mi a baj.

Talán többször is mondtam neki, mint kellett volna..

A végén annyira idegesítette már ami itthon van nálunk, hogy annak ellenére, hogy sokszor megkértem rá, hogy maradjon ki belőle amíg itthon lakok (nem szeretnék cirkuszt, már úgy is csak pár hónap), akkor is elintézte, hogy a nevelőapámmal tudjon beszélni négyszemközt, és elmondott neki mindent amit látott, és amiket mondtam neki. A nevelőapám viszont gondolkodás nélkül mindent visszamondott anyámnak..

Anyám persze nekemrombolt később, amikor már egyedül voltam, hogy tudok e róla, hogy miket mond a háta mögött róla az én barátom meg ilyesmi.. Meg hogy attól, hogy jobb munkahelye van, még nem nőtt az ő szemében semmit, és vegyen vissza, mert nagyon rossz vége lesz. Én hirtelen se köpni se nyelni nem tudtam, fogalmam nem volt, hogy mit mondjak, csak bámultam mint egy birka... Nem mondtam semmit. Nem védtem meg a barátom sem, pedig azt mondta el, amit én is mondtam, hogy mi van.

Ezt megtudta a barátom is, és persze rosszul esett neki.. Most mit tegyek? Nem akartam az utolsó pár hónapom itthon az általánosnál is nagyobb cirkuszban meg feszültségben tölteni, de így nem csak az ittlétem, hanem majd a költözésem is botrányt fog kavarni, ha ennyire utálják egymást..

Mit kéne tennem?

20L

2015. szept. 1. 15:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Semmit, a dolog mar megtorten. Most mar legalabb mindenki tud mindent es tudja mihez alkalmazkodjon. Ez a tema mar le van zarva, az egyeni sertodottsegek pedig majd elmulnak idovel. Eld tovabb az eleted, nincs ezen tobb beszelni valo.
2015. szept. 1. 15:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez elég kényelmetlen helyzet, de most őszintén, a barátod miért mondta el a nevelőapádnak azt, amit te bizalmasan megbeszéltél vele? Ha azt akarod, hogy az ő tudomásukra jusson, akkor egyenesen nekik mondod, nem a barátodnak. Nyilván okkal tartottad magadban a véleményed. Annyit tudsz tenni, hogy leültök a barátoddal, elmondod neki, hogy te igazat adsz neki, de pont azért nem akartál eddig sem konfrontációt, mert az utolsó hónapjaidat nyugodt légkörben akartad tölteni. Pont ugyanannyira hibás ő is, amiért bekavart a hátad mögött, sőt, szerintem ő hibásabb, mégis mit várt ettől a dologtól, hogy panaszkodik a nevelőapádnak? A háborút, amit önként nem robbantottál ki anyáddal, most miatta kellene mégis elkezdened? Lehet azt gondolta, majd a nevelőapád javít a helyzeten, beszél az anyád fejével, de ha te lehetőséget láttál volna a probléma ilyen módon történő megoldására, nyilván magadtól is megteszed, nem? Ha jó szándékkal is, de beleártotta magát az ügyeidbe. A férfiak nagy része egyébként tévesen azt hiszi, ha egy nő panaszkodik, akkor megoldást vár, pedig többnyire csak el akarja mondani a problémáit, hogy könnyítsen a lelkén. A nő sem tehetetlen, ha valamire van megoldás, akkor elboldogul, ha segítségre van szüksége, akkor pedig kér. Mindenesetre most már úgyis kibújt a szög a zsákból, akár őszinte is lehetsz anyáddal, ha úgyis költözni fogsz, nem veszíthetsz semmit, mert balhé lesz belőle, nem tudod megakadályozni. Addig viszont lehetőséget kaptál a viszonyotok rendezésére, vagy legalábbis a nézőpontod kifejtésére, mert gondolom eddig csak befogtad a szád, és mindent elviseltél. Anyád mostantól a barátod ellen fog beszélni, úgyhogy kénytelen leszel állást foglalni, akármi is állt szándékodban korábban.
2015. szept. 1. 16:06
 3/3 anonim ***** válasza:
34%
Nem veszed észre, hogy te kavartad a szart?
2015. szept. 1. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!